Meld je aan voor de nieuwsbrief: kortingscode van 5%!
/Bestel uiterlijk 23/4
Meld je aan voor de nieuwsbrief: kortingscode van 5%!
Vi oplever udfordringer med betalingskort, vi arbejder på at få det løst hurtigst muligt. Venligst ring til os eller send en mail, hvis du fortsat oplever udfordringer.

Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Ingen straksbetaling

Lagervarer - hurtig levering

e-mærket

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506

Hulp nodig?
0800 0200 506

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506

Hulp nodig?
0800 0200 506

 

Valramen

Valramen zijn moderne ramen die door de valfunctie naar binnen geopend worden en dus op een kier kunnen worden gezet. Kies het gewenste model en voer de gewenste afmetingen en specificaties in via onze configurator, dan ontvang je direct de juiste prijs.

Al onze ramen zijn inclusief kozijn en worden met beslag geleverd.

Wat is een valraam?

Valramen zijn een moderne en vooral praktische keuze. Het zijn eenvoudige, maar ook functionele ramen. Door het valmechanisme kunnen ze naar binnen toe geopend worden, perfect voor ventilatie. Daarnaast zorgen ze voor waardevol licht in kelder- of zolderramen. En er is een andere reden waarom dit type raam populair is: het neemt weinig ruimte in beslag, ook wanneer je het raam openzet. Ontwerp valramen volgens jouw eigen ideeën bij Sparkozijnen. Je kan precies de afmetingen, kleuren en materialen kiezen die bij jouw huis passen. Bovendien bieden wij extra opties zoals inbraakbeveiliging of geluidswerend glas. Bij Sparkozijnen krijg je altijd de beste kwaliteit en dus ramen die lang meegaan. Daarom bieden wij tot 12 jaar garantie.

Valraam kopen? Kies het gewenste materiaal

Bij Sparkozijnen kan je niet alleen de hoogte of breedte van het valraam zelf kiezen, maar ook het materiaal voor de kozijnen dat het beste bij je huis of appartement past. We bieden valramen met houten kozijnen, hout/aluminium kozijnen en kunststof kozijnen aan.

Valramen met houten kozijnen

De houten kozijnen van Sparkozijnen zijn gemaakt van grenenhout met een hoog aandeel kernhout. Kernhout is het binnenste, stevigste deel van de boom.

Valramen met hout/aluminium kozijnen

Deze kozijnen zijn ook gemaakt van grenenhout en hebben hetzelfde hoge percentage kernhout (90% of meer). Hier is het de combinatie die werkt. Het hout zorgt voor voldoende isolatie om je ook in de winter comfortabel te houden. De buitenkant van het kozijn wordt echter beschermd door een gepoedercoat aluminium profiel, waardoor deze ramen weerbestendig en onderhoudsvriendelijk zijn. De combinatie van deze materialen leidt tot een kozijn dat weinig onderhoud nodig heeft en robuust is.

Valramen met kunststof kozijnen

Kunststof is het meest geavanceerde materiaal om kozijnen in te produceren. Kunststof kenmerkt zich door zijn bijzondere hoge weerstand tegen alle weersomstandigheden en is bovendien makkelijker schoon te maken dan hout of aluminium. Af en toe afnemen met een vochtige doek is meestal voldoende om deze kozijnen schoon te houden.

De kleur van je valraam

Het maakt niet uit welk materiaal je kiest, bij Sparkozijnen heb je altijd de keuze uit veel verschillende kleuren. In onze configurator kan je kiezen uit zo'n 25 verschillende kleuren, waaronder zowel klassieke houttinten als een breed scala aan krachtige kleuren.

Indien gewenst kunnen we de kozijnen ook in twee verschillende kleuren schilderen, waarbij de buiten- en binnenkant in verschillende kleuren worden geschilderd. Hierdoor passen de valramen altijd bij de uitstraling van jouw huis en de inrichting.

Modellen en designs

Bij Sparkozijnen kan je valramen ontwerpen die passen bij de uitstraling van je huis. Je kan niet alleen het materiaal en de kleur kiezen, maar ook het ontwerp van de ruit zelf aanpassen. Een enkele, doorlopende ruit zorgt bijvoorbeeld voor een moderne, strakke uitstraling. Daarentegen bieden wij ook valramen aan met 9 vakken met roeden die een mooie kruisverdeling vormen.

HR-glas voor je valraam

Hoog Rendement (HR) glas is de nieuwe standaard. Door HR-glas blijft in de winter de kou buiten, en in de zomer blijft de warmte buiten. Met dubbele beglazing van je valraam spaar je het milieu omdat het niet nodig is om de verwarming op maximaal te zetten en bespaar je dus ook op de energierekening.

Inbraakbeveiliging

Er zijn verschillende zaken om rekening mee te houden wanneer je inbraak wilt voorkomen. Dan hebben we het vooral over ramen op de begane grond of eerste verdieping. Bij al onze ramen kan je kiezen voor ‘veiligheidsglas’, dat aan beide kanten van het glas is voorzien van een dunne, onzichtbare folie. Door de folie is het glas veel beter bestand tegen slagen en stoten, waardoor het voor inbrekers moeilijker is het glas te breken. Daarnaast kan je ook kiezen voor een afsluitbare raamkruk. 

Geluidswerend glas

Als je huis of appartement in de buurt van een lawaaierige omgeving ligt, bijvoorbeeld aan een drukke weg of in de buurt van een school, is geluidswerend glas een goede keuze. Het geluidswerend glas weert geluid van buitenaf met ongeveer 3-4 decibel, wat overeenkomst met een geluidsreductie van 30 procent. Het geluidswerend glas is net zo energiezuinig als ons normale glas.

Valraam plaatsen

Afhankelijk van hoe handig je bent is het goed mogelijk om zelf kozijnen te plaatsen zonder dat je professionele hulp nodig hebt! Toch is het verwijderen en vervangen van kozijnen niet eenvoudig. Daarom hebben wij een stappenplan samengesteld om het zo makkelijk mogelijk te maken. Heb je na het lezen van onze handleidingen nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Ontvang aantrekkelijke deals met onze nieuwsbrief

Bij Sparkozijnen bieden we niet alleen valramen van hoge kwaliteit aan, maar ook voor zeer aantrekkelijke prijzen. Daarnaast kan je regelmatig profiteren van onze acties en aanbiedingen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief zodat je niets mist.

Veelgestelde vragen over valramen

  • Mijn valraam kantelt niet (meer), wat kan ik doen?

    Als het valraam niet meer open kan, kan het zijn dat de schaar klem zit in de rail. In dit geval moet je het valraam afstellen door de stelschroeven op de schaar af te stellen. Hierdoor kan het raam in de richting van de schaar worden bewogen en kan de hoogte van het raam binnen het kozijn worden aangepast.

  • Het valraam raakt los bij het openen, wat te doen?

    Het kan gebeuren dat je het valraam loshaakt bij het openen. Bij het schoonmaken van het raam wordt het bijvoorbeeld vaak gedaan om makkelijker bij de buitenkant te komen. Als de raamvleugel is losgehaakt van het kozijn, moet het raam eerst in de valstand worden gebracht door de kruk te draaien. Vervolgens kan de raamvleugel weer aan de schaar in het kozijn worden gehaakt. Duw de raamvleugel terug en draai de kruk om het raam weer correct te sluiten. 

Bij Sparkozijnen kan je kiezen uit veel verschillende type ramen - voor elke smaak en voor elk type huis is er een mogelijkheid. Je kiest zelf het materiaal, het ontwerp en de afmetingen, zodat het raam perfect in jouw woning past.

Nog niet het goede raam gevonden? Kijk ook eens naar onze draaikiepramen of vaste kozijnen.

Of misschien kan je een draairaam overwegen?

Draairamen hebben veel van dezelfde voordelen als draaikiepramen. Het 180 graden mechanisme is ideaal voor verdiepingen waar het schoonmaken van ramen van binnenuit mogelijk moet zijn.