Gratis verzending boven €999
/Bestel uiterlijk 4/6
We zijn jarig: 20% korting!
Vi oplever udfordringer med betalingskort, vi arbejder på at få det løst hurtigst muligt. Venligst ring til os eller send en mail, hvis du fortsat oplever udfordringer.

Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Ingen straksbetaling

Lagervarer - hurtig levering

e-mærket

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
 

HR++, HR+++, mat glas of geluidswerend glas ... hoe kies ik het juiste glas?

Als je op zoek bent naar nieuwe ramen, zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden voordat je een keuze maakt. Wil je bijvoorbeeld HR++ ramen (ook wel dubbel glas of energiezuinig glas genoemd)? Welke dikte moet het glas hebben? Moet het geluidswerend glas zijn, omdat je in de buurt van een drukke weg woont? Of moet het mat glas zijn om inkijk in de gang of badkamer te voorkomen? Veel mensen kiezen er ook voor om hun ramen te vervangen om te besparen op de stookkosten. Je oude, lekkende ramen vervangen door nieuwe energiezuinige exemplaren kan je op lange termijn veel geld besparen. Hier geven we je een overzicht van de verschillende mogelijkheden, zodat het makkelijker wordt om de juiste oplossing te vinden.

Dubbel glas: red het milieu, en bespaar op je energierekening

Energiezuinige ramen (ook wel dubbel of HR glas genoemd) zijn een uitstekende keuze als je het milieu wilt beschermen en tegelijkertijd wilt besparen op je energierekening. Je kan kiezen uit dubbel (HR++) of driedubbel (HR+++) glas. Bovendien kan je ook kiezen voor warmteglas, een oplossing die het warmteverlies van ramen vermindert. 

 

NB. Wat betreft de prijs van HR-glas: Als je ramen betere dagen hebben gekend, kan het de slimste investering zijn om gewoon het hele raam te vervangen in plaats van alleen het glas zelf. Uit onze berekeningen blijkt dat de kosten van nieuwe energiezuinige ramen doorgaans in 2-3 jaar zijn terugverdiend!

 

Geluidswerend glas: ben je het lawaai van buren of verkeer zat?

Woon je op een plek waar je last hebt van geluiden en zelfs lawaai van buitenaf? Dan kun je overwegen om geluidswerend glas in je ramen te laten plaatsen. 

Misschien woon je in de buurt van een drukke weg, snelweg, brug of iets anders dat een bron van lawaai is - wij kunnen je helpen!

Het slimme van geluidswerend glas is dat de dikte van het glas voorkomt dat de trillingen of geluidsgolven waaruit het geluid bestaat, erdoorheen komen. Geluidsglas dempt dus de trillingen, waardoor lawaai van bijvoorbeeld grasmaaien, spelende kinderen, drukke wegen enz. aanzienlijk wordt verminderd.

Door te kiezen voor geluidswerend glas kun je jezelf dus beschermen tegen geluid, lawaai en hinder en zo het leefklimaat in huis verbeteren.

Mat glas: bescherm jezelf tegen ongewenste inkijk 

Wil je dat de buren je in de badkamer kunnen zien? Nee... In ruimtes waar je de privacy wilt beschermen, kan je matglas plaatsen, ook wel sierglas genoemd. Mat glas is gematteerd of gedessineerd glas dat voorkomt dat mensen naar binnen kijken, terwijl het licht doorlaat en er ook aantrekkelijk uit ziet.

Dit type glas is ideaal voor ruimtes als badkamers en toiletten, maar ook voor grote raampartijen. Veel mensen kiezen bijvoorbeeld voor mat glas in hun voordeur.

Kies tussen het gegolfde Cotswold, het matte Satinato of het geparelde Crepi.

Inbraakwerend veiligheidsglas: extra veiligheid voor kwetsbare ruiten

Als je ramen hebt die op een bepaalde manier bijzonder kwetsbaar zijn, is het mogelijk om ze te beveiligen met gelaagd veiligheidsglas. Dit kunnen de ramen in de kelder zijn of ergens anders waar je de ramen veiliger wilt maken. Hier kan je gelamineerd en dus inbraakwerend veiligheidsglas gebruiken om ramen of deuren te beschermen.

Veelgestelde vragen

  • Wat betekent 'u-waarde'?

    De isolatieprestatie van het raam wordt in U-waarde uitgedrukt. De U-waarde indiceert het warmteverlies en beschrijft hoe goed je raam isoleert. Kortom, hoeveel warmte er van binnen naar buiten door het raam gaat. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de energieprestatie.

  • Uit welke typen glas kan ik kiezen?

    Bij Sparkozijnen kan je kiezen uit verschillende soorten glas, zoals HR++ en HR+++ glas, matglas, veiligheidsglas en geluidswerend glas. 
  • Wat is HR-glas?

    Bij HR-glas is de ruimte tussen de twee of drie lagen glas gevuld met argon, waardoor het raam meer warmte binnen houdt. Daarnaast is het glas zelf voorzien van een dunne metalen coating waardoor er minder zonnestraling voor teruggekaatst en er dus meer warmte wordt vastgehouden.