Meld je aan voor de nieuwsbrief: kortingscode van 5%!
/Bestel uiterlijk 23/4
Meld je aan voor de nieuwsbrief: kortingscode van 5%!
Vi oplever udfordringer med betalingskort, vi arbejder på at få det løst hurtigst muligt. Venligst ring til os eller send en mail, hvis du fortsat oplever udfordringer.

Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Ingen straksbetaling

Lagervarer - hurtig levering

e-mærket

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506

Hulp nodig?
0800 0200 506

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506

Hulp nodig?
0800 0200 506

 
Sfeerimpressie hout aluminium kozijnenSfeerimpressie hout aluminium kozijnen

Hout aluminium kozijnen

 Hout/aluminium kozijnen zijn binnen korte tijd ongelooflijk populair geworden. Lees meer over de vele voordelen van kozijnen van hout en aluminium, en over welk onderhoud nodig is.

Voordelen van hout aluminium kozijnen

Met een keuze voor hout aluminium krijg je het beste van twee werelden. Het onderhoud is minimaal, want de ramen hoeven alleen maar te worden gewassen met water en zeep en indien nodig gesmeerd. In feite beschermt de buitenzijde van aluminium het kozijn tegen het soms gure Nederlandse klimaat zonder dat je hoeft te schilderen.

Tegelijkertijd kan je binnen, waar je de meeste tijd doorbrengt, nog steeds genieten van het hout en zijn warme, natuurlijke uitstraling. Zo doe je geen concessies aan de uitstraling van het raam.

Hout aluminium kozijnen kopen bij Sparkozijnen

Bij de keuze van het soort materiaal voor je kozijnen moet je natuurlijk ook rekening houden met het huis en de architectuur ervan. Ramen en deuren moeten bij het huis passen. Onze hout aluminium producten zijn verkrijgbaar in een groot aantal modellen en uitvoeringen, en de keuze is natuurlijk aan jou.

Vroeger vielen aluminium producten op door hun uiterlijk, maar tegenwoordig is het vrijwel onmogelijk om van een afstand het verschil te zien tussen een houten kozijn en een aluminium kozijn. Naast de verschillende kleuropties wordt aluminium ook gemaakt met een mooie afwerking, waardoor het moeilijk te onderscheiden is van hout.

Tegenwoordig worden alle hout aluminium kozijnen afgewerkt met een lage glans (glans 35, waar grenen in glans 30 wordt geschilderd). 

 Minimaal onderhoud
  Veel kleuren mogelijk
  Goede energiewaarden

Voorbeelden hout aluminium kozijnenVoorbeelden hout aluminium kozijnen

Feiten over hout aluminium kozijnen

 Hout aluminium kozijnen bestaan uit (grenen)houten kozijnen met een aluminium bekleding aan de buitenkant. Met hout aluminium kozijnen hoef je bijna geen onderhoud te plegen. Je krijgt producten van topkwaliteit die er jaar na jaar goed blijven uitzien zonder dat je de verfkwast tevoorschijn hoeft te halen.


Hout aluminium kozijnen onderhouden

Hout aluminium kozijnen vergen minimaal onderhoud, wat ze zo ongelooflijk populair maakt. Waar je op moet letten bij het onderhoud van hout aluminium kozijnen is het volgende:


Doek voor het schoonmaken van hout aluminium kozijnenDoek voor het schoonmaken van hout aluminium kozijnen
 1. De aluminium buitenzijde moet een paar keer per jaar worden gewassen, bijvoorbeeld bij het schoonmaken van de ramen.
 2. Gebruik lauw water en een beetje afwasmiddel. Veeg af met een schone, uitgewrongen doek.
 3. Binnenin geldt dezelfde procedure, maar gebruik hier een mild schoonmaakmiddel.
 4. Scharnieren en andere bewegende delen hebben één of twee keer per jaar een druppel olie nodig (wij raden WD-40 aan).
Voorbeeld houten kozijnVoorbeeld houten kozijn

Houten kozijnen

Houten kozijnen zijn voor veel Nederlanders een klassieke keuze. Als je een ouder huis hebt dat je wilt renoveren, dan is het een veilige keuze om de oude houten ramen en deuren te vervangen door nieuwe, energiezuinige exemplaren in dezelfde klassieke stijl die je al kent.

  Natuurlijk materiaal van hoge kwaliteit 
  Vaak de goedkoopste materiaalkeuze
  Veel keuze in kleur

Voorbeeld kunststof kozijnVoorbeeld kunststof kozijn

Kunststof kozijnen

Als je op zoek bent naar nieuwe ramen en deuren die volledig onderhoudsvrij zijn, kan je overwegen kunststof kozijnen te kopen. Kunststof kozijnen zijn bestand tegen weer en wind. Je hoeft alleen af en toe het kozijn en de dorpel te wassen en ervoor te zorgen dat de bewegende delen gesmeerd worden. Makkelijker wordt het niet.

 Minimaal onderhoud
  Weerbestendig
 Lange levensduur

Prijsvoorbeeld hout aluminium kozijnen

Kozijnen van hout en aluminium zijn een populaire keuze en worden in veel huizen geïnstalleerd. Huiseigenaren die minimaal onderhoud, een lange levensduur en een lage energierekening willen, kunnen hun voordeel doen met dit materiaal.


Jarendertig-woning


€ 11.587,43 incl. btw


De getoonde prijs is voor hout aluminium met HR++ dubbel glas. Peildatum is 31/05/2023.

Hout aluminium kozijnen op maat

Wij maken prachtige hout aluminium kozijnen volgens jouw wensen en behoeften. In onze configurator kan je je nieuwe ramen en deuren precies zo ontwerpen zoals jij wilt. Je kan voor zowel binnen als buiten eigen kleuren kiezen en wij produceren op maat, zodat je nieuwe ramen en deuren precies passen.

Voorraad

Als je op zoek bent naar nieuwe houten kozijnen in standaardmaten, hebben we altijd meer dan 5000 artikelen op voorraad - klaar voor levering binnen maximaal 2 weken.

Hout aluminium kozijnen van SparkozijnenHout aluminium kozijnen van Sparkozijnen

Wij maken verandering betaalbaar

CHAT

Neem contact op tijdens onze openingsuren

NEEM CONTACT OP

Je kan natuurlijk ook bellen of een e-mail sturen.  
NL: 0800 0200 506 BE: 048 0204 340

SHOWROOM

Bekijk onze digitale showroom en krijg inspiratie voor je project.

OFFERTE

Vind de prijs snel in onze configurator, of vraag een offerte op.

Veelgestelde vragen over hout aluminium kozijnen

 • Wat zijn de voordelen van hout aluminium kozijnen?

  Hout aluminium kozijnen vergen minder onderhoud dan houten ramen, omdat de aluminium buitenkant het kozijn beschermt tegen weer en wind.

 • Verkopen jullie zwarte hout aluminium kozijnen?

  Ja, wij verkopen hout aluminium kozijnen in het zwart. Bij Sparkozijnen verkopen wij hout aluminium kozijnen in veel verschillende kleuren - zowel binnen als buiten. Zodra je het goede model voor je huis hebt gevonden, kan je de kleur, het glastype, het profiel en nog veel meer kiezen. Ontdek al onze kozijnen
 • Hoe onderhoud je hout aluminium kozijnen?

  Hout aluminium kozijnen vergen minimaal onderhoud. Ze moeten een paar keer per jaar worden gewassen, bijvoorbeeld bij het lappen van ramen. Scharnieren en andere bewegende delen hebben één of twee keer per jaar een druppel olie nodig.