Gratis verzending boven €999
/Bestel uiterlijk 4/6
We zijn jarig: 20% korting!
Vi oplever udfordringer med betalingskort, vi arbejder på at få det løst hurtigst muligt. Venligst ring til os eller send en mail, hvis du fortsat oplever udfordringer.

Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Ingen straksbetaling

Lagervarer - hurtig levering

e-mærket

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
 

Glazen tuindeuren

Vind jouw nieuwe glazen tuindeur bij Sparkozijnen. We hebben een ruime keuze aan verschillende glazen tuindeuren in diverse maten en materialen. Ontdek het aanbod:

Kies voor mooie glazen tuindeuren

Wil je een mooi uitzicht op de tuin en een directe verbinding tussen huis en tuin? Kies dan voor een glazen tuindeur. Dit is een deur met een extra smal profiel, waardoor de deur een groter raam lijkt. Dit zorgt voor extra veel licht en een vrij uitzicht op de tuin. Door het grotere glasoppervlak profiteer je ook maximaal van de zonnestralen. Glazen deuren zijn de perfecte verbinding tussen binnen en buiten en zorgen ervoor dat je je één voelt met de natuur.Als je een deur plaatst in een grotere raampartij, ligt het voor de hand om te kiezen voor een glazen deur die qua ontwerp aansluit bij de ramen.

Wat is een glazen tuindeur?

Een glazen tuindeur is een deur met dezelfde verhoudingen tussen glas en kozijn als een raam. Je krijgt dus een tuindeur met een smal kozijn. Dit zorgt voor een mooie lichtinval en een uniformere uitstraling wanneer je een grote raampartij laat plaatsen.

Als je de gewenste glazen tuindeur hebt gevonden, beginnen wij pas met produceren nadat je besteld hebt, zodat je deur precies voldoet aan jouw wensen.


Voorbeeld materiaal glazen tuindeurVoorbeeld materiaal glazen tuindeur

Vind het beste materiaal voor een tuindeur van glas

Bij de keuze van het materiaal spelen prijs, uitstraling en onderhoud allemaal een rol. Kies je nieuwe tuindeuren in een van onze drie materialen, elk met zijn eigen voordelen:

Hout

Een houten tuindeur is de goedkoopste optie en daarom een oplossing voor wie geld wil besparen en toch een klassiek, mooi product wilt hebben. Een houten deur vereist echter regelmatig onderhoud als je wilt dat hij er goed uit blijft zien en lang meegaat.

Hout/aluminium

Met een hout/aluminium tuindeur krijg je het beste van twee werelden. Je krijgt de natuurlijke schoonheid van grenenhout aan de binnenkant van de deur, samen met het weerbestendige aluminium aan de buitenkant. Deze deuren zijn vaak duurder, maar je krijgt waar voor je geld.

Kunststof

Kunststof is een populaire keuze voor moderne nieuwbouwhuizen die een strakke en minimalistische stijl hebben. Een kunststof deur past goed in deze huizen, maar kan ook prima in een ouder huis geplaatst worden. Kunststof is een duurzaam materiaal en vergt minimaal onderhoud.

De juiste draairichting voor je glazen tuindeur

In welke richting je deuren openslaan is cruciaal. Als je een kleine woning hebt, is het goed om te kiezen voor een naar buitendraaiende deur, omdat deze geen ruimte inneemt in je woonkamer wanneer je de deur opent.

Als je een klein balkon of terras hebt, is een binnendraaiende deur geschikter. Zo neemt de deur je buitenruimte niet in beslag.

Voordat je je nieuwe glazen tuindeur bestelt, is het dus goed dat je weet welke draairichting het beste past bij jouw huis.

Het inmeten van je nieuwe deur

Voordat je je deuren bij Sparkozijnen bestelt, is het belangrijk om je nieuwe deur in te meten. Je dient deze tijdens het bestellen namelijk in te voeren.

Het inmeten van je nieuwe deur is niet moeilijk, zolang je netjes werkt en de tijd neemt. Let wel op dat je de buitenwerkse maat tijdens het bestellen invoert en niet de venstermaat. Je vindt de buitenwerkse maat eenvoudig via onze meetinstructies.

Impressie woonkamer met glazen tuindeurImpressie woonkamer met glazen tuindeur

Veelgestelde vragen over glazen tuindeuren

  • Wat is het verschil tussen een normale tuindeur en een tuindeur van glas?

    Een glazen deur wordt geproduceerd met een smaller kozijn en lijkt qua uiterlijk meer op een raam. Een tuindeur heeft een breder kozijn en dus een kleiner glasveld.

  • Wat kost een glazen tuindeur?

    Wij produceren precies de glazen deur zoals jij die wilt, dus de prijs is afhankelijk van jouw wensen. Kies hierboven het model dat je graag wilt en vul je wensen in, dan zie je direct de prijs.

  • Waarom moet ik kiezen voor een glazen tuindeur?

    Als je een deur nodig hebt in combinatie met een raampartij, waarbij je de deur wilt laten opgaan in de ramen, is een glazen deur een goede keuze. Ook als je maximaal uitzicht wilt is een glazen deur een goede keuze, omdat het glasveld groter is dan bij een standaard tuindeur.