Gratis verzending boven €999
/Bestel uiterlijk 4/6
We zijn jarig: 20% korting!
Vi oplever udfordringer med betalingskort, vi arbejder på at få det løst hurtigst muligt. Venligst ring til os eller send en mail, hvis du fortsat oplever udfordringer.

Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Ingen straksbetaling

Lagervarer - hurtig levering

e-mærket

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
 

Hefschuifpuien

Een hefschuifpui is een moderne en uiterst functionele oplossing! Je bespaart ruimte en laat maximaal licht binnen. Dus heb je niet veel ruimte in je woonkamer, en wil je een uitgang naar de tuin of het balkon? Dan is een schuifpui de perfecte keuze om zowel ruimte te besparen als licht in huis te brengen. 

Wat is een hefschuifpui?

Een hefschuifpui is een schuifdeur die niet naar binnen of naar buiten opent, maar die opzij schuift. Bij het openen til je met een hendel de deur iets omhoog, waarna hij in een rail opzij schuift. Zo neemt de deur, ook wanneer hij open is, geen ruimte in beslag.

De kosten van een schuifpui op maat

De kosten van je nieuwe hefschuifpui op maat vind je eenvoudig. Je hoeft alleen het volgende te doen:

 • Klik op de gewenste schuifpui
 • Geef de specifieke afmetingen aan
 • Kies extra opties, zoals deurkrukken met sloten voor extra inbraakbeveiliging

Daarna wordt direct de prijs duidelijk aangegeven.

Geniet van je tuin met een hefschuifpui

Als je een huis met tuin hebt, wil je daar waarschijnlijk zo veel mogelijk van genieten. Niet alleen door tijd door te brengen in de tuin zelf, maar ook door te genieten van het uitzicht vanuit de woning. Een hefschuifpui plaatsen zorgt voor veel lichtinval en extra zicht op de tuin, maar geeft je ook toegang tot de tuin.

Geen andere oplossing biedt dezelfde hoeveelheid licht of dezelfde ruimtebesparing als een schuifpui. Met zijn grote glazen ruit is het een type tuindeur die je waar voor je geld geeft en je optimaal laat genieten van je tuin en woonkamer.

Kies een schuifpui van Sparkozijnen  

Bij Sparkozijnen zijn we gespecialiseerd in buitendeuren en we helpen je altijd om de juiste oplossing voor jouw huis te vinden. Tegelijkertijd staan wij altijd garant voor een hoge kwaliteit tegen lage prijzen, waardoor je met een gerust hart kan kiezen voor Sparkozijnen.


Schuifpui kopen? Hier moet je op letten

Het is belangrijk dat je deuren en ramen passen bij het uiterlijk van je huis. Als je bijvoorbeeld in een moderne villa woont, passen nieuwe en minimalistische ramen, deuren en kozijnen het beste bij de uitstraling van je huis. Als je daarentegen in een traditioneel, oud huis woont passen rustieke ramen beter. Ook moet je natuurlijk kiezen voor wat je zelf een mooi ontwerp vindt.

Naast stijl en ontwerp moet je er ook rekening mee houden dat een schuifpui veel ruimte in beslag neemt, wat iets betekent voor buiten en binnen. Voor wat betreft de binnenkant moet je overwegen of het meubilair kan blijven staan zoals het nu staat. En aan de buitenkant wil je misschien de tafel en tuinstoelen verplaatsen door het veranderde uitzicht.

Maar ondanks deze overwegingen moet je alle voordelen van een schuifpui niet vergeten. Je krijgt veel licht in huis, en daardoor lijkt de ruimte groter.

Twijfel je of een schuifpui de goede keuze is?

Als je niet zeker weet of een hefschuifpui plaatsen de juiste keuze is, kan je op deze pagina veel meer lezen en advies krijgen wanneer dat nodig is. Bij Sparkozijnen begrijpen we goed dat het kopen van nieuwe ramen en deuren een grote investering is en daarom is het belangrijk om goed advies te krijgen bij zulke grote keuzes. We staan altijd klaar met advies.

Als alternatief voor onze hefschuifpuien kan je bijvoorbeeld kiezen voor dubbele draaikiepdeuren of openslaande deuren.

Ervaar alle voordelen van een schuifpui

Schuifpuien zorgen voor een zeer brede toegang naar de tuin, waar je in de zomer extra van kan genieten. Schuifpuien zorgen ook voor uitstekende ventilatie en veel licht, waarmee je een fijner binnenklimaat creëert.

Een ander groot voordeel van een hefschuifpui is dat je nooit meer die harde knal hoort van de openstaande deur die door de wind dichtslaat. Omdat de deur schuift in plaats van opendraait, kan je hem wijd open laten staan zonder bang te zijn voor die knal.

Bovendien hoef je je bij een schuifpui geen zorgen te maken over de ruimte die hij inneemt wanneer hij open staat, omdat de schuifpui parallel open schuift. Hij verdwijnt bijna in de ruimte

Schuifpui bestellen voor jouw huis

Een zeer belangrijk voordeel van schuifpuien is dat ze relatief eenvoudig in verschillende maten te vinden zijn. Zo vind je altijd een schuifpui die perfect bij jouw huis past.

Natuurlijk is het goedkoper als je een deur in standaardafmetingen kan kopen, omdat we die altijd op voorraad hebben en niet speciaal hoeven te produceren. Maar toch kan het ook een goede keuze zijn om je hefschuifpui op maat te maken, want wij bieden altijd lage prijzen.

Haal het maximale uit je hefschuifpui

Als je eenmaal hebt besloten dat je wilt investeren in een hefschuifpui, dan spreekt het voor zich dat je daar het maximale uit wilt halen. Dat betekent dat het belangrijk is dat je ze goed onderhoudt, zodat je er jarenlang plezier van hebt. Want net zoals alle andere deuren en ramen zijn er aantal dingen waar je met hefschuifpuien op moet letten.

Als je het onderhoud verwaarloost, loop je het risico dat de pui zijn strakke uiterlijk verliest en misschien niet meer zo makkelijk opent als zou moeten. Maar maak je geen zorgen! Bij Sparkozijnen kunnen wij ook adviseren over het beste onderhoud van je schuifpui.

Schuifpui onderhouden

Als je kiest voor een schuifpui met een houten kozijn of hout/aluminium kozijn is het belangrijk dat je deze schildert, zodat deze zo lang mogelijk mee gaat. Als het kozijn niet beschermd wordt, loop je het risico dat het hout gaat rotten en de deur sneller vervangen moet worden. Zorg bovendien dat je de bewegende delen op tijd smeert, zodat de deuren goed open en dicht blijft gaan. Een schuifpui met kunststof kozijnen vergt nagenoeg geen onderhoud en dient alleen schoongemaakt te worden met een vochtige doek.

Ook de ondergeleider en rails moeten af en toe gesmeerd worden. Toch moet je er rekening mee houden dat de onderdelen vroeg of laat gaan slijten, hoe goed je ze ook onderhoudt. Daarom kan het nodig zijn om bepaalde onderdelen te vervangen. Schakel in dat geval altijd een vakman in die over de juiste expertise en het benodigde gereedschap beschikt.

Koop je nieuwe ramen en deuren bij Sparkozijnen

Wil je een schuifpui vervangen of plaatsen? Je koopt hem voordelig bij Sparkozijnen. Wij hebben altijd een groot aanbod aan ramen en deuren, die bij elk huis passen.

Of je nu kiest voor een schuifpui in hout, hout/aluminium of kunststof, je vindt het bij Sparkozijnen. Als onze deuren worden geleverd met tot12 jaar garanties en een keur aan maatwerkopties, zoals een veiligheidsglas of een onderhoudsset.

Veelgestelde vragen over schuifpuien

 • Wat is een hefschuifpui?

  Een hefschuifpui is een moderne en functionele schuifdeurdeur. Met een hefschuifpui bespaar je ruimte en krijg je maximaal licht in huis. Een hefschuifpui is daarom een perfecte keuze als je niet veel ruimte hebt in huis, maar toch een toegang naar tuin of terras wilt.

 • Wat voor garantie krijg ik op mijn schuifpui?

  Bij Sparkozijnen bieden wij 10 jaar garantie op onze ramen en deuren, met uitzondering van dakramen en hun accessoires. Ontdek onze garantievoorwaarden.

 • Moet ik kiezen voor dubbel of driedubbel glas?

  Of je kiest voor dubbel of driedubbel glas hangt af van verschillende factoren, onder meer de vraag of je een ouder huis verbouwt of een nieuw huis bouwt. Lees alles over het verschil tussen dubbel en driedubbel glas