Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Ingen straksbetaling

Lagervarer - hurtig levering

e-mærket

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506

Hulp nodig?
0800 0200 506

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506

Hulp nodig?
0800 0200 506

 

Tuindeuren

Tuindeuren – een perfecte toegang van en naar de tuin. Bekijk ons ruime assortiment tuindeuren. Bij Sparkozijnen vind je snel de juiste prijs door hieronder het model te kiezen en in onze configurator de juiste afmetingen, kleur en opties te selecteren.

Al onze deuren zijn inclusief kozijn en worden met beslag geleverd.

Waarom een tuindeur bestellen?

Als je een mooie tuin of een mooi balkon hebt, is het fijn om direct vanuit huis toegang te hebben. Het ligt dan ook voor de hand om een nieuwe tuindeur te plaatsen, als je deze nog niet hebt. Bij ons zijn er vele mogelijkheden om de tuindeur van je dromen samen te stellen.

Een tuindeur kan een kamer volledig transformeren en het is absoluut de beste manier om lucht en licht in een kamer te krijgen. Tegelijkertijd zorgt een tuindeur ook voor een directe toegang naar tuin of terras, waardoor het huis beter doorstroomt en je in de zomer optimaal kan genieten van de tuin.

Wat is een tuindeur?

Een tuindeur is een deur die uitkomt op je terras of tuin. Meestal is het een grote glazen deur die zorgt voor veel lichtinval. Wij bieden gewone tuindeuren aan, maar ook openslaande deuren en hefschuifpuien.


Hier moet je op letten bij het kiezen van een tuindeur

Wanneer je een nieuwe tuindeur kiest, moet je nagaan of het type deur bij de gevel van je huis past. Het is ook belangrijk dat de maat en het ontwerp past bij de andere deuren en ramen in huis. Als je de verkeerde tuindeur kiest, kan deze om de verkeerdere redenen opvallen.

Bij Sparkozijnen vind je een ruime keuze aan tuindeuren in superkwaliteit. Daarmee vind je altijd een deur die bij jouw woning past. Wil je meer zien? Bekijk dan onze 3d showroom.

Sfeerimpressie woonkamer met tuindeurSfeerimpressie woonkamer met tuindeur

Laat je buiten- en binnenruimte in elkaar overlopen

Een tuindeur is een goede keuze als je de verbinding tussen woonkamer en tuin wilt verbeteren. Houd er echter rekening mee dat je inrichtingsmogelijkheden kunnen veranderen bij het plaatsen van een nieuwe tuindeur. Door de deur is er een gedeelte van de woonkamer waar geen meubels meer geplaatst kunnen worden. Tegelijkertijd profiteer je van de betere verbinding tussen binnen- en buitenruimtes.

Een tuindeur kan dus een ruimte wat kleiner maken door de ruimte die de deur in beslag neemt, maar maakt de ruimte ook groter door de verbinding met buiten en het extra licht dat binnenkomt.

Tuindeuren van SparkozijnenTuindeuren van Sparkozijnen

Welke type deur kies je als tuindeur?

Het is altijd een goed idee om rekening te houden met de inrichting van je woning bij het kiezen van een tuindeur. Als je bijvoorbeeld weinig ruimte hebt is het slim te kiezen voor een enkele tuindeur, zodat je meer ruimte hebt voor meubels.

Als je geen ruimte hebt voor openslaande deuren, maar wel extra licht wilt, kan je als alternatief kiezen voor een tuindeur met zijlicht. Zo krijg je extra licht, zonder dat je moet inleveren op de ruimte in de woonkamer. 

Welk materiaal moet je kiezen?


Houten tuindeurenHouten tuindeuren

Hout

Bij Sparkozijnen vind je goedkope deuren van goede kwaliteit, geproduceerd van langzaam groeiend Scandinavisch grenenhout. Ons grenenhout bestaat uit 90% kernhout en wordt gevingerlast om de beste kwaliteit te garanderen. Lees verder om meer te lezen over grenenhout en de vele voordelen van dit materiaal voor buitendeuren.

Kunststof tuindeurenKunststof tuindeuren

Kunststof

Wij produceren onze tuindeuren ook in kunststof. Kunststof is een ongelooflijk duurzaam alternatief voor hout, en heeft een lange levensduur. Kunststof is bestand tegen het Nederlandse klimaat, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over slijtage door weer en wind.

Hout/aluminium tuindeurenHout/aluminium tuindeuren

Hout/aluminium

Een hout/aluminium tuindeur is een goed alternatief voor hout. Dit materiaal vereist minder onderhoud, omdat deze deur aan de buitenkant is bekleed met een aluminium laag. Aan de binnenkant is de deur van hout, waardoor een deel van de klassieke uitstraling van een houten deur behouden blijft. 

Kies voor een tuindeur met kleur

Veel mensen denken automatisch aan wit wanneer ze een kleur kiezen voor hun nieuwe kozijnen en deuren, maar er zijn veel andere mogelijkheden. Of je nu kiest voor een buitendeur, glazen deur of voordeur; bij Sparkozijnen kan je kiezen uit verschillende kleuren voor al onze deuren.


Kleuren tuindeurenKleuren tuindeuren

Probeer een tuindeur met contrast

Een gekleurde tuindeur kan een geweldige keuze zijn, of je huis nu modern of klassiek is. De afgelopen jaren zijn witte deuren de norm geworden, maar steeds meer mensen zien het potentieel van het gebruik van gekleurde deuren om een contrast te creëren.

Maar zelfs als je kiest voor een gekleurde tuindeur, kan deze aan de binnenkant nog steeds wit zijn. Zo behoud je binnen een strak ontwerp.

Het is belangrijk om te onthouden dat wit en kleur niet de enige opties zijn bij het kopen van een nieuwe tuindeur. Je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor een moderne, strakke deur die zwart is van buiten en wit van binnen. Dit zorgt voor een interessant kleurspel in huis. 

Het onderhouden van je tuindeur

Een tuindeur heeft bepaalde onderhoudseisen waar je rekening mee moet houden. Als je je deur niet goed onderhoudt, loop je het risico dat de levensduur aanzienlijk verkort. Omgekeerd gaat een deur veel langer mee bij goed onderhoud.

De materialen van je tuindeur bepalen voor een groot deel welk onderhoud nodig is. Heb je bijvoorbeeld een kunststof tuindeur, dan heb je beduidend minder of minimaal onderhoud dan bij een houten tuindeur.


Hoe locatie zich verhoudt tot onderhoud

Hoe vaak tuindeuren onderhoud nodig hebben, is deels afhankelijk van de plaatsing van de deur. Veel mensen weten niet dat een tuindeur aan de zuidkant van het huis aanzienlijk meer onderhoud nodig heeft dan een tuindeur aan de noordkant van het huis. Deuren aan de zuidkant worden namelijk meer blootgesteld aan direct zonlicht. Hierdoor kan het hout uitdrogen en splijten, waardoor het risico op binnendringen van water en dus op vochtschade toeneemt.

Je kan dit risico minimaliseren door de tuindeur goed te schilderen en deze indien nodig een houdbehandeling te geven. Zo gaat je nieuwe tuindeur lang mee en blijft deze er ook lang mooi uitzien.

Sfeerimpressie tuin met tuindeurenSfeerimpressie tuin met tuindeuren
Controle van een tuindeurControle van een tuindeur

Controleer regelmatig je tuindeur

Een grondige controle is een voorwaarde voor goed onderhoud. Daarom zijn er bepaalde dingen die je regelmatig moet controleren.

Het belangrijkste om te inspecteren is de conditie van het hout. Hierbij moet je vooral beoordelen of het hout zacht is. Een houten deur moet hard zijn, omdat dit aangeeft dat de deur geen vocht heeft opgenomen. Je moet ook letten op andere tekenen dat het hout vocht heeft opgenomen, bijvoorbeeld als het hout vlekken, verkleuring of scheuren vertoont.

Tot slot is het ook belangrijk om de werking van de deur te controleren. Als je bijvoorbeeld een schuifpui hebt, is het belangrijk dat deze makkelijk open en dicht gaat. Daarnaast is het belangrijk dat de deur goed in het kozijn sluit, zodat er geen sprake is van tocht.

Omgaan met schade aan je tuindeur

Als je schade of slijtage aan het hout van je tuindeur opmerkt, is het belangrijk om dit te (laten) repareren. De schade kan snel groter of ernstiger worden. In het ergste geval moet de hele deur vervangen worden.

Vaak is een nieuwe laag impregneermiddel voldoende om beginnende schade te herstellen. Hout heeft de positieve eigenschap dat het vocht van nature afvoert, dus je hoeft het hout alleen een beetje te helpen.

Twijfel je over de beste onderhoudsproducten? Schakel dan een vakman in.

Het impregneren van een tuindeurHet impregneren van een tuindeur
Tuindeur online kopenTuindeur online kopen

Online je nieuwe tuindeur kopen

Bespaar geld door je nieuwe tuindeuren online te kopen. Het online aanbod is groot en je zult snel ontdekken dat nieuwe tuindeuren geen fortuin hoeven te kosten. Het enige wat je moet doen is bepalen welk materiaal je wilt en of je kiest voor een enkele of een dubbele deur.

Natuurlijk kan je ook kiezen voor bijvoorbeeld een hefschuifpui als je daar de voorkeur aan geeft. Kies je voor Sparkozijnen? Dan krijg je een tuindeur die jarenlang meegaat en bovendien 10 jaar garantie heeft.

Soms kan het ook de moeite waard zijn om direct nieuwe ramen te kopen. Dan raden wij aan om ramen en deuren tegelijk te kopen, zodat je zeker weet dat de kozijnen en profielen op elkaar afgestemd zijn.

Al onze producten zijn van hoge kwaliteit, geschikt voor Nederlandse weersomstandigheden en voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Een groot aanbod tuindeuren van hoge kwaliteit bij Sparkozijnen

Bij Sparkozijnen vind je alles online: van standaard tuindeuren tot openslaande deuren en hefschuifpuien. Al onze tuindeuren worden in hoge kwaliteit geproduceerd en rechtstreeks uit onze eigen fabriek geleverd. We bieden altijd extra’s als ventilatieroosters en sloten aan, zodat je precies de deur krijgt die jij wilt.

Ontdek de voordelen van nieuwe tuindeuren

Het kan verleidelijk zijn om een tweedehands deur te kopen als alternatief voor een nieuwe deur. Daarom is het belangrijk om te weten dat je 10 jaar garantie krijgt op onze tuindeur. Ook weet je bij ons zeker dat de tuindeur voldoet aan alle geldende eisen en normen op het gebied van diefstalbeveiliging, isolatie en duurzaamheid.

Daarnaast is een tuindeur niet zo duur als je denkt, als je deze online koopt. Ga je een nieuwe tuindeur plaatsen? Kijk dan ook eens bij onze voorraadproducten, waar je extra voordelige tuindeuren in standaardmaten vindt. Of bestel je tuindeur op maat via onze configurator.

Veelgestelde vragen over tuindeuren

  • Moet een tuindeur onderhouden worden?

    Een tuindeur wordt vaak blootgesteld aan de elementen. Daarom is het goed om een tuindeur regelmatig te controleren en te behandelen wanneer nodig. We raden aan om te kiezen voor een tuindeur in kunststof of hout/alu, omdat deze minder onderhoud nodig hebben.

  • Wat voor garantie krijg ik op mijn ramen en deuren?

    Bij Sparkozijnen bieden wij 10 jaar garantie op onze ramen en deuren, met uitzondering van dakramen en hun accessoires. Bekijk onze garantievoorwaarden voor meer informatie.

  • Kan ik veilig online tuindeuren kopen?

    Je kan makkelijk en veilig je nieuwe tuindeuren online kopen. Bij Sparkozijnen hebben we een groot aanbod tuindeuren, waarbij je zelf het model, het materiaal en de kleur kan kiezen.