Gratis verzending boven €999
/Bestel uiterlijk 4/6
We zijn jarig: 20% korting!
Vi oplever udfordringer med betalingskort, vi arbejder på at få det løst hurtigst muligt. Venligst ring til os eller send en mail, hvis du fortsat oplever udfordringer.

Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Ingen straksbetaling

Lagervarer - hurtig levering

e-mærket

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
 

Tuimelramen

Tuimelramen worden vaak gebruikt in gebouwen met meerdere verdiepingen, omdat ze het mogelijk maken om de buitenkant van binnenuit te wassen. Vind je prijs voor tuimelramen door het model en materiaal te selecteren en de juiste afmetingen en specificaties in onze configurator in te voeren.

Al onze ramen zijn inclusief kozijn en worden met beslag geleverd.

Sfeerimpressie tuimelramenSfeerimpressie tuimelramen

Over het tuimelraam

Een tuimelraam plaatsen kan in principe in iedere kamer, maar ze liggen vooral voor de hand in ruimtes waar het moeilijk is om het raam van buitenaf te wassen. Daarom worden tuimelramen vooral gebruikt in huizen met verdiepingen.

Tuimelramen hebben scharnieren die het mogelijk maken om het raam volledig te draaien zodat de buitenkant van binnenuit bereikt kan worden. Een draaikiepraam is een mogelijk alternatief, maar dit type raam opent naar binnen toe. Een tuimelraam opent altijd naar buiten toe.


Welk materiaal moet je kiezen?

Bij Sparkozijnen heb je bij de aanschaf van tuimelramen keuze uit drie verschillende materialen. Deze materialen hebben verschillende prijzen, maar ook elk hun voor- en nadelen.


Tuimelraam met houten kozijnTuimelraam met houten kozijn

Tuimelramen van hout

Onze tuimelramen met houten kozijnen zijn geschikt voor oudere woningen. Deze zien er het beste uit met klassieke, houten kozijnen. 

Houten kozijnen hebben onderhoud nodig en ze moeten regelmatig worden geverfd om ervoor te zorgen dat ze zo lang mogelijk meegaan. Onze houten kozijnen zijn gemaakt van grenenhout en hebben een aandeel kernhout van minstens 90%.

Wij geven altijd 10 jaar garantie op houten kozijnen, maar je kozijnen gaan bij goed onderhoud natuurlijk veel langer mee.

Tuimelraam met hout/aluminium kozijnTuimelraam met hout/aluminium kozijn

Hout/aluminium tuimelramen

Hout/aluminium kozijnen zijn hét moderne alternatief van houten kozijnen en daarom ook een populaire keuze.

Kozijnen in hout/aluminium zijn houten kozijnen die aan de buitenzijde zijn bedekt met een aluminium lijst. Het aluminium aan de buitenkant beschermt het hout, waardoor het kozijn veel minder onderhevig is aan slijtage. Dit betekent ook dat ze minder onderhoud vergen dan houten kozijnen.

Op onze hout aluminium kozijnen krijg je maar liefst 12 jaar garantie.

Tuimelraam met kunststof kozijnTuimelraam met kunststof kozijn

Kunststof tuimelramen

Kunststof kozijnen zijn de perfecte keuze als je zo min mogelijk onderhoud wilt. Tegelijktijdig past de uitstraling van kunststof kozijnen goed bij moderne gebouwen, dus het is een logische keuze voor nieuwere woningen. Kunststof is een ongelooflijk houdbaar materiaal. Het enige onderhoud dat nodig is, is af en toe schoonmaken met een vochtige doek.

Kunststof is bestand tegen weer en wind en is daarmee het meest geavanceerde materiaal om kozijnen in te produceren. Daarom geven wij ook op kunststof kozijnen 10 jaar garantie.

Goede raad voor het kiezen van ramen

De materiaalkeuze is verre van de enige keuze die je moet maken bij het kopen van nieuwe ramen. Er zijn een hoop factoren waar je rekening mee moet houden. Daarom hebben wij een aantal adviezen verzameld om de keuze voor nieuwe ramen makkelijker te maken.


Zijn tuimelramen de juiste keuze?

Tuimelramen zijn ongelooflijk functionele ramen, maar het is de moeite waard om te kijken of er andere type ramen zijn die minstens zo goed zijn. Onze diverse modellen hebben allemaal hun eigen voordelen, en hoewel bijvoorbeeld tuimelramen en draaikiepramen op elkaar lijken, zijn er toch ook verschillen.

Een vast raam is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan een tuimelraam. Het nadeel is echter dat dit type raam niet open kan, waardoor het lastiger is om de buitenkant schoon te maken. Een draaikiepraam lijkt op een tuimelraam, in die zin dat je de buitenkant van binnenuit kan bereiken. Maar een draaikiepraam opent naar binnen, en kan zowel draaien als kiepen. Een tuimelraam kan maar op één manier open en opent naar buiten toe.

Tuimelraam of draaikiepraam?Tuimelraam of draaikiepraam?
Tuimelramen met en zonder roedenTuimelramen met en zonder roeden

Zijn roeden een goede keuze?

Een tuimelraam met roeden geeft de woning een gezellige uitstraling, die goed past bij een landelijke stijl of een vrijstaand huis van baksteen. Ramen zonder roeden passen beter in moderne woningen, maar je kunt hier ook voor kiezen als je het wassen van je ramen zo makkelijk mogelijk wilt maken.

Voor hulp bij het kiezen van het juiste type raam is het altijd goed om te kijken naar de oorspronkelijke ramen van het huis. Wanneer de vorige eigenaar de oorspronkelijke ramen al heeft vervangen, kan het een goed idee zijn om in de lokale archieven te zoeken of naar vergelijkbare woningen in de omgeving te bekijken.

Kiezen voor speciaal glas

Mat glas is geschikt voor badkamers, omdat je niet door dit type glas heen kan kijken. Je kan natuurlijk ook zelf folie op de ruit aanbrengen, maar het plaatsen van mat glas geeft het beste resultaat.

Geluidswerend glas is een goed idee wanneer de kamer aan een drukke weg ligt. Dit type glas minimaliseert namelijk de hoeveelheid geluid. 

In de meeste ruimtes voldoet standaard glas, maar het is dus mogelijk om voor speciale types glas te kiezen.

Speciaal glas voor je tuimelraamSpeciaal glas voor je tuimelraam

Premium tuimelramen: wat zijn dat?

Premium tuimelramen zijn bijzonder praktische ramen die extra geschikt zijn voor hogere verdiepingen, waar het raam aan de buitenkant moeilijk te bereiken is. Het raam kan 180 graden gedraaid worden, waardoor de buitenkant van het raam naar binnen kan worden gedraaid en het vanuit de woning toegankelijk is. Op deze manier is het mogelijk om, zonder ladder of steiger, het raam te wassen.

Deze ramen heten ook wel topswingramen en hebben dankzij het Spilka Opus beslag een hoge kwaliteit en een lange levensduur. Premium tuimelramen worden op maat gemaakt en zijn verkrijgbaar in hout, hout/aluminium en kunststof.

Wat is Spilka Opus beslag?

Het Spilka beslag werd uitgevonden in 1959, en sinds de lancering in 1960 is dit het meest populaire beslag voor de productie van tuimelramen. Door de schaar kan het raam 180 graden draaien.

Premium tuimelraamPremium tuimelraam

Veelgestelde vragen over tuimelramen

  • Wat is een tuimelraam?

    Tuimelramen zijn gemaakt met scharnieren die het mogelijk maken om het raam 180 graden te draaien, zodat het raam van binnenuit schoongemaakt kan worden. In principe passen tuimelramen in alle ruimtes, maar ze worden in de praktijk vooral op hogere verdiepingen toegepast.

  • Kan ik ook kiezen voor tuimelramen met roeden?

    Onze tuimelramen zijn verkrijgbaar met en zonder roeden. Tuimelramen zonder roeden zijn makkelijker schoon te maken, maar als je kiest voor een meer landelijke stijl zijn tuimelramen met roeden een goed idee.

  • Kan ik tuimelramen in hout/aluminium kopen?

    Wij produceren tuimelramen in hout, hout/aluminium en kunststof. De keuze hangt af van hoeveel onderhoud je wilt, en voor welke uitstraling je kiest. Hout/aluminium geeft een modernere uitstraling dan hout en vergt minder onderhoud. Kunststof is ook een mogelijkheid, die net als hout/aluminium bijna geen onderhoud vereist en de woning een moderne uitstraling geeft.

Heb je nog vragen over tuimelramen?

Wil je een tuimelraam kopen, maar heb je nog vragen? Dan kan je altijd contact met ons opnemen. Wij staan voor je klaar en beantwoorden graag je vragen. Dankzij ons grote aanbod kan je altijd de perfecte nieuwe kozijnen, ramen en deuren voor jouw huis vinden.

Sparkozijnen staat voor hoge kwaliteit tegen lage prijzen. Daarom geven wij altijd 10 jaar garantie op onze producten.