Gratis verzending boven €999 + 5% met kortingscode
/Bestel uiterlijk 15/5
We zijn jarig: 20% korting!
Vi oplever udfordringer med betalingskort, vi arbejder på at få det løst hurtigst muligt. Venligst ring til os eller send en mail, hvis du fortsat oplever udfordringer.

Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Ingen straksbetaling

Lagervarer - hurtig levering

e-mærket

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
 

Kamerhoge ramen

Serres, wintertuinen of gewoon in de woonkamer: kamerhoge ramen hebben vele toepassingsmogelijkheden. Met een kamerhoog raam van Sparkozijnen krijg jij het licht waar je van droomt. Selecteer snel een model en voer de maten en specificaties in in onze configurator.

Al onze ramen zijn inclusief kozijn en worden met beslag geleverd.

Sfeerimpressie kamerhoge ramen tuinSfeerimpressie kamerhoge ramen tuin

Wat is een kamerhoog raam?

Kamerhoge ramen zijn vaste ramen van vloer tot plafond en worden daarom ook wel plafondhoge ramen genoemd. Dit type raam kan dus niet geopend worden, maar is de perfecte keuze wanneer je maximaal licht wilt, bijvoorbeeld in de woonkamer die uitkijkt op de tuin. Je kunt onze kamerhoge ramen ook gebruiken om een serre of een tuinkamer te bouwen.


Zelf een serre bouwen met plafondhoge ramen

Een eenvoudige, glazen uitbouw is een goede en redelijke veilige manier om een serre te bouwen. Dit type uitbouw past architectonisch bij de meeste huizen, of ze nou modern of traditioneel zijn.


Voorbeeld van het kozijn van een serreVoorbeeld van het kozijn van een serre

Zelf een serre bouwen

Zelf als je geen bouwervaring hebt, kan je je eigen serre creëren, omdat het een relatief eenvoudige constructie is. Toch zijn er dingen waar je op moet letten bij het bouwen van een serre die bij de rest van het huis past. Een serre moet niet zomaar een aanbouw zijn, maar een passend verlengstuk van het huis. Dit betekent dat je rekening moet houden met de architectuur en de stijl van het huis. 

Kleurkeuze van je kamerhoge kozijnen

Een serre is meestal een glasstructuur, maar daarom moet je nog steeds kleuren kiezen voor de kamerhoge kozijnen. Wij bieden veel verschillende kleuropties, maar in het algemeen raden wij aan om kleuren te kiezen die aansluiten bij de rest van het huis. Aan de andere kant vinden sommige mensen het juist interessant om een contrasterende kleur te kiezen voor een kamerhoog kozijn.

Wit is de meest voor de hand liggende kozijnkleur voor serres, omdat veel huizen witte kozijnen hebben. Zo past een serre altijd bij de rest van het huis. Maar je hoeft je hier natuurlijk niet door te laten beperken.

Je kan altijd kiezen voor een contrasterende kleur, zodat de serre er meer uit springt. Ook is het zo dat donkere kleuren van gezelliger ogen dan lichtere kleuren. Wij bieden onze kamerhoge ramen standaard aan in veel verschillende kleuren, maar je kunt kiezen voor elke RAL-kleur die je wilt.

Een greep uit de beschikbare kleuren voor kamerhoge kozijnen van SparkozijnenEen greep uit de beschikbare kleuren voor kamerhoge kozijnen van Sparkozijnen
Voorbeeld van de dakconstructie van een serreVoorbeeld van de dakconstructie van een serre

De dakconstructie van je serre

Serres worden gebouwd met zowel een glazen dak als een gesloten dak. Beide opties hebben zo hun voor- en nadelen.

Een glazen dak geeft optimaal licht, maar je moet je er bewust van zijn dat een serre met een glazen dak in de zomer ongelooflijk heet kan worden als de zon op de serre staat. In dit geval moet je een plan hebben om frisse lucht toe te laten in de serre.

Een gesloten dak geeft meer schaduw, waardoor je minder last hebt van hitte in de zomer. Aan de andere kant is er minder licht en kan de serre kleiner ogen.

Kamerhoge ramen kopen

Ramen zijn altijd het hoofdonderdeel van een serre, en bepalen daarmee de stijl van de serre. Als je kiest voor kamerhoge ramen met hout/aluminium kozijnen heeft de serre een moderne uitstraling door de grote glasoppervlakken. Als je liever een gezellige uitstraling wilt, kan je kiezen voor ramen met roeden of meerdere kleinere ramen.

Secties met meerdere kleinere ramen zijn wat moeilijker schoon te maken, maar zorgen wel voor een ongelooflijk charmante uitstraling.

Gelukkig bieden wij deze elementen ook in hout/aluminium, waardoor de hoeveelheid onderhoud verminderd wordt. Natuurlijk kan je ook kiezen voor houten kozijnen voor een zeer klassieke look of kunststof kozijnen voor een moderne stijl.

Ook bieden wij onze kamerhoge ramen met panelen of met uitzetramen aan, zodat je precies het raam kan samenstellen dat past bij jouw wensen. Bij Sparkozijnen betaal je altijd een prijs per raam, zodat je zelf de perfecte combinatie maakt.

Verschillende soorten kamerhoge ramen van Sparkozijnen.Verschillende soorten kamerhoge ramen van Sparkozijnen.
Verschillende soorten kamerhoge deuren van SparkozijnenVerschillende soorten kamerhoge deuren van Sparkozijnen

Kiezen voor kamerhoge deuren

Ramen zijn het belangrijkste onderdeel van een serre, maar een goede deur is net zo belangrijk. Veel mensen kiezen voor openslaande deuren om een goede toegang te creëren. Zo kan je kiezen voor dubbele deuren van het huis naar de serre, en van de serre naar de tuin. Een hefschuifpui is ook optie, omdat dit type deur niet open kan blazen.

Bij Sparkozijnen vind je een ruim assortiment kamerhoge ramen, kozijnen en tuindeuren die perfect zijn voor serres en tuinkamers. En al onze ramen en deuren kunnen precies op maat gemaakt worden. Daarnaast bieden wij hoge kwaliteit voor lage prijzen en tot 12 jaar garantie.

Veelgestelde vragen over kamerhoge ramen

  • Waar worden kamerhoge ramen voor gebruikt?

    Kamerhoge ramen kennen verschillende toepassingen. Zo kunnen ze gebruikt worden voor een serre of een wintertuin. Ook kunnen ze net als normale ramen geplaatst worden, bijvoorbeeld in een woonkamer waar je extra licht wilt. De mogelijkheden zijn eindeloos.

  • In welke afmetingen worden kamerhoge ramen gemaakt?

    Alle kamerhoge ramen worden op maat gemaakt, waardoor je ze altijd precies naar je eigen wensen kan aanpassen. Onze kamerhoge ramen kunnen samen met onze deuren worden geplaatst, om zo een serre of wintertuin te creëren.

  • Waar moet ik op letten als ik een serre wil bouwen met kamerhoge ramen?

    Als je overweegt om onze kamerhoge ramen te gebruiken om een serre te bouwen, let er dan op dat de ramen en deuren die je kiest bij elkaar passen. Kijk ook goed naar de kleur, de dakconstructie en de constructie van het huis.