Gratis verzending boven €999
/Bestel uiterlijk 4/6
We zijn jarig: 20% korting!
Vi oplever udfordringer med betalingskort, vi arbejder på at få det løst hurtigst muligt. Venligst ring til os eller send en mail, hvis du fortsat oplever udfordringer.

Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Ingen straksbetaling

Lagervarer - hurtig levering

e-mærket

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
 

Dubbele deuren

Kies voor dubbele deuren om extra licht te creëren en je gasten in stijl te verwelkomen. Ontdek snel de mogelijkheden door het gewenste model te kiezen en je dubbele deur op maat te maken via onze configurator. Bepaal de afmetingen, het materiaal en de kleur!

Al onze deuren zijn inclusief kozijn en worden met beslag geleverd.

Dubbele deur kopen

De voordeur is het eerste wat gasten zien als ze op bezoek komen. Daarom is de voordeur een belangrijk onderdeel van je woning. Bij Sparkozijnen vind je een uitgebreid aanbod dubbele voordeuren die zorgen voor een uitstekende eerste indruk. We helpen graag bij het kiezen van de juiste deur, en daarom vertellen we je graag meer over het kopen van nieuwe dubbele buitendeuren.

De juiste dubbele deur plaatsen

We hebben veel verschillende soorten deuren in ons assortiment, en daarom heb je altijd de mogelijkheid om je dubbele deur naar je eigen wens aan te passen. Hieronder vind je meer informatie over de vier belangrijkste keuzes die je moet maken bij het bestellen van een nieuwe deur.


Materiaalkeuze voor je dubbele deur

De keuze voor het materiaal is zowel de eerste als de belangrijkste keuze die je moet maken wanneer je een nieuwe deur bestelt.

Wij raden altijd aan om eerst naar een buitendeur met hout/aluminium kozijnen te kijken. Dit is een combinatie van de beste eigenschappen van hout en kunststof. Houten kozijnen hebben een klassieke uitstraling die veel huiseigenaren graag zien, maar dit type deur heeft ook veel onderhoud nodig. Een dubbele deur met kunststof kozijnen heeft geen onderhoud nodig en past uitstekend in moderne woningen. 

Een hout/aluminium deur is een houten deur die aan de buitenkant bekleed is met een aluminium laag, die de deur beschermt tegen weer en wind. Zo krijg je een deur die vrijwel onderhoudsvrij is, maar tegelijkertijd nog steeds de charmante uitstraling van hout heeft. 

Lees alles over de verschillende materialen, en ontdek wat het beste bij jou en jouw woning past.

De verschillende materiaalsoorten voor je dubbele deurDe verschillende materiaalsoorten voor je dubbele deur
Beschikbare kleuren voor dubbele deurenBeschikbare kleuren voor dubbele deuren

Kleurkeuze voor je dubbele deuren

Bij het bepalen van een kleur voor je nieuwe dubbele deuren heb je de keuze uit veel verschillende mogelijkheden. Je kan verschillende dingen doen om een keuze te maken. Je kan natuurlijk gewoon je favoriete kleur kiezen, maar dan loop je het risico dat de deur niet past bij de rest van het huis. Daarom is het een goed idee om wat meer na te denken over de kleur.

Het is altijd een goed idee om dezelfde kleur te kiezen als de oude deur. Let wel op: als je ook van plan bent nieuwe ramen te plaatsen en de kozijnen hebben een andere kleur, dan werkt deze methode mogelijk niet. Over het algemeen is het slim om de kleur van de voordeur af te stemmen op de kleuren van de raamkozijnen. Zo zorg je voor een rustige en afgestemde uitstraling van je huis.

Tot slot kan je ook de binnendeuren in huis als vertrekpunt nemen. Als je ervoor wilt zorgen dat de stijl van het huis intern en extern coherent is, is het slim om de binnen- en buitendeuren in dezelfde kleur te hebben.

Dubbele deuren met mat of helder glas?

Met onze dubbele deuren laat je veel licht toe in je gang of entree. Toch willen veel mensen graag mat glas in hun dubbele voordeur in plaats van helder glas, omdat dit voorkomt dat voorbijgangers naar binnen kunnen kijken.

Veel mensen hebben de neiging om door het glas van een deur te gluren om te zien of er iemand thuis is. Ze doen dit onbewust, ook al zouden ze er nooit aan denken om door de ramen van een huis te kijken. Het voelt gewoon minder opdringerig om door het glas van een deur te kijken.

Het hoeft geen probleem te zijn dat mensen door het glas in een voordeur naar binnen kunnen kijken. Als de voordeur naar een hal leidt en niet naar het huis zelf, dan maakt het meestal niet uit of mensen naar binnen kunnen kijken.

Voorbeeld mat glasVoorbeeld mat glas
Voorbeeld dubbele deuren met en zonder roedenVoorbeeld dubbele deuren met en zonder roeden

Een dubbele deur met of zonder roeden?

De toevoeging van roeden kan je dubbele deur een gezellige uitstraling geven, wat vaak goed past bij oudere huizen. Als je twijfelt of roeden een goede keuze zijn, kijk dan vooral naar de algemene stijl van de woning. Het ligt bijvoorbeeld voor de hand om voor een deur met roeden te kiezen als de ramen zelf ook roeden hebben.

Uiteindelijk moet je ook onthouden dat het jouw huis is. Wij kunnen vele tips geven, maar je moet kiezen wat je graag wilt, en waarvan jij zelf vindt dat het past bij jouw eigen wensen.

Dubbele deuren bestellen? Let op de maten

Bij het kopen van deuren bij Sparkozijnen heb je veel keuzemogelijkheden, dus moet je focus houden op wat het belangrijkste is. Wij kunnen advies geven over bijna alles, maar het is belangrijk dat je je dubbele deur in exact de juiste afmetingen bestelt.


Het inmeten van nieuwe dubbele deuren

Het is goed mogelijk om zelf je nieuwe dubbele deuren in te meten, maar er zijn bepaalde dingen waar je je bewust van moet zijn. Je moet bijvoorbeeld weten wat het verschil is tussen de venstermaat en de buitenwerkse maat, maar ook dat je je deur altijd in buitenwerkse maten moet bestellen. Als je zelf opmeet, meet dan eerst de breedte en hoogte van steen tot steen. Dit heet de venstermaat. Van deze venstermaat kan je 2-3 cm aftrekken om de buitenwerkse maat te krijgen. De 2-3 cm geeft ruimte voor de isolatie en voeging.

Dubbele deuren inmetenDubbele deuren inmeten

We staan altijd klaar om te helpen

Ramen en deuren van Sparkozijnen zijn altijd van hoge kwaliteit, en daarom geven wij tot 12 jaar garantie op alle ramen, kozijnen en buitendeuren. Ook online hebben wij de meest tevreden klanten en wij vinden het belangrijk dat iedere klant een positieve ervaring heeft. Bij vragen kan je altijd contact met ons opnemen. 

Veelgestelde vragen over dubbele deuren

 • Kan ik een dubbele deur met roeden kopen?

  Bij Sparkozijnen hebben wij dubbele deuren met en zonder roeden.

 • Welk materiaal moet ik kiezen bij het kopen van een nieuwe dubbele deur?

  Het kiezen van het materiaal is een persoonlijke keuze, die onder andere te maken heeft met de gewenste uitstraling en hoeveel onderhoud je wilt hebben. Wij produceren onze dubbele deuren in hout, hout/aluminium en kunststof. Ontdek alle productinformatie.

 • Welke draairichting moet ik kiezen voor mijn dubbele deuren?

  Bij al onze dubbele deuren vind je een precieze illustratie en korte tekst met informatie over de draairichting voordat je verder gaat met je bestelling. Wil je meer weten? Bekijk onze illustraties van de verschillende draairichtingen.

 • Welke garantie krijg ik op mijn ramen en deuren?

  Bij Sparkozijnen bieden wij 10 jaar garantie op onze ramen, deuren en kozijnen, met uitzondering van dakramen en hun accessoires. Wil je meer informatie? Bekijk dan onze garantievoorwaarden.