7% met kortingscode
/Bestel uiterlijk 18/6
We zijn jarig: 20% korting!
Vi oplever udfordringer med betalingskort, vi arbejder på at få det løst hurtigst muligt. Venligst ring til os eller send en mail, hvis du fortsat oplever udfordringer.
 

Driehoekige ramen

Driehoekige ramen zijn kozijnen met vaste beglazing in driehoekige vormen. Deze ramen geven huizen een interessantere uitstraling en lichtval dan traditionele vierkante ramen. De ramen op deze pagina passen perfect bij onze buitendraaiende ramen, omdat ze hetzelfde profiel en kozijn hebben. Kies het gewenste model en materiaalsoort en ga verder in onze configurator. In de configurator kan je de afmetingen en overige specificaties invoeren en direct de prijs berekenen.

Driehoekige ramen die passen bij onze draaikiepramen ramen vind je onder driehoekige ramen / draaikiepramen

Al onze ramen zijn inclusief kozijn en worden met beslag geleverd.

 1. Driehoekig raam model 1

  Driehoekig raam model 1 acute driehoek

  van € 276
  Kies raam
 2. Driehoekig raam model 2

  Driehoekig raam model 2 rechthoekige driehoek, van buitenaf gezien

  van € 236
  Kies raam
 3. Driehoekig raam model 3

  Driehoekig raam model 3 rechthoekige driehoek, van buitenaf gezien

  van € 236
  Kies raam
Driehoekige ramen van SparkozijnenDriehoekige ramen van Sparkozijnen

Driehoekige ramen kopen

Goed licht in huis is ongelooflijk belangrijk voor ons geestelijk welzijn. Veel natuurlijk zonlicht kan kamers ook aangenamer maken om in te vertoeven. Licht brengt een ruimte tot leven en we voelen ons automatisch prettiger in een kamer met aangenaam licht. In de praktijk betekent dit dat we in kamers met mooi licht vanzelf kunnen werken en ontspannen.

Driehoekraam met wit kozijnDriehoekraam met wit kozijn

Creëer een zee van licht met een driehoekraam

Een driehoekig raam is geweldig als je meer licht in een kamer wilt. We vertellen je graag meer over hoe je driehoekige ramen in je huis optimaal kunt benutten. Een driehoekig raam kan veel doen voor je huis, maar het is ook belangrijk dat je dit type raam op de juiste manier toepast.

Wat zijn driehoekige ramen?

Driehoekige ramen zijn vaste ramen in de vorm van een driehoek. Net als normale vaste ramen kunnen deze ramen niet open. Je kan dit type op veel verschillende manieren gebruiken, maar ze passen bijvoorbeeld perfect onder een schuin dak.

Bij Sparkozijnen bieden we zowel driehoekige kozijnen in hout, hout/aluminium en kunststof. Al deze materialen hebben zijn eigen voor- en nadelen. Houten kozijnen hebben een klassieke uitstraling, maar vereisen meer onderhoud. Hout/aluminium kozijnen zijn aan de buitenzijde afgedekt met een aluminium frame, waardoor ze vrijwel onderhoudsvrij zijn, net als kunststof kozijnen.

 

Kozijnen in hout, hout/alu en kunststofKozijnen in hout, hout/alu en kunststof

Waarom driehoekige kozijnen kopen?

Een driehoekig kozijn is geschikt voor uiteenlopende doelen en is een goede keuze als je jouw woning visueel interessanter wil maken. Het kan ook een goede keuze zijn om een driehoekraam toe te voegen aan een nieuwbouwhuis. Sparkozijnen biedt driehoekige ramen in verschillende glassoorten en diverse materialen. Lees verder om de diverse mogelijkheden te ontdekken.


Schuin dak met driehoekige ramenSchuin dak met driehoekige ramen

Driehoekige ramen en kozijnen op maat

Grote raampartijen bestaan vaak uit rechthoekige of vierkante kozijnen. Hier kunnen driehoekige ramen worden gebruikt om interessante details toe te voegen. Hierdoor lijkt het raam groter en heb je maximale toetreding van daglicht. Bij grote raampartijen is het ook interessant om een uitzetraam toe te voegen, zodat je de mogelijkheid hebt om een raam te openen.

Bij Sparkozijnen kies je zelf de afmetingen van je ramen, waardoor je de raampartijen naar eigen inzicht kunt samenstellen. Vaste ramen zijn over het algemeen het goedkoopste en geven het meeste licht. Het nadeel is echter dat ze niet geopend kunnen worden. Voeg daarom een uitzetraam toe.

Driehoekige ramen plaatsen op de bovenverdieping

Ook in de gevels op hogere verdiepingen komen driehoekige ramen goed tot hun recht. Hier kunnen driehoekige ramen namelijk in puntgevels geplaatst worden, omdat de schuine lijn een groter raamoppervlak mogelijk maakt.

Bij het kiezen van ramen voor je bovenverdieping is het belangrijk om na te gaan hoe je de optimale hoeveelheid licht krijgt. Te veel ramen kunnen een kamer erg warm maken, dus geef in plaats daarvan prioriteit aan de hoeveelheid lichtinval.

 

Twee witte driehoekramen van SparkozijnenTwee witte driehoekramen van Sparkozijnen

Veelgestelde vragen over driehoekige ramen

 • Wat zijn driehoekige ramen?

  Dit is een vast raam met een schuine stijl, waardoor het raam een driehoek vormt. Een driehoekig raam kan je niet openen. Afhankelijk van jouw wensen produceren we driehoekige kozijnen in hout, hout/aluminium of kunststof.

 • Waar worden driehoekige ramen gebruikt?

  Driehoekige ramen worden vooral gebruikt bij grotere raampartijen en in de gevel van je woning. Driehoekige ramen zorgen voor een mooie lichtinval en zijn een logische keuze voor nieuwbouwwoningen.

 • Is driedubbelglas mogelijk in een driehoekig raam?

  Sparkozijnen verkoopt driehoekige ramen in diverse materialen en met dubbel of driedubbelglas.

Koop ramen en deuren bij Sparkozijnen

Ook een driehoekig raam kopen? Bij Sparkozijnen vind je snel nieuwe ramen die perfect bij jouw woning passen. Driehoekige ramen zijn slechts een klein deel van ons grote assortiment kozijnen en buitendeuren in verschillende materialen en kleuren. Je kan onze ramen en deuren zelf plaatsen, maar je kan natuurlijk ook een vakman inschakelen om dit te doen.

Sparkozijnen heeft een brede selectie van verschillende soorten ramen, van traditionele houten kozijnen tot ultramoderne kunststof kozijnen. Al onze producten zijn van hoge kwaliteit en je krijgt tot 12 jaar garantie.