Tot 42% online korting met een kortingscode |Bestel uiterlijk 12/3
Wegens succes verlengd: tot 55% korting | Bestel uiterlijk 16/1
Vi oplever udfordringer med betalingskort, vi arbejder på at få det løst hurtigst muligt. Venligst ring til os eller send en mail, hvis du fortsat oplever udfordringer.

Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Ingen straksbetaling

Lagervarer - hurtig levering

e-mærket

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506

Hulp nodig?
0800 0200 506

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506

Hulp nodig?
0800 0200 506

 

Vaste ramen

Vaste ramen, ook wel vaste kozijnen genoemd, zijn ramen die niet geopend kunnen worden. De ramen op deze pagina passen perfect bij onze buitendraaiende ramen, omdat ze hetzelfde profiel en kozijn hebben.

Kies het gewenste model en de bijpassende materiaalsoort, en doorloop de stappen in onze configurator op de desbetreffende productpagina. In de configurator kun je de afmetingen en overige specificaties invoeren en direct de prijs berekenen.

Vaste ramen die passen bij onze draaikiepramen vind je onder binnendraaiende ramen.

Al onze ramen zijn inclusief kozijn en worden met beslag geleverd.

Vaste ramen in rijtjeshuizenVaste ramen in rijtjeshuizen

Vaste ramen

Een vast raam is een type raam dat niet open kan, in tegenstelling tot bijvoorbeeld draaikiepramen of uitzetramen. Vaste ramen zijn een goede keuze op plekken dat het niet nodig of mogelijk is om ramen te openen. Vaste ramen zijn eenvoudig te monteren en kunnen direct na ontvangst geplaatst worden. Onze vaste ramen zijn verkrijgbaar met één grote ruit, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor vaste ramen met roeden of verticale stijlen.

Voor- en nadelen van vaste ramen

Alle ramen hebben hun eigen voor- en nadelen. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze sterke en zwakke punten, zodat je zeker weet dat je het juiste raam kiest. Hier lees je meer over de belangrijkste voor- en nadelen van een vast raam.


Een vast raam met kozijn en glas van SparkozijnenEen vast raam met kozijn en glas van Sparkozijnen

Voordelen van een vast raam

Verreweg het grootste voordeel van een vast raam is dat het over het algemeen goedkoper is dan ramen die open kunnen. Dit kan een welkome besparing zijn als je een raam nodig hebt voor een groot raamoppervlak. Nieuwe ramen kunnen een grote investering zijn, dus dit is een aantrekkelijke manier om te besparen.

Nadelen van een vast raam

Een vast raam heeft maar één nadeel en dat is dat het niet open kan. Dit hoeft niet erg te zijn, als je op andere plekken genoeg ramen hebt die open kunnen.

Het is ook mogelijk om een vast raam en een uitzetraam te combineren. Zo heb je het beste van beide werelden. Dit kan een goede keuze zijn als je bijvoorbeeld een kat hebt die je binnen wilt houden.

Vast raam met uitzetraam van SparkozijnenVast raam met uitzetraam van Sparkozijnen

Andere overwegingen

Veel mensen kiezen voor vaste ramen als het huis een grote raamgevel heeft. Daarom is het hier extra belangrijk om goed na te denken over het juiste soort glas. Hieronder lees je meer over de verschillende opties die we bij Sparkozijnen aanbieden.


Vast raam in hout/alu met drielaags glasVast raam in hout/alu met drielaags glas

2- of 3-laags glas

Wij bieden altijd de keuze tussen 2- of 3-laags glas. Vaak is driedubbel glas de beste keuze wanneer het gaat om energieprestatie, maar niet altijd.

Driedubbel glas isoleert beter dan dubbel glas. Dat klinkt logisch, maar dit betekent ook dat driedubbel glas minder zon en warmte door laat. Ramen kunnen een belangrijke warmtebron zijn, dus het is bijvoorbeeld geen goed idee om driedubbel glas te plaatsen in een grote raampartij op het zuiden.

Aan de andere kant is het niet slim om dubbelglas te kiezen voor ramen op het westen of noorden, omdat deze in de koudste maanden van het jaar als koudebrug kunnen fungeren. Kies op deze plekken voor vaste ramen met driedubbel glas. Dit houdt de warmte vast en vermindert tocht.

Veiligheidsglas

Rond een vast raam kunnen gemakkelijk ongelukken gebeuren en het is vooral goed om aan de veiligheid te denken als je jonge kinderen in huis hebt. Daarom is het ook goed om te weten dat je kunt kiezen voor veiligheidsglas voor je vaste ramen.

Veiligheidsglas is glas dat gelaagd is. Dit verkleint de kans op schade bij een eventuele breuk van de ruit. Mocht je toch een ongeluk krijgen, meld de schade dan gewoon bij je verzekeringsmaatschappij en wees blij dat je voor veiligheidsglas hebt gekozen.

Gelukkig is de kans klein dat je veiligheidsglas nodig hebt. Aan de andere kant is het prijsverschil tussen normaal glas en veiligheidsglas relatief klein. Het kan dus een goede aanvullende keuze zijn als je het niet erg vindt om wat extra geld aan je vaste raam te besteden.

Veiligheidsglas voor een vast raam van SparkozijnenVeiligheidsglas voor een vast raam van Sparkozijnen
Geluidswerend glas voor een vast raam van SparkozijnenGeluidswerend glas voor een vast raam van Sparkozijnen

Geluidswerend glas

Bij een grote raampartij kun je makkelijk geluidsoverlast ervaren van een drukke straat of weg. Gelukkig is het mogelijk om te kiezen voor geluidswereld glas, wat de geluidsoverlast aanzienlijk vermindert.

Geluidswerend glas is een voor de hand liggende keuze voor vaste ramen die op een lawaaierige omgeving uitkijken. Normaal gesproken komt er veel geluid binnen als je een raam openzet, maar vaste ramen kunnen niet open, dus heeft geluidswerend glas extra toegevoegde waarde.

Veelgestelde vragen over vaste ramen

  • Wat is een vast raam?

    Vaste ramen zijn ramen die niet geopend kunnen worden. Deze ramen zijn verkrijgbaar met en zonder roeden en in verschillende maten. Vaste ramen zijn over het algemeen goedkoper dan ramen die wel open kunnen.

  • Kan ik vaste ramen in mijn hele huis plaatsen?

    We raden het niet aan om vaste ramen in het hele huis te plaatsen, omdat dit type raam niet open kan. Ventilatie is belangrijk voor het binnenklimaat van een huis. Wel kan het een goede optie zijn om vaste ramen te plaatsen in combinatie met uitzetramen, zodat je op die manier geld kan besparen maar ook meer ruimte en lichtinval krijgt.

  • Zit er garantie op vaste ramen?

    Bij Sparkozijnen bieden we 10 jaar garantie op alle ramen en deuren. Je leest er hier meer over.