Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Ingen straksbetaling

Lagervarer - hurtig levering

e-mærket

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
 

Vaste ramen met uitzetraam

Vaste ramen met uitzetramen bieden het beste van twee werelden. Kies snel het gewenste type raam en personaliseer deze door in onze configurator de benodigde afmetingen, kleuren en specificaties in te voeren.

Al onze ramen zijn inclusief kozijn en worden met beslag geleverd.

Vast raam met daaronder een uitzetraamVast raam met daaronder een uitzetraam

Vaste ramen met uitzetraam kopen

Een vast raam met uitzetraam is slechts één van de vele opties die geschikt zijn voor grote raampartijen in huis. Bij Sparkozijnen vind je zowel ramen en deuren. We verzenden rechtstreeks uit de fabriek naar jou, het enige dat je nog moet doen is het model, de afmetingen en het materiaal te kiezen. Lees verder en vind antwoord op de meest gestelde vragen over vaste ramen met uitzetramen.

Wit vast raam met uitzetraamWit vast raam met uitzetraam

Wat is een vast raam met uitzetraam?

Een vast raam met uitzetraam is, zoals de naam al aangeeft, een combinatie van een vast raam en een uitzetraam. Bij grote raampartijen is het vaak slim om voor vaste ramen te kiezen, maar het nadeel is dat het raam niet open kan. Daarom is het mogelijk om ook een uitzetraam toe te voegen.

Bij dit type raam is het mogelijk om een deel van het raam te openen. Hierbij kies je zelf of dit het bovenste, onderste of middelste deel is. Net wat het beste past bij jouw woning.

De ramen produceren we met twee verschillende profielen, Softline en Classic. Het Softline profiel heeft een hoek van 90 graden die aan de randen is afgerond. Het Classic profiel heeft een meer klassieke snit, die vooral past in oudere huizen. Je kan hier meer lezen over de twee profieltypen

Materialen voor een vast raam met uitzetraam

Je kan kiezen uit drie verschillende materialen als je een vast raam met uitzetraam nodig hebt. Alle materialen hebben hun eigen voor- en nadelen, daarom is het belangrijk dat je goed overweegt welke het beste bij jouw woning past.


Houten kozijnenHouten kozijnen

Houten kozijnen

Veel oudere huizen hebben ramen die volledig van hout zijn gemaakt. Dit type is nog steeds populair dankzij zijn traditionele uitstraling. Uiteraard maakt Sparkozijnen ook houten kozijnen in kleur of blanke lak.

De houten kozijnen van Sparkozijnen zijn gemaakt van grenenhout met een hoog aandeel kernhout.

Houd er rekening mee dat houten kozijnen enig onderhoud vereisen, aangezien ze regelmatig geschilderd of gelakt moeten worden voor een zo lang mogelijke levensduur. Als je minder onderhoud wil, overweeg dan één van onze andere materialen.

Kunststof kozijnenKunststof kozijnen

Kunststof kozijnen

Er is veel gebeurd in de ontwikkeling van kunststof kozijnen. Ze zijn tegenwoordig de meeste duurzame keuze, zijn bestand tegen weer en wind en vergen bovendien het minste onderhoud. Ook hebben ze een moderne uitstraling en passen dus goed bij nieuwbouwwoningen.

Dus als je kiest voor zo minst mogelijk onderhoud, kies dan voor kunststof kozijnen. Je moet ervoor zorgen dat de bewegende delen gesmeerd worden, en verder hoef je kunststof kozijnen enkel af en toe met een vochtige doek af te vegen om er weer als nieuw uit te laten zien.

Hout/aluminium kozijnenHout/aluminium kozijnen

Hout/aluminium kozijnen

Hout/aluminium kozijnen zijn een goed alternatief als je weinig onderhoud wilt. Deze kozijnen zijn ook gemaakt van grenenhout en hebben hetzelfde hoge percentage kernhout, maar ze zijn aan de buitenkant bekleed met aluminium. Daarmee heb je aan de binnenzijde de esthetische voordelen van houten kozijnen, en tegelijkertijd kozijnen die weerbestendig en onderhoudsvriendelijk zijn.

Omdat het aluminium profiel is gepoedercoat, heb je een enorme keuze aan kleuren. Veel mensen kiezen voor witte kozijnen, maar het kan goed zijn dat een andere kleur beter bij je woning past. 

Alternatieven voor een vaste ramen met uitzetramen

Een vast raam met uitzetraam is een praktische en flexibele oplossing die in veel verschillende soorten woningen werkt. Toch is het goed om ook naar alternatieven te kijken. We vertellen je graag meer over de meest voor de hand liggende alternatieven.


Vast raam van SparkozijnenVast raam van Sparkozijnen

Vast raam

Als je twijfelt over de keuze voor een vast raam met uitzetraam kan je ook kijken naar gewone vaste ramen. Dit is een eenvoudigere en goedkopere keuze. Bij vaste ramen heb je, in tegenstelling tot vaste ramen met uitzetramen, niet de mogelijkheid om het raam open te zetten.

Aan de andere kant is dit meestal een goedkopere oplossing. Als er andere ramen in de ruimte zijn die open kunnen, is ventilatie niet nodig en kan een vast raam een goede keuze zijn.

Hefschuifpuien

Vaste ramen met uitzetramen worden vaak gebruikt voor grote raampartijen. Als je een raampartij van vloer tot plafond nodig hebt, dan kan je ook een hefschuifpui overwegen. Met een hefschuifpui heb je een flexibele oplossing met een mooie entree naar een terras of tuin. Als je een andere uitstraling wilt kan je ook kiezen voor openslaande tuindeuren.

Hefschuifpui van SparkozijnenHefschuifpui van Sparkozijnen
Uitzetraam van SparkozijnenUitzetraam van Sparkozijnen

Uitzetramen

Uitzetramen zijn een goede keuze voor kleinere raampartijen waarbij je de keuze wilt hebben om het raam te openen. Een uitzetraam opent naar buiten toe en scharniert aan de bovenkant. Wil je ramen met scharnieren aan de zijkant? Kies dan voor een draairaam.

Tuimelramen

Met een tuimelraam heb je ook de mogelijkheid om het raam open te zetten. Bij dit type raam kan je het raam ook volledig draaien. Een tuimelraam kan een goed alternatief zijn voor een vast raam met uitzetraam als je in een flatgebouw woont, omdat je deze makkelijker kunt wassen.

Tuimelraam van SparkozijnenTuimelraam van Sparkozijnen

Veelgestelde vragen over vaste ramen met uitzetraam

  • Wat is een vast raam met uitzetraam?

    Een vast raam met uitzetraam is een combinatie van een vast raam en een uitzetraam. Hierbij is het mogelijk om een deel van het raam openen. Het uitzetraam kan zowel boven, midden of onder in het raam zitten. Dit type raam wordt vaak gebruikt voor grotere raampartijen.

  • Zal ik kiezen voor dubbel of driedubbel glas?

    Of je kiest voor dubbel of driedubbel glas hangt af van verschillende factoren, onder meer de vraag of je een ouder huis verbouwt of een nieuw huis bouwt. Je kan hier meer lezen over het verschil tussen dubbel en driedubbel glas. 

  • Zit er garantie op vaste ramen met uitzetraam?

    Bij Sparkozijnen bieden we tot 12 jaar garantie op alle ramen en deuren. Meer informatie vind je op onze garantie pagina.

Sparkozijnen heeft alles wat je nodig hebt

Als je de keuze hebt gemaakt om nieuwe kozijnen te kopen, aarzel dan niet om dit bij Sparkozijnen te doen. We combineren goede kwaliteit met aantrekkelijke prijzen. We zijn ervan overtuigd dat je als klant nergens op moet inleveren en daarom kan je bij ons je ramen naar eigen behoefte aanpassen.  Zowel wat betreft kleuren, materialen en soorten beglazing. Zo krijg je bij Sparkozijnen precies het raam dat je nodig hebt of je nou in een modern huis of een rustieke boerderij woont.

Ontdek al onze ramen en deuren

Naast onze praktische vaste ramen met uitzetraam vind je bij verschillende producten, van draaikiepramen tot openslaande tuindeuren. Waar je ook naar op zoek bent, Sparkozijnen is jouw garantie voor een goede aankoop. We bieden Deense kwaliteit, designs én altijd 10 jaar garantie. Bekijk al onze ramen en deuren.