Gratis verzending boven €999
/Bestel uiterlijk 4/6
We zijn jarig: 20% korting!
Vi oplever udfordringer med betalingskort, vi arbejder på at få det løst hurtigst muligt. Venligst ring til os eller send en mail, hvis du fortsat oplever udfordringer.

Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Ingen straksbetaling

Lagervarer - hurtig levering

e-mærket

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
 
Rijtjeshuizen met kunststof kozijnenRijtjeshuizen met kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen, ook wel pvc-kozijnen genoemd, zijn een moderne keuze omdat kunststof ramen en deuren vrijwel onderhoudsvrij zijn. Als je onderhoud wilt minimaliseren zijn kozijnen van kunststof een goede keuze. Op deze pagina vertellen we meer over alle voordelen.

Voordelen van kunststof kozijnen

Een groot voordeel van kunststof raam- of deurkozijnen is dat ze minimaal onderhoud vergen en bestand zijn tegen weer en wind. Het enige dat je hoeft te doen is af en toe het kozijn te wassen. Zo heb je jarenlang mooie ramen en deuren.

Als je Sparkozijnen kunststof kozijnen koopt, krijg je 10 jaar volledige garantie en uiteraard zijn al onze producten CE-gemarkeerd.

 Hoge isolatiewaarde
Lange levensduur  
Minimaal onderhoud
Modern ontwerp

Moderne kozijnen: onderhoudsvrij en stijlvol

De kunststof kozijnen die we tegenwoordig produceren zijn anders dan de kunststof kozijnen van vroeger. De nieuwe kunststof kozijnen zijn vrijwel onderhoudsvrij en hebben een modern design dat bij veel soorten woningen past. Bovendien glanzen ze minder dan in het verleden, waardoor het van een afstand bijna onmogelijk is kunststof en houten kozijnen van elkaar te onderscheiden.

Goedkope kunststof kozijnen

Naast het stijlvolle en onderhoudsvrije ontwerp, zijn kunststof kozijnen goedkoop én energiezuinig. De betaalbare kunststof kozijnen van Sparkozijnen bieden alles dat je nodig hebt bij de aanschaf van nieuwe, energiezuinige kozijnen. Bovendien zijn onze kozijnen gemaakt van hoge kwaliteit kunststof. Al onze kunststof modellen zijn geproduceerd met Rehau profielen, die tot de beste op de markt behoren.

Witte kunststof raam- en deurkozijnenWitte kunststof raam- en deurkozijnen

Feiten over kunststof kozijnen

Kies je voor kunststof raam- of deurkozijnen? Dan krijgt je woning een eenvoudige, maar zeer moderne uitstraling. Bij nieuwbouw of renovatie zijn kunststof kozijnen een goed alternatief voor traditionele houten of hout/aluminium kozijnen.

Betere isolatie door kunststof ramen en deuren

Kunststof is een niet-geleidend materiaal en isoleert daarom goed. Onze kunststof kozijnen zijn gemaakt van holle kunststof profielen die zijn opgedeeld in met lucht gevulde kamers. Deze kleine luchtruimtes in de profielen dragen bij tot betere isolatieprestaties.

Aan de binnenkant zijn stalen profielen aangebracht om het kozijn en de dorpel te versterken. De stalen profielen zijn zo geplaatst dat zij niet in contact komen met de kunststofprofielen en daardoor koudebruggen in het raam voorkomen.

Kies uit 2- of 3-laags glas

Bij de keuze van de beglazing kan je kiezen tussen 2- of 3-laags glas. Bovendien bieden we superenergiezuinig glas met een u-waarde van slechts 0,7, voor wie echt jarenlang flink wilt besparen op zijn energierekening.

Moderne kunststof kozijnen

Door laatste productontwikkelingen heeft een kunststof kozijn niet meer hetzelfde lompe ontwerp als hoe we dat zagen in de jaren '70. Bij Sparkozijnen zijn de meeste van onze modellen verkrijgbaar in kunststof. De materiaalkeuze is een kwestie van smaak en wat bij je huis past. De keuze is aan jou!

Bescherm je huis tegen vocht en ongedierte

Door de materiaalsamenstelling van kunststof ramen en deuren zijn ze bestand tegen schimmel en rot, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over ongedierte. Tegelijkertijd is kunststof zeer isolerend, omdat het een niet-geleidend materiaal is en dus niet koud wordt. Met kunststof kozijnen zal je dus zelden last hebben van condensvorming.

kunststof kozijn installerenkunststof kozijn installeren

Kunststof kozijnen onderhouden

De eerste jaren hebben de kunststof kozijnen minimaal onderhoud nodig. Daarna is het een goed idee om je ramen en deuren eens per jaar te onderhouden om een lange levensduur en goede functionaliteit te garanderen.

Kozijnen schoonmaken en onderhoudenKozijnen schoonmaken en onderhouden

Eenvoudig schoon te maken

Een van de grote voordelen van kunststof kozijnen is dat ze niet geschilderd of geolied hoeven te worden, hierdoor zijn ze dus zeer onderhoudsvriendelijk. Als je vindt dat je kunststof kozijnen moeten worden schoongemaakt, veeg je gewoon met een vochtige doek vuil en aanslag weg. Bij het schoonmaken van een kunststof kozijn is het belangrijk dat je alleen gewone schoonmaakmiddelen gebruikt, dus geen schuurpapier of oplosmiddelen. Als je merkt dat je kunststof kozijnen zwaarder zijn bevuild, kan je gebruik maken van een speciaal kunststofmiddel gebruik om ze schoon te maken.

Regelmatig smeren voor soepele scharnieren

Als onderdeel van het onderhoud moet het beslag en de scharnieren van ramen en deuren eenmaal per jaar worden gesmeerd. Voordat je de scharnieren gaat smeren, is het belangrijk vuil en puin te verwijderen, aangezien het vuil als schuurmiddel kan werken. Het is belangrijk om gemorste olie zorgvuldig van het kozijn te vegen, anders kan dit vlekken of verkleuring veroorzaken. Als je deze eenvoudige onderhoudsinstructies volgt, heb je kozijnen die jarenlang mooi blijven.

Kunststof kozijnen op maat

We maken prachtige kozijnen in hout, hout aluminium en kunststof volgens jouw wensen en behoeften. In onze configurator kan je jouw nieuwe ramen en deuren zelf ontwerpen. Je kan onder andere eigen kleuren kiezen, zowel binnen als buiten. We maken de kozijnen van kunststof deuren en ramen op maat zodat ze precies passen.

Standaard kozijnen kopen

Ben je op zoek naar nieuwe houten kozijnen in standaardmaten? Sparkozijnen heeft altijd meer dan 5.000 artikelen op voorraad. Deze zijn klaar voor levering binnen maximaal 2 weken. 

Kunststof kozijnen op maat gemaaktKunststof kozijnen op maat gemaakt
Hout/aluminium kozijnen van SparkozijnenHout/aluminium kozijnen van Sparkozijnen

Hout aluminium kozijnen

Wie een modernere uitstraling wenst, kan hout aluminium kozijnen overwegen. Velen kiezen voor dit materiaal om de simpele reden dat deze minder onderhoud vergen dan houten kozijnen. Het aluminium profiel aan de buitenzijde beschermt het kozijn tegen weer en wind en de buitenkant hoeft niet geschilderd te worden. Tegelijkertijd heb je die charmante, natuurlijke uitstraling binnen.

 Minimaal onderhoud
 Praktische buitenkant, natuurlijke binnenkant
 Moderne uitstraling

Houten kozijnen van SparkozijnenHouten kozijnen van Sparkozijnen

Houten kozijnen

Houten kozijnen zijn voor veel Nederlanders een logische keuze. Als je een ouder huis hebt dat je wilt renoveren, dan is het een veilige keuze om de oude houten ramen en deuren te vervangen door nieuwe, energiezuinige exemplaren in dezelfde klassieke stijl die je al kent. Let wel op dat houten kozijnen meer onderhoud vergen dan kunststof kozijnen.

 Natuurlijk materiaal van hoge kwaliteit
 Vaak de goedkoopste materiaalkeuze
 Veel keuze in kleur

Prijsvoorbeeld kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn geschikt voor vele soorten huizen, maar vooral voor huizen met een modern karakter die een nieuwe uitstraling willen.


Jarendertig-woning


€ 11.873,42 incl. btw


De getoonde prijs is voor kunststof met HR++ dubbel glas. Peildatum is 31/05/2023.

 


Wij maken verandering betaalbaar

CHAT

Neem contact op tijdens onze openingsuren

NEEM CONTACT OP

Je kan natuurlijk ook bellen of een e-mail sturen.  
NL: 0800 0200 506 BE: 048 0204 340

SHOWROOM

Bekijk onze digitale showroom en krijg inspiratie voor je project.

OFFERTE

Vind de prijs snel in onze configurator, of vraag een offerte op.

Veelgestelde vragen over kunststof kozijnen

  • Hoe vaak hebben kunststof kozijnen onderhoud nodig?

    De eerste jaren hebben je kunststof raam- en deurkozijnen minimaal onderhoud nodig, daarna is het een goed idee om je ramen en deuren eens per jaar te onderhouden om een lange levensduur en goede functionaliteit te garanderen.
  • Waarom kiezen voor kunststof kozijnen?

    Kunststof kozijnen geven een moderne uitstraling aan een huis. Tegelijkertijd zijn ze makkelijk te onderhouden omdat ze niet geverfd of geolied hoeven te worden.
  • Kan ik kiezen voor 3-laags glas in kunststof kozijnen?

    Je kan voor zowel 2- als 3-laags glas kiezen in kunststof kozijnen. Bovendien bieden wij superenergiezuinig glas met een u-waarde van slechts 0,7, voor wie echt jarenlang flink wilt besparen op zijn energierekening.