Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Ingen straksbetaling

Lagervarer - hurtig levering

e-mærket

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506

Hulp nodig?
0800 0200 506

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506

Hulp nodig?
0800 0200 506

Draaikiepramen

Een draaikiepraam van Sparkozijnen is een flexibele keuze. Draaikiepramen gaan naar binnen open en kunnen door het draaikiepbeslag op twee manieren geopend worden. Wij leveren ook draaikiepramen met verborgen scharnieren.

Kies het gewenste model en voer de gewenste afmetingen en specificaties in onze configurator, dan ontvang je direct de juiste prijs.

Al onze ramen zijn inclusief kozijn en worden met beslag geleverd.

Alles over draaikiepramen

Draaikiepramen behoren met recht tot de populairste ramen in Nederland. Draaikiepramen hebben dan ook een aantal voordelen ten aanzien van buitendraaiende ramen zoals uitzet- en draairamen. Sparkozijnen geeft graag uitleg.


Wat is een draaikiepraam?

Een draaikiepraam opent naar binnen toe. Daarnaast is het belangrijkste kenmerk van een draaikiepraam dat het op twee manieren geopend kan worden: het draait en het kiept, zoals de naam al verklapt. Het kiepraam kan naar binnen worden geopend, zodat het raam op een kier kan blijven staan voor de ventilatie. De scharnieren zitten aan de onderkant en het raam opent dus bovenin. De tweede mogelijkheid is om het raam helemaal naar binnen te draaien, waarbij de scharnieren aan de zijkant zitten. Hierdoor is dit type raam makkelijk van binnenuit schoon te maken.

Handige draaikiepramen van Sparkozijnen

Draaikiepramen passen bijzonder goed in ruimtes waarbij het moeilijk is om de ramen van buitenaf schoon te maken. Bovendien zorgen ze door de kiepfunctie voor goede ventilatie. Daarom passen draaikiepramen goed in bijvoorbeeld slaapkamers en kelders.

Bij Sparkozijnen vind je een grote keuze van draaikiepramen van diverse materialen met profielen van 68 tot 120 mm. Daarnaast geven wij tot 12 jaar garantie op onze draaikiepramen van hoge kwaliteit.

Voorbeeld draaikiepraam van SparkozijnenVoorbeeld draaikiepraam van Sparkozijnen

Ramen, deuren en kozijnen, altijd op maat!

Sparkozijnen produceert ramen, deuren en kozijnen volgens jouw maten, wensen en specificaties. Daarom wordt jouw bestelling altijd speciaal voor jou gemaakt, waarbij we vele bewerkingen toepassen. Dit garandeert een hoge kwaliteit, zodat je een product ontvangt dat vele jaren meegaat.

Bekijk in de video hoe ramen, deuren en kozijnen in kunststof in onze fabriek worden geproduceerd.

Onderhoud van draakiepramen

Een van de factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van nieuwe ramen en deuren is het onderhoud dat ze vergen. Het materiaal van het raam speelt daarbij een doorslaggevende rol. Bij Sparkozijnen kan je kiezen uit drie verschillende materialen. Lees hieronder verder.


Draaikiepramen van houtDraaikiepramen van hout

Houten draaikiepramen

Veel oudere huizen hebben ramen die volledig van hout zijn gemaakt. Dit type is nog steeds populair dankzij zijn traditionele uitstraling. Uiteraard biedt Sparkozijnen ook houten kozijnen in kleur of blanke lak aan.

De houten kozijnen van Sparkozijnen zijn gemaakt van grenenhout met een hoog aandeel kernhout. Kernhout is het binnenste, stevigste deel van de boom. Dat betekent dat ze een lange levensduur hebben. Wel moet je er rekening mee houden dat houten kozijnen enig onderhoud vereisen, aangezien ze regelmatig geschilderd of gelakt moeten worden voor een zo lang mogelijke levensduur. Als je minder onderhoud wil, overweeg dan hout/aluminium of kunststof draaikiepramen.

Draaikiepramen van hout/aluminium

Hout/aluminium draaikiepramen zijn een goed alternatief als je minder onderhoud wilt hebben. Deze ramen zijn ook gemaakt van grenenhout en hebben hetzelfde hoge percentage kernhout (90% of meer), terwijl ze aan de buitenkant bekleed zijn met aluminium. Daarmee heb je aan de binnenzijde de esthetische voordelen van houten kozijnen, en tegelijkertijd kozijnen die weerbestendig en onderhoudsvriendelijk zijn.

Omdat het aluminium profiel gepoedercoat is heb je een enorme keuze aan kleuren. Veel mensen kiezen voor witte kozijnen, maar het kan goed zijn dat een andere kleur beter bij je woning past. Kozijnen doen veel voor de uitstraling van je huis, dus kies verstandig.

Draaikiepramen van hout/aluminiumDraaikiepramen van hout/aluminium
Draaikiepramen van kunststofDraaikiepramen van kunststof

Kunststof draaikiepramen

Er is veel gebeurd in de ontwikkeling van kunststof kozijnen en kunststof draaikiepramen. Kunststof kozijnen zijn tegenwoordig de meeste duurzame keuze en vergen bovendien het minste onderhoud.

Dus als je zo min mogelijk onderhoud wenst, kies dan voor kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen hoef je enkel af en toe met een vochtige doek af te vegen en ze zien er weer als nieuw uit.

Alternatieven voor draaikiepramen

Natuurlijk hebben wij bij Sparkozijnen vele andere soorten ramen. Het belangrijkste verschil zit in het openingsmechanisme. Misschien past een van de volgende ramen beter bij jouw behoeften:


Voorbeeld tuimelraam van SparkozijnenVoorbeeld tuimelraam van Sparkozijnen

Tuimelramen

Tuimelramen hebben veel van dezelfde voordelen als draaikiepramen. Tuimelramen hebben een 180 graden draaimechanisme dat ideaal is voor bovenverdiepingen waar glazen van binnenuit gewassen moeten worden. Deze ramen zijn erg praktisch en openen naar buiten, dus het is de moeite waard om dit type te overwegen.

Uitzetramen

Uitzetramen zijn met name in Scandinavische landen erg populair. Onze uitzetramen hebben verborgen scharnieren, omdat de raamvleugel is bevestigd aan schuifrails in het frame. Samen met onze smalle profielen levert dit een modern en elegant raam op. Houd er echter rekening mee dat de buitenkant van een uitzetraam niet van binnenuit gewassen kan worden.

Als je een raam voor een groot oppervlak nodig hebt, moet je vaste ramen overwegen. Deze ramen kunnen niet open, maar zijn goedkoper dan andere ramen en zorgen voor een betere lichtinval. Je kan ook kiezen voor een combinatieraam met vaste beglazing en een uitzetraam, waarbij een deel van de raampartij open kan en de rest vaste beglazing is.

Voorbeeld uitzetraam van SparkozijnenVoorbeeld uitzetraam van Sparkozijnen

Draaikiepraam kopen bij Sparkozijnen

Bij Sparkozijnen vind je enorm aanbod aan draaikiepramen, maar ook aan andere ramen en deuren verwachten. De eerste stap bij het kopen van een kozijn is het kiezen van het juiste type raam, en daarna heb je een ruime keuze aan afmetingen, kleuren en materialen. Daarnaast hebben wij een grote keuze aan buitendeuren en rolluiken. Wie weet past een draaikiepdeur veel beter bij jouw behoeften dan een raam.

Wij streven er altijd naar om zoveel mogelijk informatie over onze ramen en deuren op onze website te publiceren. Lees voor meer informatie ook onze algemene voorwaarden.