7% met kortingscode
/Bestel uiterlijk 18/6
We zijn jarig: 20% korting!
Vi oplever udfordringer med betalingskort, vi arbejder på at få det løst hurtigst muligt. Venligst ring til os eller send en mail, hvis du fortsat oplever udfordringer.
 

Inbraakbeveiliging voor ramen en deuren

Wist je dat er in 2022 ruim 23.500 woninginbraken waren, volgens het CBS? Daarom hebben wij bij Sparkozijnen gekeken naar wat je zelf kan doen om je ramen en deuren inbraakwerend te maken. We hebben een aantal tips en trucs verzameld over hoe je je huis kunt verbeteren in een poging om inbrekers buiten de deur te houden. Lees verder.

Wat kan je doen om inbrekers af te schrikken?

Bijna alle inbraken worden overdag gepleegd, omdat de meeste huiseigenaren dan aan het werk zijn. Dit geeft de vele inbrekers rust om zich te concentreren op hun ongewenste taken, en de dieven trekken niet zoveel aandacht omdat er niemand thuis is om hen te spotten.

Daarnaast zijn weekenden, vakanties en feestdagen ook kwetsbare periodes voor inbraken, omdat veel huiseigenaren naar huis gaan naar familie of op vakantie, waardoor het huis leeg blijft. Dat moet je natuurlijk probleemloos kunnen doen, maar inbrekers zijn daarbij helaas een risico. Juist daarom hebben we bij Sparkozijnen gekeken hoe je inbraken kan voorkomen en dieven kunt afschrikken voordat ze proberen in te breken.

Inbraakwerende veiligheidsnokken haken in de sluitplaat en maken het aanzienlijk moeilijker om van buitenaf open te breken.

In onze ramen en deuren zijn schuine schroeven in de sluitplaat aangebracht. Dit maakt het voor een inbreker aanzienlijk moeilijker om van buitenaf in te breken.

Zo houd je inbrekers buiten de deur

De meeste inbrekers komen binnen via een raam of een deur, dus nemen ze vaak hun toevlucht tot het breken van de deur, het inslaan van het glas, het verwijderen van het glas of het openbreken van het raam. Daarom is het een goed idee om tuingereedschap en -materiaal op te sluiten, want daarmee kan worden ingebroken. Daarnaast is het een goed idee om ramen en deuren te beveiligen, zodat het voor de dief moeilijker wordt om in te breken zonder de aandacht te trekken.

Wees de dief voor met inbraakwerende ramen en deuren - het kunnen de kleine details zijn die helpen om je woning te beschermen tegen inbraak.

Inbraakbeveiliging op ramen

Bij het beveiligen van de ramen in je huis kan je kijken naar:

 • Inbraakwerend glas dat moeilijker te breken is
 • Eenrichtingsschroeven in glaslatten om het moeilijker te maken het raam open te breken. Eenrichtingsschroeven kunnen achteraf op alle raammodellen worden gemonteerd, maar alleen op houten ramen (vergeet niet om voor te boren).
 • Raamsloten. Raamsloten kunnen achteraf op alle soorten ramen worden gemonteerd, maar passen vooral bij draairamen met raamhaken waar geen sleutelgat met sleutel of code kan worden aangebracht.
 • Veiligheidssluitingen
 • Een meerpuntssluiting die zorgt voor een stevige sluiting van ramen

Een extra beveiliging tegen inbraak is om te kiezen voor een deurkruk met slot. Dit voorkomt dat een inbreker het raam kan openen.

Een sleutelkruk met cilinder maakt het openbreken van de deur aanzienlijk moeilijker.

Inbraakbeveiliging van deuren

Bij deuren zijn er de volgende opties:

 • Nieuwe 6-pins sleutels
 • Slot met cilinder, waardoor het voor dieven moeilijk wordt om de deur als vluchtweg te gebruiken
 • Inbraakwerend glas dat moeilijker te breken is
 • Inbraakwerende eindplaat in deuren met roestvrijstalen handgreep

Creëer de illusie dat je thuis bent

Als je op vakantie gaat - of naar je werk als je buurt bijzonder inbraakgevoelig is - kun je een of meer van de volgende dingen doen voordat je de deur uitgaat:

 • Zet de radio aan
 • Doe enkele lichten aan
 • Sluit de gordijnen in sommige kamers
 • Laat de was buiten staan
 • Zet verse bloemen voor het raam
 • Gebruik lichtsensoren buiten
 • Laat je bed onopgemaakt

Zo wek je de illusie dat je nog thuis bent mochten er ongenode gasten langskomen. Als de dieven bijvoorbeeld in je huis rondlopen en in de meeste ramen kijken, zien ze een huis waar regelmatig iemand in bed slaapt, in de woonkamer naar de radio luistert en kleding droogt voor de komende week. Het ziet er niet meteen uit als een huis waar de eigenaar op vakantie is gegaan, en dus zullen dieven het wellicht links laten liggen.

Onze ramen zijn verlijmd, waardoor het voor een inbreker moeilijker is om de glaslatten te verwijderen en het glas eruit te halen.

Al onze producten hebben inbraakwerende sluitplaten. Hier haken de nokken in wanneer je het raam dichtdoet.

Werk samen met de buren

Aangezien dieven toeslaan als je huis leeg is, is het een goed idee om je buren extra op te laten letten als je niet thuis bent. Ze hoeven niet op wacht te staan, maar kunnen af en toe een kijkje nemen in je huis en je bellen als er iemand op de loer ligt. In ruil daarvoor kan jij hetzelfde doen wanneer de buren weg zijn. Een goede samenwerking tussen buren maakt het inbrekers moeilijker.

Nog meer tips voor beveiliging tegen inbraak

Indbrudssikring af både ældre og nye vinduer og døre er det første skridt i den rigtige retning for et mere sikkert hjem. Hvis du samtidigt indarbejder flere gode sikringstiltag omkring din bolig, så undgår du med endnu større sandsynlighed at blive en kedelig del af indbrudsstatistikken i Danmark. Med omkring 3,5 indbrud hver time er vi det land i EU med flest indbrud per indbygger. Det er en statistik, vi hos Sparvinduer gerne vil være med til at nedbringe med endnu flere gode råd mod indbrud.

Vi har derfor samarbejdet med et af Danmarks største sikringscentre om endnu flere gode råd til at undgå de mange indbrud. Låsesmeden Bagger Låse & Alarm A/S har hjulpet private og virksomheder i over 40 år med sikring af boliger og erhvervsbygninger. De har udarbejdet en infografik med 17 gode råd til, hvordan du selv kan forbedre sikkerheden endnu mere i dit hjem. Med gode råd, om alt fra hvordan naboen kan hjælpe til gratis mærkningssæt til dine gemte og synlige værdigenstande, er du skridtet nærmere at kalde dig selv sikringsekspert i dit nabolag.

Anvend de gode råd fra denne artikel og de ekstra 17 gode råd fra Bagger Låse, og vær med til at sørge for, at Danmark ikke topper den kedelige indbrudsrekord igen i år.

God fornøjelse med sikringen af din bolig!


Wij maken verandering betaalbaar

CHAT

Neem contact op tijdens onze openingsuren

NEEM CONTACT OP

Je kan natuurlijk ook bellen of een e-mail sturen.  
NL: 0800 0200 506 BE: 048 0204 340

SHOWROOM

Bekijk onze digitale showroom en krijg inspiratie voor je project.

OFFERTE

Vind de prijs snel in onze configurator, of vraag een offerte op.