Gratis verzending boven €999
/Bestel uiterlijk 4/6
We zijn jarig: 20% korting!
Vi oplever udfordringer med betalingskort, vi arbejder på at få det løst hurtigst muligt. Venligst ring til os eller send en mail, hvis du fortsat oplever udfordringer.

Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Ingen straksbetaling

Lagervarer - hurtig levering

e-mærket

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
 

Scandinavische ramen

Sparkozijnen heeft een breed assortiment ramen en deuren, waardoor je altijd iets vindt dat perfect bij je huis past. Naast onze bekende raamsoorten zoals uitzetramen en draaikiepramen verkopen wij ook Scandinavische ramen. Dit type raam is vooral in Denemarken erg populair. Ontdek het aanbod.

Al onze ramen zijn inclusief kozijn en worden met beslag geleverd.

Sfeerimpressie jaren dertig woning met Scandinavische ramenSfeerimpressie jaren dertig woning met Scandinavische ramen

Wat zijn Scandinavische ramen?

Scandinavische ramen zijn buitendraaiende ramen met de scharnieren aan de linker- of rechterkant van het kozijn. Wat Scandinavische ramen bijzonder maakt, is dat ze bestaan uit twee draaiende ramen binnen één kozijn, waarbij het bovenste raam het kleinste is. In Scandinavische landen worden ze ook wel vlagramen genoemd, omdat ze dezelfde kruisvorm hebben als de vlaggen van Zweden, Denemarken en Noorwegen.

Scandinavisch raam 2x2 ruitenScandinavisch raam 2x2 ruiten

Ontwerp je eigen Scandinavische ramen

Bij ons vind je Scandinavische ramen in standaardmaten met standaardopties, maar als je specifieke wensen hebt, dan kan je bij Sparkozijnen ook ramen volledig naar eigen wensen samenstellen. Hierbij is het een goed idee na te denken wat het beste bij jou en jouw huis past.

Welk materiaal moet ik kiezen?

Bij het kiezen van materiaal voor je kozijnen spelen uiterlijk, prijs en onderhoud allemaal een rol. Wij leveren al onze kozijnen tegen een aantrekkelijke prijs, maar er is nog steeds een verschil tussen hout of kunststof.

Daarnaast is het belangrijk om te bedenken welk materiaal past bij de uitstraling van je huis. Misschien heb je een ouder huis met veel hout in het interieur, en wil je graag in dezelfde stijl doorgaan. Of kies je juist voor de strakke uitstraling van kunststof. Het is goed om hier over na te denken, zodat je zeker weet dat je je de juiste keuze maakt. In ons assortiment kan je kiezen uit:

Houten kozijnen

Onze klassieke houten kozijnen zijn een geweldige keuze voor wie in een traditioneel huis woont, of wie van een natuurlijke stijl houdt. Houten kozijnen hebben vele positieve eigenschappen:

 • Ze zijn gemaakt van mooi grenenhout
 • Ze zijn gevingerlast om hoge kwaliteit te garanderen
 • Ze hebben een hoog isolatievermogen
 • Ze vereisen onderhoud om een lange levensduur te garanderen

Hout/aluminium

Met een keuze voor hout/aluminium krijg je het beste van twee werelden. Al onze hout/aluminium kozijnen:

 • Hebben natuurlijk, mooi grenenhout aan de binnenzijde
 • Zijn aan de buitenkant gecoat met aluminium, dus weerbestendig
 • Vereisen minimaal onderhoud

Kunststof

Als je Scandinavische ramen bestelt met kunststof kozijnen, krijg je een minimalistisch product dat met regelmatige reiniging zeer lang mee zal gaan. De voordelen van onze kunststof kozijnen zijn dat:

 • Ze gemaakt zijn van duurzaam materiaal dat bestand is tegen weer en wind
 • Ze minimaal onderhoud vereisen
 • Ze relatief goedkoop zijn

Soorten glas voor je ramen

Je kan een persoonlijke touch geven door te kiezen voor speciaal glas. Wij bieden dubbel en driedubbel glas aan voor al onze Scandinavische ramen, waarmee ze een hoog isolerend vermogen hebben.

Je kan natuurlijk kiezen voor gewoon helder glas, zodat je makkelijk naar binnen en buiten kan kijken. Dit is een logische keuze voor ruimtes waar je maximaal uitzicht en licht wilt. Maar wij bieden ook mat en gegolfd glas voor kamers die meer privacy vereisen, zoals de badkamer.

Hoeveel vakken in Scandinavische ramen?

Onze Scandinavische ramen hebben al een bijzondere uitstraling doordat ze bestaan uit twee ramen binnen één kozijn, maar door het toevoegen van roeden kan je het raam verder personaliseren. Onze Scandinavische ramen zijn verkrijgbaar zonder roeden als je van eenvoudige, strakke lijnen houdt. Maar natuurlijk kun je ook voor roeden kiezen. Het is zelfs mogelijk om een Scandinavisch raam op te delen in 10 kleinere vakken!

Ga je voor een neutraal of kleurrijk raamkozijn?

Onze raamkozijnen zijn verkrijgbaar in vele kleuren en je kan eenvoudig verschillende kleuren kiezen voor de binnen- en buitenkant van het kozijn. Onze neutrale tinten als wit, zwart en grijs zijn erg populair, maar je kan ook kiezen voor een uitgesproken kleur als olijfgroen, roodbruin of kobaltblauw.

Scandinavisch raam 3x2 ruiten kruisverdelingScandinavisch raam 3x2 ruiten kruisverdeling

Traditionele ramen met moderne mogelijkheden

Scandinavische ramen zijn een traditioneel type raam, die van oudsher in hout worden uitgevoerd. Deze ramen hebben een prachtige uitstraling, maar zijn ook moeilijk om goed te schilderen. Zeker wanneer er drie of vier raamvleugels in een kozijn zitten kan het schilderen een grote uitdaging zijn.

Daarom is het interessant om voor Scandinavische ramen met hout/aluminium kozijnen te kiezen. Hout/aluminium kozijnen hebben aanzienlijk minder onderhoud nodig, wat vooral voordelig is met ramen met diverse raamvleugels en roeden.

Scandinavische ramen in hout/aluminium zien er aan de buitenkant iets anders uit, maar aan de binnenkant zie je nog steeds het houten kozijn dat zo goed past bij deze klassieke ramen.

Veelgestelde vragen over Scandinavische ramen

 • Wat is een Scandinavisch raam?

  Een Scandinavisch raam is een buitendraaiend raam met een scharnier aan de linker- of rechterkant van het kozijn, waarbij er twee raamvleugels in een kozijn zitten. Het bovenste raam is kleiner dan het onderste raam, waardoor het raam op een kruis lijkt.

 • Welke materialen kan ik kiezen voor mijn Scandinavische ramen?

  Wij bieden Scandinavische ramen in grenenhout, hout/aluminium en kunststof.

 • Kan ik driedubbel glas plaatsen in Scandivische ramen?

  Je kan zowel HR++ (dubbel) als HR+++ (driedubbel) glas kiezen voor je Scandinavische ramen. Welk type glas het beste past is van diverse factoren afhankelijk. We vertellen je graag alles over HR-glas.

Scandinavische ramen kopen bij Sparkozijnen

Wij vinden het belangrijk dat je een goede koopervaring hebt wanneer je nieuwe ramen koopt bij Sparkozijnen. Dit is vaak een grote investering en het aanbod is groot. Daarom is het belangrijk dat je het juiste raam krijgt, dat zowel bij jou als bij jouw huis past. We doen ons best om de meest voorkomende vragen rondom de aankoop van ramen te beantwoorden, maar als je nog vragen hebt kan je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Ook na je aankoop kan je altijd contact met ons opnemen, bijvoorbeeld als je vragen hebt over de plaatsing.