7% met kortingscode
/Bestel uiterlijk 18/6
We zijn jarig: 20% korting!
Vi oplever udfordringer med betalingskort, vi arbejder på at få det løst hurtigst muligt. Venligst ring til os eller send en mail, hvis du fortsat oplever udfordringer.
 

Rolluiken

Rolluiken zijn een ideale vorm van zonwering die 100% verduisteren. Daarnaast zijn ze toepasbaar op bestaande ramen of direct op de gevel. Bij Sparkozijnen stel je je rolluiken voor buiten zelf samen, zodat ze helemaal voldoen aan je wensen. Kies een regulier rolluik of een inbouwrolluik en ga aan de slag in onze configurator.

  Rolluiken

 1. Rolluik

  Rolluik

  van € 110
  Kies
 2. Inbouwrolluik

  Inbouwrolluik

  van € 121
  Kies
 3. Afstandsbediening voor Somfy elektrische rolluiken

  Afstandsbediening voor Somfy elektrische rolluiken

  Kies

De voordelen van rolluiken

Kies je voor rolluiken? Dan ervaar je een hoop voordelen waar je het hele jaar door de vruchten van plukt:


Verduistering op maat

Geniet van een goede nachtrust of hou de warmte buitenshuis tijdens de zomer. Dankzij de verduisterende eigenschappen van rolluiken creëer je de perfecte omstandigheden in iedere gewenste ruimte van je huis, zoals de slaapkamer, woonkamer en zolder. Met rolluiken kijkt niemand naar binnen, maar kijk je zelf ook niet meer naar buiten. Dit maakt het de effectiefste vorm van zonwering.

Isolatie en energiebesparing

Een ander voordeel van rolluiken is isolatie. Tussen het rolluik en het glas van het raam ontstaat namelijk een isolerende luchtlaag. Deze luchtlaag geleidt warmte slecht en vormt in de winter een barrière tussen de warme lucht binnen en de koude buitenlucht.

Tegelijkertijd houdt de zonwering ‘s zomers de warmte buiten. Dankzij de isolerende eigenschappen stook je tijdens de koude dagen minder hoog en hoef je in de zomer geen airco aan te schaffen. Dit maakt rolluiken een uitstekende temperatuurregelaar die voor energiebesparing én een lagere energierekening zorgt.

Privacy en geluidsisolatie

Naast temperatuurisolatie realiseren rolluiken uitstekende geluidsisolatie. Zo creëer je een oase van rust en privacy in huis en heb je minder last van omgevingsgeluiden. Ideaal als je je wilt concentreren. Ook beschermen ze dag en nacht tegen nieuwsgierige blikken.

Optimale beveiliging

Rolluiken vormen een fysieke barrière tegen ongewenste indringers, waardoor je je huis nóg beter beveiligt. Hierdoor schrikken ze inbrekers vaak af, waardoor ze je huis vaak overslaan. Tenslotte zien ze niet of er kostbaarheden in huis staan. 

Flexibele zonwering

Het is natuurlijk niet nodig om je rolluiken volledig dicht te doen. Je bepaalt zelf hoeveel lichtinval je graag in huis hebt en stelt je rolluik daarop af. Dankzij de eenvoudige bedieningsopties geniet je van flexibele zonwering die je volledig naar wens instelt.

Voordelige zonwering

Vaak denkt men dat rolluiken een dure optie voor zonwering is, maar in veel gevallen zijn ze goedkoper dan bijvoorbeeld screens. Ondanks de solide constructie, vergt de productie van rolluiken namelijk minder arbeid. Met rolluiken geniet je dus van optimale zonwering tegen een gepaste prijs.


Rolluiken op maat kopen

Bij Sparkozijnen begrijpen we dat elke woning uniek is en daarom maak je je rolluiken bij ons op maat. Zo stel je ze helemaal samen op basis van jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Met de online configurator van Sparkozijnen pas je onder andere het volgende aan:

Kleur

Kies uit hoogwaardige rolluiken in diverse kleuren, waaronder wit, zilver, donkerbruin, antraciet en beige. Zo vind je de perfecte match voor jouw huis. We leveren de omkasting, lamellen, geleiders en eindlijsten in dezelfde kleur.

Montage

Je kiest bij reguliere rolluiken voor montage op de muur of montage op het kozijn, afhankelijk van je voorkeur en de mogelijkheden van je woning. Bij inbouwrolluiken is alleen montage in de muur mogelijk.

Omkasting

Bij onze reguliere rolluiken kies je voor een omkasting van 165 mm of 180 mm. De maten van de omkasting zijn afhankelijk van de rolluikhoogte:

 • 165 mm is geschikt voor rolluiken tot 2400 mm hoogte.
 • 180 mm is geschikt voor rolluiken vanaf 2400 mm hoogte.

In het geval van inbouwrolluiken heb je de keuze tussen een omkasting van 185 mm en 220 mm. Ook hierbij geldt de volgende vuistregel:

 • 185 mm is geschikt voor rolluiken tot 2400 mm hoogte.
 • 220 mm is geschikt voor rolluiken vanaf 2400 mm hoogte.

Geleider

Bij onze reguliere rolluiken hoort de standaard geleider van 53 mm. In het geval van onze inbouwrolluiken kies je uit een aluminium of kunststof geleider van 60 mm.

Bediening

Dankzij onze vele bedieningsopties kies je wat perfect bij je wensen en je huis of appartement past:

 • Bandbediening (wit- of bruingekleurd)
 • Motorbediening (met of zonder schakelaar)
 • Radiomotorbediening (met of zonder schakelaar).

Ga je graag voor extra gemak? Kies dan voor motor- of radiomotorbediening met obstakeldetectie en een rolluik afstandsbediening.

Veiligheid

Veiligheid staat natuurlijk voorop en daarom biedt Sparkozijnen ook op dit gebied verschillende opties aan. Ga voor uitstekende basis veiligheid, vergrendeling of vergrendeling met slot. Normale vergrendeling wordt aan beide zijde in de onderste lamel van het rolluik verwerkt. De vergrendeling voorkomt dat het rolluik van de buitenkant open kan.

Insectenhor

Laat frisse lucht naar binnen terwijl je vervelende insecten buitenhoudt met een insectenhor. Bij de aankoop van je (inbouw)rolluik voeg je eenvoudig een hor toe aan je bestelling. Voor rolluiken geldt een maximale hoogte van 1700 mm en voor inbouwrolluiken 2400 mm. Bij een hor voor je inbouwrolluik die hoger is dan 1700 mm is een omkasting van 180 mm vereist.

Zelf rolluiken monteren

Rolluiken die je bij Sparkozijnen bestelt dien je zelf te monteren. Dankzij onze hoge kwaliteit producten doe je dit snel en eenvoudig. Heb je hulp nodig bij het plaatsen van de rolluiken? Laat het dan weten aan onze experts en neem contact op. 


Waarom kiezen voor Sparkozijnen?

Sparkozijnen is dé betrouwbare partner voor hoogwaardige rolluiken, kozijnen en buitendeuren. Als je je rolluiken bij ons koopt, profiteer je van:

 • Tot 12 jaar garantie
 • Hoge kwaliteit en betaalbare prijzen
 • De online specialist sinds 2006
 • Levering tot 8 weken
 • Thuisbezorgd in zowel Nederland als België

Vragen? Neem contact op!

Heb je vragen over onze rolluiken of ontvang je graag meer informatie? Aarzel niet en neem contact met ons op via 0800 0200506, info@sparkozijnen.nl of onze online chat. Ons deskundige team staat klaar om je te helpen en je vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen over rolluiken

 • Handmatige of elektrische rolluiken?

  Bij Sparkozijnen kies je tussen handmatige of elektrische rolluiken. Dit is een persoonlijke keuze die afhangt van je voorkeuren en wensen. Voor grote rolluiken kan elektrische bediening prettiger zijn vanwege het gewicht, maar voor kleinere rolluiken werkt handmatige bediening prima. We adviseren je graag op basis van je wensen en specifieke situatie.

 • Waar zijn de rolluiken van gemaakt?

  Alle rolluiken van Sparkozijnen bestaan uit een combinatie van aluminium en kunststof. De omkasting is gemaakt van kunststof en de lamellen en eindlijst van aluminium.