Gratis verzending boven €999
/Bestel uiterlijk 4/6
We zijn jarig: 20% korting!
Vi oplever udfordringer med betalingskort, vi arbejder på at få det løst hurtigst muligt. Venligst ring til os eller send en mail, hvis du fortsat oplever udfordringer.

Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Ingen straksbetaling

Lagervarer - hurtig levering

e-mærket

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
 

Dubbele beglazing en HR-glas - wat is het en wat zijn de voordelen?

Dubbele beglazing is niet langer een luxe, maar de standaard. Dit betekent dat alle ramen van Sparkozijnen worden geleverd met dubbele beglazing en HR-glas. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de keuze van het juiste glas voor je ramen. Wij zorgen ervoor dat de kwaliteit goed is, wat onder andere een lagere stookrekening en een beter binnenklimaat betekent.

LET OP: Sparkozijnen verkoopt geen los dubbel glas.

Maar we hebben nog veel ervaring die we graag met willen delen! Hier delen we de voordelen van dubbele beglazing, en het verschil tussen HR++ en HR+++ glas.


Wat is dubbele beglazing en HR-glas?

De namen van zowel dubbel glas als Hoog Rendement (HR)-glas suggereren dat ze iets te maken hebben met isolatie en warmte. En dat klopt helemaal! Maar wat betekenen die twee termen eigenlijk?

Dubbele beglazing

Dubbele beglazing is eenvoudig gezegd een raam met twee lagen glas. Ramen met slechts één laag glas, tegenwoordig een zeldzaamheid, houden de warmte lang niet zo goed vast als dubbele beglazing. Hoe meer lagen glas, hoe meer warmteverlies wordt beperkt en hoe beter het is voor jou en jouw energierekening.

HR-glas

HR-glas is een nieuwere uitvinding dan dubbele beglazing en heeft evenveel te maken met het glas zelf als met wat er tussen het glas zit. Bij oude dubbele beglazing zit er lucht tussen de twee lagen glas. Bij HR-glas is de spouw tussen de lagen glas gevuld met argon. Argon is een helder, onschadelijk gas dat het vermogen van het raam om warmte binnen te houden aanzienlijk verbetert. Naast het gas is het glas zelf ook voorzien van een dunne metalen coating die de hoeveelheid zonlicht die wordt teruggekaatst en dus uit het raam verdwijnt, vermindert - op die manier helpt de coating om meer warmte vast te houden. HR++ glas bestaat uit twee lagen glas met argon er tussen. Bij HR+++ glas zijn er drie lagen glas, waardoor het warmteverlies nog meer wordt beperkt. 

Zoals de oplettende lezer waarschijnlijk heeft gemerkt, sluiten de twee elkaar niet uit. Bij Sparkozijnen zijn we er trots op dat al onze deuren en ramen voorzien zijn van dubbel glas en HR-glas. Je kan vrij kiezen uit ons hele assortiment zonder je zorgen te maken over de kwaliteit - daar zorgen wij voor. 


Deuren en ramen met dubbele beglazing - wat zijn de voordelen?

Er kunnen veel redenen zijn om over te stappen op nieuwe ramen of deuren met dubbele beglazing. Als je in een ouder huis woont, is de kans groot dat je huidige ramen niet meer zo efficiënt zijn als vroeger. Misschien is er een lek ontstaan in de beglazing, of misschien is het gewoon tijd om over te stappen op HR-glas. Wat de reden ook is, het vervangen van je ramen door HR-glas heeft een aantal voordelen.

  • Het vervullen van woonwensen, waaronder het vervangen van ramen en deuren, kan het grote kostenpost lijken. Maar met het installeren van HR-glas is in feite een groot financieel voordeel te behalen! En niet alleen omdat de waarde van het huis hoger is bij verkoop, maar ook rechtstreeks via de energierekening. Milieu Centraal heeft berekend dat het goed isoleren van een huis wel € 1.600 tot € 4.000 per jaar kan schelen aan energiekosten, afhankelijk van de huidige energieprijzen. Nieuwe ramen met HR-glas maken ook deel uit van die berekening. Binnen de eerste jaren heb je je investering terugverdiend. Nu wil je misschien weten hoeveel je kan besparen door je ramen te vervangen? Daar kunnen wij mee helpen, want we hebben een hulpmiddel gemaakt waarmee je kan berekenen hoeveel je bespaart door over te stappen op HR ramen: energiebesparingscalculator

  • Al onze ramen zijn gemaakt met HR-glas met CE-keurmerk. Zo krijg je alle voordelen van energiezuinige ramen, welk product je ook nodig hebt. Traditioneel dubbel glas houdt de warmte lang niet zo goed vast als HR-glas met argon. Daarom is het de moeite waard om nieuwe ramen te overwegen, zelfs als je huidige dubbele beglazing (nog) niet lek is.

  • Goede ramen zorgen voor een beter binnenklimaat. Met name een "warm edge" afstandhouder helpt het binnenklimaat te verbeteren, omdat de isolatieprestatie hoger is. Een "warm edge" is gewoon een composietprofiel met isolatie.

Meer lezen

Heb je meer vragen over de verschillende termen, of ben je gewoon nieuwsgierig en wil je meer lezen? Dan is hier een pagina die de verschillende termen uitlegt, zodat je nog beter weet waar het over gaat: u-waarde en andere termen