Gratis verzending boven €999
/Bestel uiterlijk 4/6
We zijn jarig: 20% korting!
Vi oplever udfordringer med betalingskort, vi arbejder på at få det løst hurtigst muligt. Venligst ring til os eller send en mail, hvis du fortsat oplever udfordringer.

Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Ingen straksbetaling

Lagervarer - hurtig levering

e-mærket

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
 

Wij streven naar een
verantwoorde productie

Onze productie wordt voortdurend verbeterd en aangepast, zodat onze ramen en deuren wordt geproduceerd met een zo klein mogelijk impact op het klimaat en het milieu. Wij onderzoeken continu of er mogelijkheden zijn om onze processen en machines te verbeteren. Hieronder lees je meer over de acties die wij ondernemen om onze producten zo verantwoordelijk mogelijk te produceren.

Hoge kwaliteit en
lange levensduur

Sorteren en
recyclen

Hernieuwbare
energie

Veilig van
A naar B

Onderhoud,
reparatie
en recycling

Hoge kwaliteit en lange levensduur – om onnodige productie te vermijden

Ons doel is om keuzes te maken die de natuur zo min mogelijk belasten, zonder concessies te doen aan kwaliteit. Ons hout komt uit verantwoorde bosbouw en ons ontwerp en onze kwaliteit gaan lang mee.

Bovendien voldoen we aan alle eisen op het gebied van energie, isolatie en u-waarde. Goede energiezuinige ramen en deuren betekenen ook dat je huis sneller warm is en je energierekening dus omlaag gaat.

Al het hout is oppervlaktebehandeld tegen rot en schimmel en met het juiste onderhoud kunnen onze ramen en deuren vele, vele jaren meegaan. Daarom aarzelen we niet om tot 12 jaar garantie te geven. Bij ons is garantie geen onaangename verrassing, lees hier meer over onze garantie. 

Sorteren en recyclen

Wanneer we nieuwe ramen en deuren produceren, streven we ernaar om restafval zo veel mogelijk te beperken. Niet alleen omdat we geen grondstoffen willen verspillen, maar ook omdat we de kosten laag willen houden om kwaliteit tegen de laagste prijs te garanderen.

Onze productiemachines zijn zo ingesteld dat restafval tot een minimum wordt beperkt, of het nu gaat om resthout, overtollige verf of aluminium.

Al ons restafval wordt gesorteerd en gerecycled voor productie, gebruikt voor verwarming, verkocht voor recycling of afgeleverd bij recyclingcentra. Glas, aluminium, hout en zelfs onze overtollige verf wordt gereinigd en hergebruikt.

We gebruiken alleen verf op waterbasis en door geoptimaliseerde verfcabines is ons restafval teruggebracht van 18 liter overtollige verf naar slechts een halve liter.

Hernieuwbare energie

Alle stroom voor onze fabrieken wordt opgewekt uit hernieuwbare energie. Ook voor verwarming wordt er gebruik gemaakt van onze eigen restmaterialen zoals zaagsel en gehakseld hout.

We hebben ook ons stroomverbruik verminderd en geautomatiseerd. Alle lampen zijn LED en overdag wordt het licht tot een minimum beperkt. Bovendien wordt het automatisch ingeschakeld als dat nodig is. De lampen worden volledig uitgeschakeld wanneer de productie wordt onderbroken.

Voor de productie van onze ramen en deuren gebruiken we het emissiearme aluminium HYDRO REDUXA, dat wordt geproduceerd met groene energie en daardoor een lagere CO2-uitstoot heeft.

Alleen al door het gebruik van aluminium met een lage emissie hebben we de CO2-uitstoot van aluminium met 53% kunnen verminderen. Lees hier meer over HYDRO REDUXA

Veilig van A naar B - om het risico op transportschade te minimaliseren

Om je ramen en deuren veilig van onze fabrieken rechtstreeks naar je huis te vervoeren, moeten ze stevig verpakt worden om schade tijdens het transport te voorkomen.

Ook hier gaan we niet over één nacht ijs. De pallets waarop de elementen worden bevestigd, zijn gemaakt van resthout en zien er daarom niet uit - maar dat geeft niet, ze doen waarvoor ze bedoeld zijn.

We hebben een robot om plastic rond ramen en deuren te wikkelen. De robot kan het gebruik van plastic verminderen omdat hij het strak kan wikkelen en alleen de absoluut noodzakelijke hoeveelheid gebruikt. Ook proberen we ervoor te zorgen dat al onze vrachtwagens tot de rand gevuld zijn met ramen en deuren voordat ze onze fabrieken verlaten en naar onze klanten rijden. Op deze manier minimaliseren we het transport van en naar onze fabrieken.

De vrachtwagens worden op de meest optimale en efficiënte manier ingepakt, zodat ze de meest directe route kunnen nemen en onderweg zo min mogelijk hoeven te worden omgepakt. Dit helpt om brandstofverbruik te verminderen en het risico op transportschade en verspilling van middelen te minimaliseren.

Onderhoud, reparatie en recycling

Onze ramen en deuren zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur. We raden je aan om ze regelmatig te inspecteren en met doorlopend onderhoud kun je hun levensduur aanzienlijk verlengen. Je kunt onze onderhoudstips hier lezen

Heb je een raam of deur die niet meer gebruikt kan worden? We raden je aan om deze naar een recyclingcentrum te brengen zodat het kan worden hergebruikt of de onderdelen kunnen worden gerecycled.

Misschien kun je zelf je oude raam in een nieuwe context gebruiken - bijvoorbeeld in een kas, als scheidingswand of een ander creatief idee.

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN

Bij Sparkozijnen ondersteunen wij de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN.

We richten ons met name op doel 7 (betaalbare en duurzame energie) , doel 12 (verantwoorde consumptie en productie)  en doel 13 (klimaatactie).

Deze doelen helpen ons om ambitieus te blijven en te streven naar een duurzamere en meer verantwoorde productie. We nemen medeverantwoordelijkheid als fabrikant en willen daarom de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN actief ondersteunen.

We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid in onze productie.

We willen ambitieus zijn en hebben al een positieve ontwikkeling doorgemaakt.

We willen het in de toekomst nog beter doen.

Heb je vragen over onze ramen en deuren? Neem gerust contact op met onze deskundige adviseurs die klaar staan om je te adviseren.

Ben je gewoon nieuwsgierig naar onze producten en wil je je nieuwe energiezuinige ramen en deuren vinden en ontwerpen?

Je vindt onze grote selectie hier.