Gratis verzending boven €999
/Bestel uiterlijk 4/6
We zijn jarig: 20% korting!
Vi oplever udfordringer med betalingskort, vi arbejder på at få det løst hurtigst muligt. Venligst ring til os eller send en mail, hvis du fortsat oplever udfordringer.

Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Ingen straksbetaling

Lagervarer - hurtig levering

e-mærket

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
 

Openslaande deuren

Haal licht en lucht naar binnen met openslaande tuindeuren en krijg tegelijkertijd een open en vrij uitzicht op je tuin, balkon of terras. Wij hebben een ruim assortiment openslaande deuren waarmee je je huidige woning of nieuwbouwhuis helemaal afmaakt.

Al onze deuren zijn inclusief kozijn en worden met beslag geleverd.

Wat zijn openslaande deuren?

Openslaande deuren, ook wel dubbele tuindeuren of terrasdeuren genoemd, zijn deuren die vanuit een huis naar een tuin of terras loopt. Openslaande deuren bestaan uit twee deuren en zijn daarom breder dan een normale tuindeur. Dit betekent dat het hele jaar rond er meer licht en lucht naar binnen kan komen. We bieden een groot assortiment openslaande deuren aan. Daarnaast adviseren we je graag over de keuze voor de beste tuindeur voor jouw huis en het onderhoud van je nieuwe terrasdeuren. Sparkozijnen staat bekend om haar goede en goedkope ramen. Maar gelukkig bieden wij ook kwaliteitsdeuren tegen lage prijzen aan: van buitendeuren en voordeuren tot aan tuindeuren en dubbele deuren.

Opendraaiende deuren van SparkozijnenOpendraaiende deuren van Sparkozijnen

Waarom openslaande deuren plaatsen?

Als je in een huis met een tuin woont, wil je graag de tuin optimaal benutten. Onze ervaring is dat je vaker geniet van je tuin wanneer je openslaande deuren hebt, zodat je direct de tuin in kan.

Openslaande deuren zorgen niet alleen voor een grotere in- en uitgang van je huis, het is ook een visueel statement dat elk huis, ongeacht leeftijd en stijl, siert. Daarnaast zorgt het voor een grote hoeveelheid natuurlijk licht, waardoor je kamer een andere uitstraling krijgt. Een grotere lichtinval draagt ook bij aan een gevoel van lucht en ruimte.

Openslaande deuren plaatsen is vooral een goed idee als je kinderen in huis hebt. De deuren maken het bij mooi weer mogelijk om zowel binnen als buiten te spelen, terwijl je door de grote ramen goed een oogje in het zeil kan houden. 

De perfecte openslaande deuren kopen

Bij Sparkozijnen geven we je de mogelijkheid om je openslaande deuren volledig aan te passen aan je eigen wensen. Maar eerst moet je een aantal belangrijke beslissingen nemen. Daar helpen we je graag bij.

Voordat je openslaande deuren koopt, is het goed om na te denken over de draairichting, het materiaal, de kleur en het type glas van de deuren. Dit maakt het uiteindelijke bestelproces makkelijker.


Verschillende materialen voor opendraaiende deurenVerschillende materialen voor opendraaiende deuren

Vind het materiaal dat aan jouw wensen voldoet

Bij de keuze van het materiaal spelen prijs, uitstraling en onderhoud allemaal een rol. Onze openslaande deuren zijn in 3 verschillende materialen verkrijgbaar, met ieder zijn eigen voordelen:

Hout

Een houten terrasdeur is de goedkoopste optie en daarom een oplossing voor wie geld wilt besparen en toch een klassiek, mooi product wenst. Een houten deur vereist echter regelmatig onderhoud als je wilt dat hij er goed uit blijft zien en lang meegaat.

Hout/aluminium

Met een hout/aluminium combinatie deur krijg je het beste van twee werelden: de natuurlijke schoonheid van grenenhout aan de binnenkant van de deur, samen met het weerbestendige aluminium aan de buitenkant. Hoewel deze deuren vaak duurder zijn, profiteer je van uitstekende kwaliteit.

Kunststof

Kunststof is een populaire keuze voor moderne nieuwbouwhuizen die een strakke en minimalistische stijl hebben. Een openslaande deur van kunststof past goed in deze huizen, maar kan ook prima in een ouder huis geplaatst worden. Kunststof is een duurzaam materiaal en vergt minimaal onderhoud.

Binnendraaiende of buitendraaiende openslaande deuren

Het lijkt misschien onbelangrijk, maar het is goed om na te gaan in welke richting je je openslaande deuren wilt openen. Daarom is het belangrijk dat je weet welke draairichting past in jouw huis voordat je nieuwe openslaande deuren bestelt.

Wij vinden niet dat de ene draairichting beter is dan de andere. Het hangt allemaal af van je huis. Als je klein woont en weinig ruimte hebt, is het een goed idee om te kiezen voor een naar buiten draaiende deur, omdat deze geen ruimte inneemt in je woonkamer wanneer de deur open staat.

Aan de andere kant is het slim om te kiezen voor een binnendraaiende deur als je een klein balkon of terras hebt en je niet wilt dat de deur buitenruimte in beslag neemt.

Mogelijke draairichtingen van openslaande deurenMogelijke draairichtingen van openslaande deuren
Beschikbare kleuren van openslaande deurenBeschikbare kleuren van openslaande deuren

De kleur van je openslaande deuren

Onze openslaande deuren zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, waardoor je ze eenvoudig kan personaliseren. Bij de bestelling moet je een kleur kiezen voor zowel de binnen- als de buitenkant van de deur. Daarom is het mogelijk om twee verschillende kleur te kiezen, zodat de deuren bij de gevel én je interieur passen.

Kies het perfecte glas

Een groot deel van je openslaande tuindeuren bestaat uit glas. Daarom is het belangrijk om te bepalen wat voor glas je wilt hebben. Wij raden aan om te kiezen voor drielaags glas, omdat dit de energiezuinigste optie is.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om extra functies te selecteren. Zo kan je kiezen voor gehard glas voor extra veiligheid of voor geluiddempend glas. Ook kan je kiezen uit verschillende ontwerpen, zoals mat of gepareld glas.

Onderdorpels voor je openslaande deurenOnderdorpels voor je openslaande deuren

Andere keuzemogelijkheden

Bijzonder glas is slechts een van de vele opties die je hebt om je eigen stempel op je openslaande terrasdeuren te drukken. Een deur van Sparkozijnen kan je altijd precies bestellen zoals jij hem wilt. Kies bijvoorbeeld uit verschillende:

  • Roeden
  • Onderdorpels
  • Ventielroosters
  • Sloten
  • Deurkrukken
   En nog veel meer

Zo meet je je openslaande deuren in

Als je oude openslaande deuren gaat vervangen voor nieuwe, is het belangrijk dat je de maten weet. Bij Sparkozijnen voer je tijdens het bestellen namelijk zelf de maten in. Gelukkig is het niet moeilijk om een nieuwe deur in te meten –zolang je netjes werkt en goed de tijd neemt.

Let er bij het bestellen op dat je de buitenwerkse maat (en niet de venstermaat) invoert. Je vindt de buitenwerkse maat eenvoudig via onze meetinstructies.

Openslaande deuren inmetenOpenslaande deuren inmeten

Ontdek de voordelen van het kopen van nieuwe openslaande deuren

Als je bij Sparkozijnen je nieuwe openslaande deuren koopt, krijg je 10 jaar garantie. Ook kan je er op vertrouwen dat de deuren voldoen aan alle huidige eisen voor inbraakbeveiliging, isolatie en duurzaamheid.

Een nieuwe tuindeur hoeft niet duur te zijn wanneer je deze online koopt. In onze voorraad vind je altijd tuindeuren tegen lage prijzen. Liever je deur personaliseren? Ook dat kan voor scherpe prijzen in onze configurator.

Heb je vragen over onze producten, neem dan contact met ons op via telefoon, e-mail of livechat.

Telefoon: 0800 0200506

E-mail: info@sparkozijnen.nl

Veelgestelde vragen over openslaande deuren

 • Waarom moet ik kiezen voor openslaande deuren?

  Kies voor openslaande deuren als je veel natuurlijk licht in huis wilt. Ook is dit een goede keuze als je kinderen hebt, omdat je door brede openslaande deuren de binnen- en buitenruimte samen kan voegen voor extra veel speelruimte.

 • Welke draairichting moet ik kiezen voor mijn openslaande deuren?

  Bij al onze ramen en deuren vind je een precieze illustratie, net als een korte tekst met informatie over de draairichting, voordat je verder gaat met je bestelling. Wil je meer weten? Lees dan meer over de verschillende draairichtingen.

 • Waar moet ik op letten bij het kiezen van openslaande deuren?

  Als je een nieuwe tuindeur koopt, is het slim om na te denken hoeveel lichtinval je wilt, welke uitstraling je je woning wilt geven en welk materiaal het beste past.