7% met kortingscode
/Bestel uiterlijk 18/6
We zijn jarig: 20% korting!
Vi oplever udfordringer med betalingskort, vi arbejder på at få det løst hurtigst muligt. Venligst ring til os eller send en mail, hvis du fortsat oplever udfordringer.
 
Moderne woning met houten kozijnen van SparkozijnenModerne woning met houten kozijnen van Sparkozijnen

Houten kozijnen

Hout is voor veel Nederlanders een klassieke keuze voor nieuwe kozijnen. Lees meer over de vele voordelen van grenenhouten kozijnen en hoe je deze het beste kunt onderhouden.

Kozijnen van grenenhout kopen bij Sparkozijnen

Bij Sparkozijnen produceren we onze houten raam- en deurkozijnen van langzaam groeiend Scandinavisch grenenhout zonder kwasten. Ook wel kwastvrij hout genoemd. Daarmee ben je verzekerd van de beste kwaliteit met een prachtige afwerking.

Of je nu op zoek bent naar een nieuw houten raam of houten deur, je vindt een grote selectie van veel verschillende modellen. Elk model kan worden aangepast aan jouw wensen en behoeften, zodat je ramen en deuren krijgt die passen bij jouw huis.

Voordelen van houten kozijnen

Hout is een duurzaam en natuurlijk materiaal, dat vele goede eigenschappen heeft voor de productie van ramen en deuren. Hout bevat een aantal harskanalen die het hout op natuurlijke wijze impregneren. Daarnaast bevat het een aantal andere natuurlijke stoffen die schimmel- en insectenplagen helpen voorkomen.

Houten kozijnen zijn, met het juiste onderhoud, bestand tegen het Nederlandse klimaat. Hout is een natuurlijk materiaal en daarom goed voor zowel ons binnenklimaat als het milieu. Als je een klassieke uitstraling wilt, zijn houten ramen en deuren een goede keuze. 

 Natuurlijk materiaal van goede kwaliteit
 Klassieke uitstraling
 Moet ongeveer elke 5 jaar geschilderd worden 
 De kleur kan altijd veranderd worden 
  Houten kozijnen zijn vaak goedkoper dan hout aluminium en kunststof

Oud huis met houten kozijnenOud huis met houten kozijnen

Kozijnen van grenenhout

Onze houten ramen en deuren zijn gemaakt van grenenhout, een ongelooflijk sterk natuurlijk materiaal. Grove dennen kunnen tot 30 meter hoog worden en wel 250 tot 300 jaar oud, hoewel de boom meestal wordt geveld als hij ongeveer 80 jaar oud is.De grove den is de meest duurzame dennensoort. In Noorwegen zijn er zelfs voorbeelden van blokhutten en kerken gebouwd in grenenhout van meer dan 800 jaar oud!

Hoewel we in Nederland veel mooie dennenbomen hebben, worden deze niet gebruikt voor de productie van houten kozijnen. Onze dennenbomen groeien namelijk te snel, waardoor het kerngehalte niet hoog genoeg is en het hout dus niet sterk genoeg is voor de productie van houten kozijnen.

In Nederland hebben de bomen het te goed, in die zin dat we relatief lange, hete zomers hebben, zodat de dennenbomen te snel groeien, en er zo brede jaarringen ontstaan. De brede ringen geven het hout te veel lucht en maken het te zacht. Als je daarentegen dennen gebruikt uit bijvoorbeeld de bossen van Zweden en Finland, die het juiste klimaat hebben, krijg je een harder en sterker hout.

Bestel je houten kozijnen bij Sparkozijnen, dan ben je verzekerd van een kwalitatief goed product tegen een goede prijs. Wij produceren al onze ramen en deuren in langzaam groeiend kernhout. Bovendien worden al onze houten bestanddelen vóór het schilderen geïmpregneerd om de langst mogelijke levensduur te waarborgen.

Landschap met dennenbomenLandschap met dennenbomen

Wij produceren houten kozijnen van langzaam groeiend grenen

Als je een houten kozijn bij Sparkozijnen bestelt, dan ben je verzekerd van een goed product tegen een scherpe prijs. Wij produceren de meeste van onze ramen en deuren in langzaam groeiend kernhout grenen. Al onze houten ramen en deuren hebben bovendien een conserveringsbehandeling ondergaan voordat ze in de fabriek worden geschilderd, om de grootst mogelijke duurzaamheid te garanderen.

Conserveringsbehandeling voor maximale duurzaamheid

Zoals eerder vermeld, zorgen de talrijke harskanalen in het grenenhout voor een natuurlijke bescherming van het hout. Om een zo lang mogelijke levensduur te garanderen, geven wij al onze afgewerkte elementen een extra schimmelwerende behandeling. Om onze houten ramen en deuren verder te beschermen tegen rot en schimmel, worden alle houten producten in de fabriek geschilderd met duurzame verf op waterbasis.

Geschilderde ramen en deuren

Bij Sparkozijnen kiezen we ervoor om al onze producten geschilderd te leveren - montageklaar. Dit garandeert een lange levensduur van onze producten en een goed uitgevoerde schilderbeurt en het bespaart jou de moeite van het schilderen, zodat je nieuwe ramen en deuren geplaatst kunnen worden. Je kan kiezen uit onze vele verschillende standaard RAL-kleuren.

Houten kozijnen onderhoud

De eerste jaren hebben houten kozijnen minimaal onderhoud nodig, daarna is het een goed idee om ze eens per jaar te onderhouden om een zo lang mogelijke levensduur te garanderen.

Bij het inspecteren van houten kozijnen is het een goed idee om de ramen en kozijnen schoon te maken. Maar ook om alle bewegende onderdelen en handgrepen te smeren, om ervoor te zorgen dat ze in orde zijn. De voeg- en afdichtingsstrips moeten worden gecontroleerd en indien nodig vervangen. Controleer ook of de verf intact is en het hout beschermt.

Houten kozijnen moeten regelmatig worden geverfd. Zodra de verf afbrokkelt, wordt het hout namelijk niet meer beschermt. Als houten kozijnen worden aangetast door rot en schimmel, kan dit het kozijn beschadigen. Het is dus het beste om tijdig voorzorgsmaatregelen te nemen.

Als de verf begint af te bladderen, wordt het werk omvangrijker, omdat de verf moet worden geschuurd en er grondverf moet worden aangebracht voordat het houten kozijn opnieuw kan worden geschilderd. Als je je houten kozijnen regelmatig onderhoudt, behoud je mooie ramen en deuren die vele jaren meegaan.

Houten kozijnen op maat

We maken prachtige kozijnen in hout, hout aluminium en kunststof volgens jouw wensen en behoeften. In onze configurator kan je je nieuwe ramen en deuren precies zo ontwerpen zoals jij wilt. Je kan onder andere eigen kleuren kiezen, zowel binnen als buiten, en we produceren op maat zodat je nieuwe ramen en deuren precies passen.

Bekijk onze volledige voorraad

Als je op zoek bent naar nieuwe houten kozijnen in standaardmaten, hebben we altijd meer dan 5.000 artikelen op voorraad. Deze zijn klaar voor levering binnen maximaal 2 weken.

Witte kozijnen op maat van SparkozijnenWitte kozijnen op maat van Sparkozijnen
Hout/aluminium kozijnen witHout/aluminium kozijnen wit

Hout aluminium kozijnen

Wie een modernere uitstraling wenst, kan hout aluminium kozijnen overwegen. Velen kiezen voor dit materiaal om de simpele reden dat deze minder onderhoud vergen dan houten kozijnen. Het aluminium profiel aan de buitenzijde beschermt het kozijn tegen weer en wind en de buitenkant hoeft niet geschilderd te worden. Tegelijkertijd heb je die charmante, natuurlijke uitstraling binnen.

  Minimaal onderhoud 
  Praktische buitenkant, natuurlijke binnenkant
 Moderne uitstraling

Kunststof kozijnen witKunststof kozijnen wit

Kunststof kozijnen

Als je op zoek bent naar nieuwe ramen en deuren die volledig onderhoudsvrij zijn, kan je overwegen kozijnen van kunststof te kopen. Kunststof kozijnen zijn bestand tegen weer en wind. Je hoeft alleen af en toe het kozijn en de dorpel te wassen en ervoor te zorgen dat de bewegende delen gesmeerd worden.

  Minimaal onderhoud
  Weerbestendig
 Lange levensduur

Prijsvoorbeeld houten kozijnen

Houten kozijnen zijn geschikt voor alle soorten huizen, maar ze worden vooral gebruikt voor oudere huizen met een klassieke uitstraling. In deze klassieke jarendertig-woning worden houten kozijnen met vakverdeling en houten deuren gebruikt.


Jarendertig-woning


€ 9.077,06 incl. btw


De getoonde prijs is voor grenenhout met HR++ dubbel glas. Peildatum is 31/05/2023.


Wij maken verandering betaalbaar

CHAT

Neem contact op tijdens onze openingsuren

NEEM CONTACT OP

Je kan natuurlijk ook bellen of een e-mail sturen.  
NL: 0800 0200 506 BE: 048 0204 340

SHOWROOM

Bekijk onze digitale showroom en krijg inspiratie voor je project.

OFFERTE

Vind de prijs snel in onze configurator, of vraag een offerte op.

Veelgestelde vragen over houten kozijnen

  • Wat zijn de voordelen van houten kozijnen?

    Houten kozijnen hebben veel voordelen. Een van de voordelen is dat het een klassieke uitstraling geeft aan een huis omdat ze van natuurlijk materiaal gemaakt zijn. Tegelijkertijd zijn ze doorgaans goedkoper dan hout aluminium of kunststof. Ook kan je de kleur van de kozijnen altijd veranderen, aangezien ze gemakkelijk te schilderen zijn.

  • Hoe moet je houten kozijnen onderhouden?

    De eerste jaren is er niet veel nodig om houten kozijnen te onderhouden. Ze hoeven slechts een keer per jaar gecontroleerd te worden om een lange levensduur te garanderen. Na 5 jaar is het een goed idee om ramen en deuren te schilderen, zodat ze hun klassieke, aantrekkelijke uiterlijk behouden.

  • Verkopen jullie houten kozijnen met roeden?

    Ja, we verkopen veel verschillende soorten houten kozijnen met roeden. Vergeet niet dat je zelf kan bepalen hoeveel roeden en vakken je in je houten kozijnen wilt hebben. Bekijk onze ramen met vakverdeling.