Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Ingen straksbetaling

Lagervarer - hurtig levering

e-mærket

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506

Hulp nodig?
0800 0200 506

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506

Hulp nodig?
0800 0200 506

Binnendraaiende ramen

Met een binnendraaiend raam van Sparkozijnen krijgt je huis een betere energieprestatie, en daarmee krijg jij een lagere energierekening. Wij bieden kwaliteit en geven daarom tot 12 jaar garantie. Vul snel de gewenste afmetingen en specificaties in onze configurator en je ontvangt direct de juiste prijs.

Binnendraaiende ramen

Zoals de naam al aangeeft draaien deze ramen naar binnen open. Dit geeft voordelen met het schoonmaken van het raam en betekent ook dat insectenhorren of zonwering aan de buitenzijde bevestigd kunnen worden. Daarmee zijn binnendraaiende ramen in Nederland erg populair.

Materialen: configuratie van binnendraaiende ramen

Bij Sparkozijnen kan je niet alleen de hoogte of breedte van het raam zelf kiezen, maar ook het materiaal dat het beste bij je huis of appartement past. We maken kozijnen van hout, hout/aluminium en kunststof.

Houten kozijnen: de originele versie

De houten kozijnen van Sparkozijnen zijn gemaakt van grenenhout met een hoog aandeel kernhout. Kernhout is het binnenste, stevigste deel van de boom.

Hout/aluminium kozijnen: een uitstekende combinatie

Hout/aluminium kozijnen zijn ook gemaakt van grenenhout en hebben hetzelfde hoge percentage kernhout (90% of meer). Hier is het de combinatie die werkt. Het hout zorgt voor voldoende isolatie om je ook in de winter comfortabel te houden. De buitenkant van het kozijn wordt echter beschermd door een gepoedercoat aluminium profiel, waardoor deze ramen weerbestendig en onderhoudsvriendelijk zijn. De combinatie van deze materialen zorgt voor een kozijn dat weinig onderhoud nodig heeft en robuust is.

Kunststof kozijnen: de moderne oplossing

Kunststof is het meest geavanceerde materiaal om kozijnen in te produceren. Kunststof kenmerkt zich door zijn bijzondere hoge weerstand tegen alle weersomstandigheden en is bovendien makkelijker schoon te maken dan hout of aluminium. Af en toe afnemen met een vochtige doek is meestal voldoende om kunststof kozijnen schoon te houden.

Binnendraaiende ramen kopen

Bij Sparkozijnen heb je veel meer keuzemogelijkheden dan alleen de maat en het materiaal van het kozijn. In onze configurator kan je zelf het kozijn samenstellen en de kleur selecteren. Zowel de binnen- als buitenlijsten zijn vakkundig geschilderd. Hierbij kan je kiezen uit 30 verschillende kleuren, waaronder zowel klassieke houttinten als een breed scala aan krachtige kleuren

Indien gewenst kunnen we de ramen ook in twee verschillende kleuren schilderen, waarbij de buiten- en binnenkant in verschillende kleuren worden geschilderd. Hierdoor vallen de ramen nog meer op ten opzichte van andere huizen of appartementen.

Als je kiest voor een kozijn van kunststof, dan schilderen wij niet, maar bedekken wij het kozijn met een decoratiefolie. Net als bij houten kozijnen kan je de binnen- en buitenkozijnen anders laten ontwerpen.

Staat de gewenste kleur niet in ons assortiment? Geen probleem! Selecteer "Speciale RAL-kleur" uit de kleurselectie en stuur ons de gewenste kleur (in RAL-code) per e-mail!

Binnendraaiende ramen in veel verschillende modellen verkrijgbaar

Wij hebben diverse modellen binnendraaiende ramen. Het kiezen van het juiste type is een eerste stap, waarna je deze naar je eigen wensen kan aanpassen in onze configurator. 

Draaikiepramen

Eén ding onderscheidt een draaikiepraam van andere ramen: het opent altijd naar binnen, de kamer in. Bovendien kan het, zoals de naam al aangeeft, op twee verschillende manieren worden geopend. Enerzijds kan het kiepgedeelte naar binnen gekanteld worden voor ventilatie. De scharnieren van het raam bevinden zich aan de onderkant, zodat het met de bovenkant naar binnen opent.

De tweede manier om het draaigedeelte te openen is door het vanaf de zijkant volledig te openen. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld na het opstaan 's ochtends de kamer snel te ventileren voor een snelle luchtverversing.

Draaikiepramen zijn bijzonder geschikt voor ruimtes waar het moeilijk zou zijn om de ramen van buitenaf te reinigen, zoals ramen op hogere verdiepingen. Bovendien kan het raam door de kiepfunctie permanent op een kier blijven staan, waardoor dit met name ideaal is voor kelders, waar vaak geventileerd moet worden. Daarom is het draaikiepraam één van de populairste ramen in Nederland.

Valramen

Een valraam lijkt op een draaikiepraam, met één belangrijk verschil: het kan niet volledig worden geopend, maar de lucht komt via een kier binnen. Omdat je het raam niet volledig kan openen is het niet voor alle ruimtes geschikt, maar voor sommige kamers zijn deze ramen perfect. Dit zijn met name de ruimtes waar snelle ventilatie niet nodig, maar het wel fijn is om continu gematigde ventilatie te hebben, bijvoorbeeld de zolder of een kantoorraam op een verdieping. Doordat valramen niet volledig open kunnen zijn valramen ook een veilige oplossing. 

Vaste ramen

Vaste ramen, ook wel vaste kozijnen, worden gebruikt wanneer je lichttoetreding in een ruimte wilt hebben zonder dat het nodig is dat het raam geopend kan worden. Ze worden ook gebruikt op plekken waar ramen absoluut niet geopend mogen worden, bijvoorbeeld in vliegtuigen of op schepen. Vaste ramen zijn ook populair in huizen en appartement, omdat ze kunnen worden geleverd in zeer kleine en zeer grote afmetingen. Wij maken vaste ramen met hetzelfde profiel en kozijn als draaikiepramen en valramen, zodat ze perfect bij elkaar passen.

Driehoekige ramen

De constructie van dit type raam is identiek aan die van een vast raam, alleen de vorm is anders. Met een driehoekig raam kan je nog meer variatie in je huis aanbrengen. Wij maken driehoekige ramen met hetzelfde profiel en kozijn als draaikiepramen en valramen, zodat ze perfect bij elkaar passen.

HR-glas: de nieuwe standaard

Hoog Rendement (HR) glas is de nieuwe standaard. Door HR-glas blijft in de winter de kou buiten, en in de zomer blijft de warmte buiten. Met dubbele beglazing spaar je het milieu omdat het niet nodig is de verwarming op maximaal te zetten, en bespaar je dus ook op de energierekening.

Inbraakbeveiliging voor je binnendraaiende raam

Er zijn verschillende zaken om rekening mee te houden wanneer je inbraak wilt voorkomen. Dan hebben we het vooral over ramen op de begane grond of eerste verdieping. Bij al onze ramen kan je kiezen voor ‘veiligheidsglas’, dat aan beide kanten van het glas is voorzien van een dunne, onzichtbare folie. Door de folie is het glas veel beter bestand tegen slagen en stoten, waardoor het voor inbrekers moeilijker is het glas te breken. Daarnaast kan je ook kiezen voor een afsluitbare raamkruk.

Binnendraaiende ramen met geluidswerend glas

Als je huis of appartement in de buurt van een lawaaierige omgeving ligt, bijvoorbeeld aan een drukke weg of in de buurt van een school, is geluidswerend glas een goede keuze. Het geluidswerend glas weert geluid van buitenaf met ongeveer 3-4 decibel, wat overeen komt met een geluidsreductie van 30 procent. Het geluidswerend glas is net zo energiezuinig als ons normale glas. 

Plaatsing van nieuwe kozijnen

Afhankelijk van hoe handig je bent is het goed mogelijk om zelf kozijnen te plaatsen zonder dat je professionele hulp nodig hebt! Toch is het verwijderen en vervangen van kozijnen niet eenvoudig. Daarom hebben wij een stappenplan samengesteld om het zo makkelijk mogelijk te maken. Heb je na het lezen van onze handleidingen nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!