Gratis verzending boven €999
/Bestel uiterlijk 4/6
We zijn jarig: 20% korting!
Vi oplever udfordringer med betalingskort, vi arbejder på at få det løst hurtigst muligt. Venligst ring til os eller send en mail, hvis du fortsat oplever udfordringer.

Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Ingen straksbetaling

Lagervarer - hurtig levering

e-mærket

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
 

Hoe is het binnenklimaat in jouw huis? 11 tips voor een beter binnenklimaat

Als mensen brengen we gemiddeld 90% van onze tijd binnen door. Daarom is het belangrijk dat we een goed binnenklimaat hebben.

Het binnenklimaat kan onze gezondheid en ons welzijn beïnvloeden, en een slechte luchtkwaliteit binnenshuis kan kleine ongemakken en in het ergste geval ernstige ziektes veroorzaken.

Mensen reageren verschillend op een slechte luchtkwaliteit binnenshuis. Kinderen en ouderen zijn gevoeliger, dus zelfs als je zelf geen ongemak ervaart, kunnen anderen in een gezin het anders ervaren.

Ondanks dat het een klein probleem lijkt kan het snel leiden tot serieuze problemen zoals allergieën, astma, stress en andere ziekten. Een slechte luchtkwaliteit binnenshuis kan ook uw slaap en concentratievermogen beïnvloeden. 

Als je last hebt van een slechte luchtkwaliteit in huis, kun je daar gelukkig iets aan doen - hier zijn 11 tips om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren.

1. Ventilatie

Het is belangrijk om je huis te luchten. Zorg voor een routine en lucht op vaste momenten van de dag, bijvoorbeeld na het opstaan en weer als je thuiskomt van je werk en voordat je naar bed gaat. Als je een raam openzet, hoef jeu niet meer dan 5-10 minuten te luchten. Dit verwijdert slechte lucht en veel van de schadelijke deeltjes uit uw huis.

Als je niet goed bent in luchten, kan het een goed idee zijn om ventilatieroosters in uw ramen aan te brengen om de lucht overdag te helpen verversen - lees meer over ventilatieroosters.

Bekijk onze vele soorten ramen met ventilatieroosters.

2. Maak schoon

De meeste mensen vinden schoonmaken saai, maar het is heerlijk als het achter de rug is en een schoon huis is goed voor jezelf en je binnenklimaat. Regelmatig schoonmaken is de beste manier om stof en bacteriën op afstand te houden. Aanbevolen wordt om één keer per week schoon te maken en de hoofdschoonmaak twee keer per jaar te doen. 

3. Behoud een stabiele temparatuur

Zorg ervoor dat je je huis goed verwarmt; hoe lager de kamertemperatuur, hoe groter het risico van condensvorming in huis. Hetzelfde geldt als er een groot verschil is in de temperatuur van de verschillende kamers. Heb je last van condensatie of beslagen ramen? Lees hoe je het probleem kunt verhelpen.

4. Stop met kaarslicht

Kaarsen en houtkachels zijn de grootste boosdoeners voor een slecht binnenklimaat. Het kan daarom een goed idee zijn om het gebruik ervan te minimaliseren, aangezien kaarslicht schadelijke deeltjes uitstoot die longen kunnen beschadigen. Als je de houtkachel of de kaarsen aansteekt, zorg dan dat je daarna goed ventileert.

5. Droog was buitenshuis

Vermijd het drogen van wasgoed binnenshuis. Natte en vochtige kleren veroorzaken een hoge luchtvochtigheid in huis. Maak er daarom een gewoonte van om kleding buiten te drogen, of gebruik een wasdroger.

6. Zet de afzuigkap aan

Vooral tijdens het koken wordt het binnenklimaat slecht. Zorg er daarom voor dat je altijd de afzuigkap aanzet of het raam openzet als je met de oven of het fornuis bezig bent. Laat de afzuigkap 10 minuten aan nadat u klaar bent met koken.

Bekijk ons grote aanbod

Ben je klaar om nieuwe ramen en deuren te bestellen?

7. Schakel onnodige apparaten uit

Heb jij ook veel rode lampjes in huis? Als de televisie, x-box, radio en computer aan of stand-by staan, verhogen ze de hoeveelheid schadelijke chemische stoffen en deeltjes in huis. Schakel daarom alle niet-noodzakelijke dingen uit, als dit niet kan, zorg er dan voor dat ze niet stoffig zijn en onnodig stof door je huis laten dwarrelen.

8. Beperk de luchtvochtigheid

Wanneer je je woning blootstelt aan extra vocht, bijvoorbeeld tijdens het koken of douchen, is het een goed idee om de luchtvochtigheid te beperken. Zorg er daarom voor dat je de deuren sluit zodat de vochtige lucht zich niet verspreidt naar de omliggende kamers. Hoewel weinigen van ons zin hebben om het raam open te zetten na een lekker lang warm bad, helpt het toch om de hoge luchtvochtigheid in de kamer snel te verwijderen.

9. Spray niet binnenshuis

Of het nu gaat om geurspray, schoenimpregneerspray of haarlak, het is beter om het gebruik van sprays binnenshuis te vermijden omdat ze de lucht vervuilen. Spuit zo nodig buiten en laat de spray verdampen.

10. Slaap met de deur open

Laat de binnendeuren open, vooral in de kamers waar je slaapt. In kamers met gesloten deuren kunnen zich vervuilde lucht, deeltjes en stof ophopen. Dit is vooral belangrijk in kinderkamers, omdat de longen van kinderen gevoeliger zijn dan die van volwassenen.

11. Groene inrichting

Breng de natuur in huis. Groene planten, vooral die met veel bladeren, helpen de lucht te zuiveren en brengen schone zuurstof in de kamer.

De 11 tips voor een beter binnenklimaat zijn een altijd goed idee om op te volgen, of je nu last hebt van binnenklimaatproblemen of niet. Zelfs als je nog geen last hebt van een slechte luchtkwaliteit in huis, kunnen deze tips helpen om het te voorkomen.

Veel mensen merken dat ze een verschil voelen in hun binnenklimaat wanneer ze nieuwe ramen en deuren krijgen. Dit kan komen doordat de woning luchtdichter wordt. Waar voorheen voortdurend ventilatie was via de lekkende ramen, worden de lekkende ramen nu vervangen door nieuwe HR-ramen die goed sluiten.

Weet je niet zeker of uw ramen lekken? Hier vind je 4 tips om je ramen te controleren.

Het vervangen van lekkende ramen door nieuwe energiezuinige exemplaren kan een goed idee zijn voor je binnenklimaat en je portemonnee. Lees meer over HR-ramen en check wanneer het loont om te investeren.

Bekijk ons grote aanbod

Ben je klaar om nieuwe ramen en deuren te bestellen?


Wij maken verandering betaalbaar

CHAT

Neem contact op tijdens onze openingsuren

NEEM CONTACT OP

Je kan natuurlijk ook bellen of een e-mail sturen.  
NL: 0800 0200 506 BE: 048 0204 340

SHOWROOM

Bekijk onze digitale showroom en krijg inspiratie voor je project.

OFFERTE

Vind de prijs snel in onze configurator, of vraag een offerte op.