Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Ingen straksbetaling

Lagervarer - hurtig levering

e-mærket

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506

Hulp nodig?
0800 0200 506

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506

Hulp nodig?
0800 0200 506

 

CE-markering - wat betekent dat voor jou?


Ramen en deuren met CE-markering

Wat is CE-markering en wat betekent dat voor jou als je nieuwe ramen of deuren bestelt? We helpen je hier uit te vinden. Alle ramen en deuren die je bij ons koopt zijn CE-gemarkeerd. Daarmee ben je verzekert van een goed product, of je nu ramen, deuren of allebei bestelt. 

Ook in onze ramen en deuren komen de nieuwste energie-eisen en regelgeving wat betreft u-waarden terug, waardoor de elementen of producten die je bij ons koopt volledig voldoen aan de nieuwste normen. Hetzelfde geldt voor de CE-markering van onze producten - deze markering is in feite de verklaring dat onze producten voldoen aan de eisen en richtlijnen. Je kan dus met een gerust hart bij ons winkelen. 

Waar staat CE-markering voor?

Als we wat dieper ingaan op de definitie van een CE-markering, is deze markering en het proces eromheen iets dat veel fabrikanten en bedrijven doorlopen en onderhouden. Volgens de EU moet een groot aantal producten CE-gemarkeerd zijn en daarom zijn er markeringen voor veel verschillende industrieën en productgroepen. Zo is er CE-markering voor machines, CE-markering voor staal, CE-markering voor hout en natuurlijk ook CE-markering voor ramen en deuren.

De term "CE" zelf staat voor Conformité Européenne oftewel in overeenstemming met de Europese regelgeving en is een verplichte markering voor een reeks producten die zowel in EU-landen als in de Europese Economische Ruimte (EER) op de markt worden gebracht.

Zoals gezegd is er ook een CE-markering voor ramen en deuren, en deze markering betekent dat wanneer je bij ons nieuwe ramen of deuren bestelt, je producten geleverd krijgt die voldoen aan de eisen voor veiligheid, gezondheid en milieu. Met andere woorden, het betekent dat je bij ons met vertrouwen je producten kunt ontwerpen en bestellen - ze voldoen gegarandeerd aan de eisen.

Al onze producten zijn hebben een CE-markering. De certificaten vind je op deze pagina.

Wat is CE-markering?

Kort gezegd is de CE-markering van onze producten de garantie dat je een product ontvangt dat volledig voldoet aan de geldende normen en voorschriften. De CE-markering verzekeren je ervan dat het product voldoet aan de eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu in het productgebied "ramen en deuren".

Wat houdt CE-markering in?

Er zijn verschillende stappen in het proces naar CE-markering waar velen in het dagelijks leven misschien niet aan denken, maar in feite zit er een uitgebreide procedure achter het mogen gebruiken van een CE-markering op onze producten.

De eisen voor CE-markering zijn vastgesteld door de EU en zorgen ervoor dat het geleverde product aan bepaalde richtlijnen voldoet. Bij het verkrijgen van de markering is de fabrikant in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor het nemen van de noodzakelijke stappen in dit proces. Zo moeten een conformiteitverklaring, een technisch dossier en een verklaring van overeenstemming met de EU worden opgesteld en ondertekend. Dit zijn documenten die beschikbaar moeten zijn voor officiële instanties.

Het is niet alleen de producent zelf die betrokken is bij de CE-markering, maar hij leidt het proces. Als producent ben je verantwoordelijk voor het ontwerp en de vervaardiging van producten voor de EU. De producent, de importeur en de distributeur zijn er samen wettelijk verantwoordelijk voor dat het product voldoet aan de eisen van de desbetreffende richtlijn, en dus ook aan de CE-markering op het product. In het dagelijks leven is de CE-markering te vinden op onder meer producten, op verpakkingen, in gebruiksaanwijzingen, en op garantiecertificaten.

Kort gezegd wordt de CE-markering van een product gebruikt om de consument te verzekeren dat het product dat hij op het punt staat te kopen, voldoet aan de EU-richtlijnen over gezondheid, veiligheid of milieubescherming. Het etiket wordt dus een soort "paspoort" voor het product.

Klaar om je nieuwe ramen of deuren te configureren?

Vaak gestelde vragen

 • Wat is CE-markering?

  Wat is een CE-markering? En wat is het voordeel als klant? Onze CE-markering is jouw garantie voor een kwaliteitsproduct, dat goed gemaakt is en voldoet aan de eisen en normen van de markt. Het betekent dat je de zekerheid krijgt dat je een product koopt dat voldoet aan de huidige richtlijnen ten aanzien van veiligheid, gezondheid en milieu. Lees hier meer over de kwaliteiten van onze producten.

 • Waar staat CE-markering voor?

  Officieel is "CE" een afkorting voor Conformité Européenne (in overeenstemming met de Europese regelgeving). De letters CE worden gebruikt als markering en kenmerk voor specifieke productgroepen waarvan de EU heeft besloten ze te categoriseren. Dit geldt ook voor onze ramen en deuren.

 • Hoe wordt CE-markering gebruikt?

  De eisen voor CE-markering zijn de voorschriften die jou als consument of klant beschermen. De markering betekent dat je verzekerd bent van een veilig product dat voldoet aan de geldende EU-voorschriften. Meer weten over de veiligheid van het kiezen voor ramen en deuren van Sparkozijnen? Lees hier meer.

 • Wanneer wordt CE-markering gebruikt?

  Wat is een CE-markering en wanneer moet die er zijn? De EU heeft ervoor gekozen de consument te beschermen tegen producten die potentieel schadelijk of gevaarlijk kunnen zijn, en daarom is voor een aantal productgebieden een CE-markering vereist. Een regeling die ook betrekking heeft op bouwproducten en dus ook op onze ramen en deuren.