Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Ingen straksbetaling

Lagervarer - hurtig levering

e-mærket

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506

Hulp nodig?
0800 0200 506

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506

Hulp nodig?
0800 0200 506

 

Kwastvrij gevingerlast hout

Deuren en ramen die vele jaren meegaan! Dat en meer krijg je als je je nieuwe deuren en ramen bij ons bestelt. Hoge kwaliteit en service zijn voor ons vanzelfsprekend. Wij hebben het beste grenen geselecteerd, dus wanneer je nieuwe deuren en ramen van hout koopt, kan je er zeker van zijn dat je nieuwe kwaliteitsartikelen van het hoogste kaliber ontvangt. Hieronder lees je meer over onze deuren en ramen in kwastvrij Scandinavisch grenen.

Wat is kwastvrij hout?

Al het hout heeft kwasten of knoesten. Hout is een natuurlijk materiaal en een kwast is het overblijfsel van een tak die in het hout is gegroeid. Bij de productie van ramen en deuren is het belangrijk dat er niet te veel of te grote kwasten in het hout zitten, omdat je dan het risico vermijdt dat hars binnendringt en schilfers veroorzaakt, en daarnaast het risico van rot en schimmel vermindert.

Bij de productie van houten of hout/aluminium elementen van Sparkozijnen optimaliseren wij de kwaliteit van het grenenhout door het aandeel kwasten zoveel mogelijk te beperken. De techniek om kwasten te verwijderen wordt "vingerlassen" genoemd, omdat het resultaat lijkt op verstrengelde vingers.

Waarom kiezen voor ramen en deuren van Sparkozijnen?

Bij Sparkozijnen produceren we onze houten elementen van langzaam groeiend Scandinavisch dennenhout. De langzaam groeiende bomen leveren de beste kwaliteit wanneer het hout wordt gebruikt voor ramen en deuren - hoe langzamer het hout groeit, hoe minder lucht er in het hout zit, wat het hout sterker maakt en een betere duurzaamheid biedt. Langzaam groeiende dennen komen vooral voor in de Scandinavische landen, omdat de weersomstandigheden het hout een langzamere groeitijd geven.

Veelgestelde vragen

  • Wat is kwastvrij hout?

    Hout is een natuurlijk materiaal en kwasten zijn resten van takken die in het hout zijn gegroeid. 
  • Wat zijn de voordelen van kwastvrij hout?

    Bij de productie van ramen en deuren is het gunstig als er niet te grote of te veel kwasten in het hout zitten, omdat je daarmee het risico vermijdt dat hars binnendringt en schilfers veroorzaakt, en tevens het risico van rot en schimmel vermindert.
  • Waarom moet je kiezen voor kwastvrij hout?

    Als je ramen en deuren koopt van grenenhout met grotere kwasten, zullen de kwasten binnen korte tijd hars gaan "zweten", wat lelijke gele vlekken en vlekken veroorzaakt.