Gratis verzending boven €999
/Bestel uiterlijk 4/6
We zijn jarig: 20% korting!
Vi oplever udfordringer med betalingskort, vi arbejder på at få det løst hurtigst muligt. Venligst ring til os eller send en mail, hvis du fortsat oplever udfordringer.

Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Ingen straksbetaling

Lagervarer - hurtig levering

e-mærket

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
 

Duurzame ramen en deuren zijn een kwestie van logisch nadenken

Sparkozijnen vermindert de CO2-uitstoot met 53% door het gebruik van emissiearm aluminium voor de productie van ramen en deuren.

Klimaatvriendelijke ramen en deuren

Dankzij nieuwe technologie is het nu mogelijk om aluminium voor ramen en deuren te produceren met een nog lagere CO2-uitstoot. Hydro REDUXA is een emissiearm aluminium dat wordt geproduceerd met duurzame energie, water, wind en zon, waardoor aluminium schoner wordt geproduceerd dan ooit tevoren.

Bij Sparkozijnen werken we elke dag aan een duurzamere en milieuvriendelijkere productie, zodat we samen beter voor onze samenleving kunnen zorgen. Om onze ramen en deuren duurzamer te produceren, worden alle hout aluminium raam- en deurkozijnen geproduceerd met Hydro REDUXA aluminium, dat de CO2-uitstoot per kilogram heeft verlaagd tot minder dan een kwart van het wereldwijde gemiddelde.

Naast de productie van hout aluminium kozijnen gebruiken wij ook aluminium in onze afstandhouders, die in alle ramen en deuren zitten die wij vanuit onze fabrieken versturen, ongeacht het materiaal. We ontkomen er dan ook niet aan om aluminium in onze producten te gebruiken, maar dit betekent ook dat het belangrijk is dat we zo duurzaam mogelijk geproduceerd aluminium gebruiken.

53% vermindering van CO2-uitstoot door het gebruik van REDUXA

Bij Sparkozijnen gebruiken we Hydro REDUXA, wat een emissiearm aluminium is. Daarmee verminderen we de CO2-uitstoot met 53% voor de productie van het aluminium dat we gebruiken voor de productie van ramen en deuren. Grofweg betekent dit dat alleen al voor onze productie jaarlijks 2.468,98 ton minder CO2 wordt uitgestoten.

Elke dag worden veel nieuwe bouwmaterialen geproduceerd, dit kost grondstoffen en de productie daarvan belast het klimaat en stoot CO2 uit. Daarom is het voor ons als bedrijf belangrijk om onze hulpbronnen te optimaliseren en te besparen waar we kunnen, zodat we ramen en deuren kunnen produceren met een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk en een zo lang mogelijke levensduur. We kunnen er niet voor kiezen om geen aluminium te gebruiken, maar we kunnen wel kiezen voor een duurzame manier.  

 

Duurzame materialen

Bij de productie van houten ramen en deuren gebruiken wij materialen uit verantwoorde bosbouw. Onze standaard ramen zijn gemaakt van grenenhout, een natuurlijk materiaal met een zeer lage CO2-uitstoot en een lange levensduur bij het juiste onderhoud.  

Elk huis heeft ramen en deuren nodig, maar het is een goed idee om producten te kiezen die zijn geproduceerd met aandacht en verantwoordelijkheid voor het milieu.


Wij maken verandering betaalbaar

CHAT

Neem contact op tijdens onze openingsuren

NEEM CONTACT OP

Je kan natuurlijk ook bellen of een e-mail sturen.  
NL: 0800 0200 506 BE: 048 0204 340

SHOWROOM

Bekijk onze digitale showroom en krijg inspiratie voor je project.

OFFERTE

Vind de prijs snel in onze configurator, of vraag een offerte op.