Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Ingen straksbetaling

Lagervarer - hurtig levering

e-mærket

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506

Hulp nodig?
0800 0200 506

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506

Hulp nodig?
0800 0200 506

Standaard tuindeuren

Met een tuindeur van Sparkozijnen loop je direct vanuit de woonkamer naar je balkon, tuin of terras. Kies snel het gewenste model en voer materiaal, kleur en afmetingen in onze configurator. Zo kan je direct de prijs voor jouw nieuwe tuindeuren berekenen. 

Tuindeuren

Als je een terras of tuin hebt is het ideaal om een directe verbinding met je woning te hebben. Heeft je woning nog geen tuin- of balkondeur, of heb je een oude deur zonder glas en wil je graag meer lichtinval, koop dan voordelig een van onze tuindeuren.

Als je een terras of tuin hebt is het ideaal om een directe verbinding met je woning te hebben. Heeft je woning nog geen tuin- of balkondeur, of heb je een oude deur zonder glas en wil je graag meer lichtinval, koop dan voordelig een van onze tuindeuren.

Wanneer je een nieuwe tuindeur koopt, moet je er altijd voor zorgen dat de deur past bij de buitenkant van het huis, en dat de maat en het ontwerp passen bij de andere buitendeuren van het huis. Openslaande deuren zijn een perfecte manier om je interieur door te laten lopen op het terras of in de tuin.

Als er echter nu nog geen tuindeur is, is het goed om na te denken over het effect dat een nieuwe tuindeur heeft op het interieur. Als je bijvoorbeeld een tuindeur bestelt die naar binnen opent, moet er genoeg ruimte zijn in huis. Met een naar buitendraaiende tuindeur wordt dit probleem verminderd, maar er kunnen natuurlijk geen meubels voor de tuindeur geplaatst worden.

Afhankelijk van het type woning, de inrichting en de ruimte kan je uit verschillende type tuindeuren kiezen. Lees hieronder verder voor meer informatie.


Grote keuze aan stijlvolle openslaande deuren en hefschuifpuien

Bij Sparkozijnen vind je een ruim assortiment tuindeuren met verschillende openingsmogelijkheden – wij bieden hoge kwaliteit voor lage prijzen. Onze tuindeuren zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en met of zonder roeden. Zoek je een nieuwe deur waarmee je meer licht in je woonkamer of keuken krijgt? Dan is een terrasdeur de juiste keuze.

Wij hebben zowel enkele als dubbele tuindeuren, en deze kunnen binnendraaiend en buitendraaiend geproduceerd worden. Ben je op zoek naar draaikiepdeuren? Die hebben wij natuurlijk ook. Wil je een extra grote opening creëren, dan raden wij onze glazen hefschuifpuien aan.

Bij Sparkozijnen bestel je je nieuwe tuindeur in kunststof, hout of hout/aluminium. Al onze tuindeuren zijn van hoge kwaliteit, ontworpen voor het Nederlandse klimaat en uit onze eigen fabrieken. Wij bieden verschillende opties, zoals ventilatieroosters, deurkrukken, veiligheidsglas en nog veel meer. Gebruik onze configurator om je tuindeur volledig naar eigen wens samen te stellen.

Voor goedkope tuindeuren met snelle levering kies je een deur uit ons voorraadassortiment. Deze deuren zijn gemaakt van wit gelakt grenenhout en worden binnen twee weken geleverd.

Hefschuifpui of niet?

Als je extra brede toegang naar de tuin of het terras wilt creëren heb je twee opties: een schuifpui of openslaande deuren. Beide types hebben hun voor- en nadelen.

Het grote voordeel van een schuifdeur is dat hij niet klappert als hij open staat. De deur kan niet dichtwaaien op zonnige dagen, als je graag frisse lucht in huis wilt. Een ander voordeel is dat deze deur weinig vloeroppervlak inneemt wanneer die open is. Daarnaast kan dit type deur in veel grotere maten wordt besteld dan andere deurtypes.

Het grote voordeel van openslaande deuren is de klassieke uitstraling. Dit kan vooral een argument zijn in oudere, traditionele huizen, waar een moderne schuifpui snel misplaatst kan ogen ten opzichte van de andere ramen van het huis. Wij bieden ook openslaande deuren aan die volledig van glas gemaakt zijn, waardoor je bijna net zo veel lichtinval krijgt als bij een schuifpui.

Een alternatief is een draaikiepdeur, die naar binnen opent en door de kiepfunctie een veilige ventilatiestand heeft.

Onderhoud van een tuindeur

Een tuindeur moet, net als buitendeuren en ramen, af en toe onderhouden worden. Bij regelmatig onderhoud garandeer je een lange levensduur van je deur. De onderhoudseisen zijn afhankelijk van het materiaal. Een kunststof tuindeur is nagenoeg onderhoudsvrij, waarbij alleen het beslag gesmeerd hoeft te worden. Een houten deur moet daarentegen geverfd worden. Hoe vaak dit moet gebeuren is afhankelijk van de plaatsing van de deur en de weersomstandigheden.


Wordt je deur blootgesteld aan barre weersomstandigheden?

Een houten deur heeft altijd meer onderhoud nodig dan andere deuren, en bij deze deur zie je de weersomstandigheden sneller. Tegelijkertijd heeft een houten deur een charme die andere materiaalsoorten niet hebben. Daarom blijven houten deuren populair.

Hoe vaak een deur onderhoud nodig heeft, hangt onder andere af van de weersomstandigheden. Een houten deur die op het zuiden staat moet vanwege het constante zonlicht vaker geschilderd worden dan een deur op het noorden. Door het sterke zonlicht droogt de lak uit waardoor het hout kan barsten en er vocht in doordringt. Bij deuren op het noorden moet het beslag vaker worden gesmeerd, omdat de lucht hier kouder en vochtiger is.

Controleer daarom houten deuren en ramen om de paar jaar, en schilder ze opnieuw indien nodig. Zo verleng je niet alleen de levensduur van je ramen en deuren, maar blijven ze er ook als nieuw uit zien.

Er zijn veel verschillende deurontwerpen mogelijk. Witte kozijnen zijn bijvoorbeeld een populaire keuze, en passen bij de meeste huizen. Daar staat tegenover dat vuil of verkleuring sneller te zien is op witte deuren. De kleurkeuze kan dan ook invloed hebben op hoe vaak je de deuren moet schoonmaken en onderhouden.

Zo los je eventuele problemen op

Als de verf op een houten deur is beschadigd of uitgedroogd, is het belangrijk om dit direct bij te werken om grote schade aan het hout te voorkomen. Als het schilderwerk is uitgedroogd, is het vaak voldoende om dit bij te werken. Gebruik altijd geschikte verf. Hout heeft de goede eigenschap dat vocht snel uit het hout verdwijnt, zolang je er voor zorgt dat nieuw hout niet opnieuw in het hout kan dringen.

Bij sterk uitgedroogd hout en schilferingen in de verf moet je voor het lakken met een spatel of fijn schuurpapier de afgebrokkelde lak verwijderen en eventuele oneffenheden opvullen. Voor tips over de beste verf voor jouw klimaat kan je terecht bij een specialist. Ook helpen de medewerkers van Sparkozijnen je graag met advies.

Tuindeuren online kopen

Je kan veel geld besparen door je nieuwe openslaande deuren of hefschuifpui online te bestellen. Een nieuwe tuindeur hoeft dan ook geen fortuin te kosten. Bij Sparkozijnen hebben we een enorme keuze aan verschillende modellen en ontwerpen, die allemaal aangepast kunnen worden aan jouw behoeften. Wij bieden hoge kwaliteit tuindeuren voor een lage prijs, en al onze tuindeuren worden in onze eigen fabrieken geproduceerd. Wanneer je nieuwe tuindeuren koopt, is het slim tegelijkertijd nieuwe ramen te bestellen, omdat je er dan zeker van bent dat de ramen en deuren perfect bij elkaar passen.