Gratis verzending boven €999
/Bestel uiterlijk 4/6
We zijn jarig: 20% korting!
Vi oplever udfordringer med betalingskort, vi arbejder på at få det løst hurtigst muligt. Venligst ring til os eller send en mail, hvis du fortsat oplever udfordringer.

Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Ingen straksbetaling

Lagervarer - hurtig levering

e-mærket

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
 

Toogramen met verstelbare boog

Toogramen of boogramen worden vaak gekozen vanwege hun bijzondere uitstraling. Terwijl de meeste traditionele ramen een vierkante of rechthoekige vorm hebben, hebben toogramen een gebogen vorm en een zachtere uitstraling. Door te kiezen voor toogramen krijg je ramen die opvallen in de massa. Ze geven je huis een uniek en persoonlijk tintje.

Waar worden toogramen het meest gebruikt?

De locatie van toogramen hangt voornamelijk af van je persoonlijke voorkeuren. Ze kunnen in vrijwel elk huis en bijna overal worden gebruikt. Het is dus aan jou om te beslissen waar je ze wilt plaatsen. Maar om je wat inspiratie te geven, geven we je graag enkele voorbeelden van typische locaties en woningtypes waar boogramen worden gebruikt.

In welke materialen zijn toogramen verkrijgbaar?

Bij Sparkozijnen kun je vooralsnog toogramen krijgen in hout. Houten kozijnen vragen iets meer onderhoud dan kunststof en hout aluminium ramen, maar is een betaalbare en duurzame optie. Daarnaast heb je met een houten raam de vrijheid om de kleur op elk moment te veranderen. Het hangt dus af van je persoonlijke voorkeuren en prioriteiten bij het kiezen van het juiste materiaal voor je toograam.


Welke soorten huizen hebben ramen met bogen?

Veel mensen kopen ramen met bogen als ze hun huis renoveren en het oorspronkelijke uiterlijk van hun huis willen behouden wanneer ze nieuwe ramen krijgen. Dit komt omdat ramen met bogen vaak te vinden zijn in oudere huizen. Huizen zoals opgeknapte boerderijen of oude herenhuizen maken in het bijzonder gebruik van toogramen.

Maar toogramen zijn ook te vinden in huizen die in een nieuwere stijl zijn gebouwd. Ze kunnen bijvoorbeeld een traditionele charme toevoegen aan een nieuw huis in klassieke stijl. Maar ze passen ook bij nieuwere bouwtrends die zich richten op grote hoeveelheden licht, een gevoel van openheid en organische vormen.

Waar in huis worden toogramen het vaakst gebruikt?

Zoals gezegd kun je toogramen vrijwel overal in je huis plaatsen. Maar ter inspiratie hebben we een paar van de populairste locaties voor je verzameld.

  • De gevel

    Een populaire locatie is de gevel van het huis. Als je een raam in de gevel wilt, kan een boograam een voordeel zijn. Dit komt omdat een vierkant of rechthoekig raam op deze plek er een beetje lomp uit kan zien, maar ook omdat er vaak meer ruimte is voor een boograam.

  • Een dakkapel

    Veel oudere huizen, vooral boerderijen, hebben een boograam in de dakkapel. Dit kan een charmant karakter geven aan de zolderverdieping van het huis.

  • Gebogen bovendorpel

    Het is ook gebruikelijk om boogramen te gebruiken als overlay over deuren of traditionele ramen. Dit kan een positief esthetisch effect hebben, maar het kan ook extra licht in huis brengen.

Driehoekige ramen - een alternatief voor toogramen

Als je een scherper gedefinieerd raam wilt of de bovenkant van het raam op een andere manier wilt afwerken, kan een driehoekig raam een geweldige manier zijn om een raampartij af te werken. Het kan helpen om meer licht in huis te brengen en het raam kan de lijn van de helling van het dak volgen, zodat er een natuurlijkere overgang ontstaat tussen dak, muur en raam. Driehoekige ramen kunnen een aanzienlijk verschil maken, zowel binnen als buiten.