Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Ingen straksbetaling

Lagervarer - hurtig levering

e-mærket

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506

Hulp nodig?
0800 0200 506

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506

Hulp nodig?
0800 0200 506

 

Toogramen met vaste boog

Ronde ramen zijn, zoals het woord al zegt, rond. Ze kunnen worden gebruikt als een afwisseling van gewone vierkante ramen en om een mooie natuurlijke lichtinval in je huis te creëren.  

Wat zijn ronde ramen?

Ronde ramen worden gekozen vanwege hun karakteristieke ronde vorm, die een visueel interessant element aan je huis toevoegt. Tegelijkertijd kunnen ze door hun vorm op plaatsen worden geplaatst waar het moeilijk is om traditionele vierkante of rechthoekige ramen te plaatsen. 

Bij ons kun je ronde ramen krijgen als draairaam of als vast raam. Een draairaam betekent dat het aan de linker- of rechterkant scharniert en naar buiten zwaait. Vaste ramen daarentegen zitten vast aan het kozijn en kunnen helemaal niet worden geopend. Bij de keuze van deze ramen moet je beslissen of je meer ramen in je huis nodig hebt die je kunt openen of dat je alleen de hoeveelheid licht in je huis wilt vergroten.

 • Waar worden ronde ramen gebruikt?

  Ronde ramen worden het vaakst aangetroffen op de gevel of dakkapel van oudere huizen. Daarom worden ze vaak gekocht door mensen die hun huis renoveren en de oorspronkelijke staat willen behouden terwijl ze oude ramen vervangen door ramen met energiezuinig glas. 

  Maar dat betekent niet dat de ramen alleen in oudere huizen worden gebruikt. In feite kun je ze gebruiken voor elk type huis dat je maar wilt, waar je ook wilt wonen. Onze ramen worden op maat gemaakt, wat betekent dat de mogelijkheden eindeloos zijn! Vaak zijn ronde ramen in nieuwere huizen iets groter dan ronde ramen in de gevel van een oudere villa. Zo krijg je een prachtig uitzicht en een goede verbinding met de buitenomgeving. Tegelijkertijd past de ronde en organische vorm van het raam goed bij de natuur buiten.

  Je hebt veel opties met een rond raam. Afhankelijk van de grootte en de positie van je ronde raam kan je het uiterlijk van je huis beïnvloeden. Volg je instinct en gebruik het op de manier die bij jou en je huis past - of het nu traditioneel of modern is.

 • Kan ik driehoekige ramen gebruiken als alternatief voor ronde ramen?

  Een ander alternatief voor vierkante en ronde ramen is een driehoekig raam. Net als een rond raam kan een driehoekig raam met zijn afwijkende vorm een visueel interessant element aan je huis toevoegen. Ze worden vaak op dezelfde plaatsen gebruikt als ronde ramen - op de gevel en de dakkapel. Driehoekige ramen hebben het voordeel dat ze kunnen worden uitgelijnd met de helling van het dak. Zo kan je de hoeveelheid natuurlijk licht in huis maximaliseren. 

  Maar terwijl ronde ramen verkrijgbaar zijn als ramen met een vast kozijn en als draairamen, zijn schuine ramen alleen verkrijgbaar als vaste ramen. Dus als je kiest voor een driehoekig raam, zorg er voor dat er voldoende mogelijkheden voor ventilatie zijn. Anders kun je ook kiezen voor een van onze andere ramen.