Meld je aan voor de nieuwsbrief: kortingscode van 5%!
/Bestel uiterlijk 23/4
Meld je aan voor de nieuwsbrief: kortingscode van 5%!
Vi oplever udfordringer med betalingskort, vi arbejder på at få det løst hurtigst muligt. Venligst ring til os eller send en mail, hvis du fortsat oplever udfordringer.

Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Ingen straksbetaling

Lagervarer - hurtig levering

e-mærket

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506

Hulp nodig?
0800 0200 506

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506

Hulp nodig?
0800 0200 506

 

Klimaatvriendelijke kozijnen

In 2022 heeft Sparkozijnen 329 "klimaatbomen" gedoneerd in onze thuisbasis Denemarken. Deze bomen nemen efficiënt CO2 op en zetten het om in glucose. Tijdens hun levensduur absorberen ze ongeveer 1.645 ton CO2.

Ramen en deuren met minder milieubelasting

Bij Sparkozijnen werken we elke dag aan een duurzamere en milieuvriendelijkere productie, zodat we samen beter voor onze samenleving kunnen zorgen. Om ramen en deuren zo milieuvriendelijk mogelijk te produceren, gebruiken wij grenenhout uit duurzame en verantwoorde bosbouw voor onze kozijnen. Grenen is een natuurlijk materiaal met een zeer lage CO2-uitstoot in vergelijking met de productie van bijvoorbeeld plastic en staal. Tegelijkertijd zorgt grenen voor een lange levensduur bij goed onderhoud. 

Sparkozijnen gebruikt Hydro REDUXA, een emissiearm aluminium dat met duurzame energie wordt geproduceerd. Het gebruik van Hydro REDUXA vermindert de CO2-uitstoot met maar liefst 53% - lees meer over Hydro REDUXA en al zijn eigenschappen

Plant een klimaatboom

Waarom bomen planten? We kunnen het klimaat op twee manieren helpen. We kunnen ofwel minder CO2 uitstoten, waar we al hard aan werken, ofwel de CO2 die al in de atmosfeer zit verwijderen. Bomen absorberen en leggen CO2 zeer efficiënt vast door het om te zetten in glucose. Een klimaatboom kan tijdens zijn leven tot 5 ton CO2 opnemen. Elke boom telt! 

Behalve dat bomen CO2 absorberen, doen ze nog veel meer goede dingen: hun bladeren en schors absorberen schadelijke stoffen, ze versterken de biodiversiteit en bieden onderdak aan honderden soorten insecten. Bomen zorgen voor schonere zuurstof en verbeteren de menselijke gezondheid.

Wij maken een verschil!

Elke dag worden veel nieuwe bouwmaterialen geproduceerd. Dat kost grondstoffen en leidt tot CO2-uitstoot. Daarom is het voor ons als bedrijf belangrijk om onze grondstoffen te optimaliseren en te besparen waar we kunnen, zodat we ramen en deuren kunnen produceren met een zo laag mogelijke milieubelasting en een zo lang mogelijke levensduur.

Elk huis heeft ramen en deuren nodig, maar het is een goed idee om producten te kiezen die zijn geproduceerd met aandacht en verantwoordelijkheid voor het milieu.

Wist je dat?

Alle geplante bomen zijn Deense bomen. Dit in tegenstelling tot veel andere bomen die uit het buitenland worden geïmporteerd. Dit draagt ​​bij aan de meest duurzame oplossing.

Meer over klimaatbomen lees je hier.