Gratis verzending boven €999
/Bestel uiterlijk 4/6
We zijn jarig: 20% korting!
Vi oplever udfordringer med betalingskort, vi arbejder på at få det løst hurtigst muligt. Venligst ring til os eller send en mail, hvis du fortsat oplever udfordringer.

Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Ingen straksbetaling

Lagervarer - hurtig levering

e-mærket

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
 

U-waarde en andere begrippen

Bij het kopen van nieuwe ramen en deuren kom je veel term tegen, zodat de U-waarde. Wat dat betekent en waar je op moet letten lees je hier.

Begrippen

Als je kijkt naar hoe energiezuinig je ramen zijn, zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. Hieronder lees je wat de belangrijkste termen zijn bij energiezuinige ramen en welke termen voor jouw huis het belangrijkst zijn.


Isolatiewaarde van het glas

Bij het kopen van kozijnen kijk je onder andere naar de energiebalans van het glas. Het energiebalansgetal geeft het warmteverlies versus de warmtewinst aan. D.w.z. de verhouding tussen de energie die tijdens die door het raam verloren gaat en de warmte die de zon toevoegt. De energiebalans hangt af van waar in het huis een raam zich bevindt. Als je een raam aan de noordkant van het huis plaatst, zal er in de winter geen zon op staan en dus geen energie worden toegevoegd. Aan de andere kant kan een raam aan de zuidkant van het huis extra warmte leveren door zonnewarmte ter vervanging van de verwarming zelf.

G-waarde

De g-waarde, ook wel ZTA, is de zontoetredingsfactor. Deze waarde geeft aan hoeveel (warmte)straling het glas tegenhoudt. Hoe lager de g-waarde, hoe meer warmtestraling van de zon het glas tegenhoudt.

U-waarde

De isolatieprestatie van een raam wordt de U-waarde genoemd, en er wordt onderscheid gemaakt tussen de U-waarde van het raam en de U-waarde van het glas zelf. De U-waarde geeft het warmteverlies aan en beschrijft hoe goed een raam isoleert. Kortom, hoeveel warmte er van binnen naar buiten door het raam gaat. Hoe lager de U-waarde, hoe beter.

Eisen van het Bouwbesluit

Het Bouwbesluit regelt sinds 2012 de minimale U-waarde van kozijnen. De U-waarde indiceert het warmteverlies en beschrijft hoe goed je raam isoleert. Kortom, hoeveel warmte er van binnen naar buiten door het raam gaat. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de energieprestatie.

Volgens het Bouwbesluit (artikel 5.3) mag de U-waarde van een kozijn maximaal 1,65 W/m²K zijn. Al onze kozijnen voldoen hieraan. 

Daarnaast bieden wij energiezuinige wienersprossen in onze ramen met vakverdeling. Bij wienersprossen zijn er aan beide zijden van het raam glaslatten (roeden) gelijmd. In de ruimte tussen de glaspanelen zijn metalen afstandhouders geplaatst. Hierdoor zien de ramen hetzelfde uit als ramen met traditionele roeden, met het verschil dat wienersprossen betere isolerende eigenschappen hebben.

Nieuwe ramen en deuren?

Wij maken prachtige kozijnen in hout, hout/aluminium en kunststof volgens jouw wensen en behoeften. In onze configurator kan je je nieuwe ramen en deuren precies zo ontwerpen zoals jij wilt. Je kan onder andere eigen kleuren kiezen, zowel binnen als buiten, en wij produceren op maat zodat je nieuwe ramen en deuren precies passen.

Prijsvoorbeelden

Krijg een overzicht van hoeveel het daadwerkelijk kost om ramen en deuren in je huis te vervangen. We hebben vier prijsvoorbeelden verzameld van veelvoorkomende woningen. Zoek het huis dat je het meest aanstaat en bekijk de prijs van ramen en deuren voor het gekozen materiaal. De prijzen zijn gebaseerd op de populairste maten en keuzemogelijkheden.


Wij maken verandering betaalbaar

CHAT

Neem contact op tijdens onze openingsuren

NEEM CONTACT OP

Je kan natuurlijk ook bellen of een e-mail sturen.  
NL: 0800 0200 506 BE: 048 0204 340

SHOWROOM

Bekijk onze digitale showroom en krijg inspiratie voor je project.

OFFERTE

Vind de prijs snel in onze configurator, of vraag een offerte op.