Gratis verzending boven €999
/Bestel uiterlijk 4/6
We zijn jarig: 20% korting!
Vi oplever udfordringer med betalingskort, vi arbejder på at få det løst hurtigst muligt. Venligst ring til os eller send en mail, hvis du fortsat oplever udfordringer.

Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Ingen straksbetaling

Lagervarer - hurtig levering

e-mærket

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
 

Dakramen - goed om te weten

Mis je daglicht in huis? Lees hier hoe een Skylite dakraam je huis nieuw leven kan geven!

Skylite dakramen

Of je nu in een huis met één of meerdere verdiepingen woont, lichtkoepels, ook wel dakramen genoemd, helpen om licht en lucht in je huis te brengen. Meer weten of dakramen? Lees verder om meer te weten te komen over de verschillende mogelijkheden en hoe ze te installeren. 

Is er een verschil tussen lichtkoepels en dakramen?

Dakramen en lichtkoepels worden vaak als hetzelfde product gezien – maar er is wel degelijk een verschil. Zowel een dakraam als een lichtkoepel gebruiken we voor ramen die in het dak worden geplaatst. Maar een lichtkoepel is een raam dat in een plat dak wordt geplaatst, en kan zowel de vorm van een luchtbel hebben maar ook plat zijn net als normale ramen. Een dakraam wordt in een schuin dak geplaatst en kan normaal gesproken geopend worden.

Wanneer moet je kiezen voor een dakraam?

Daglicht kan vaak moeilijk toetreden tot diepe ruimtes met lage plafonds. Hier kan een dakraam zorgen voor meer licht, lucht en ruimte. Met een dakraam krijgt je huis nieuw elan. Omdat er meer daglicht binnenkomt krijg je het gevoel van een grotere levendigere ruimte.

Dakramen wordt vaak gebruikt bij verbouwingen in oudere woningen. Zeker wanneer woonruimtes van de begane grond naar hogere verdiepingen worden verplaatst is dit aantrekkelijk, omdat gevelramen zelden voor genoeg lichtinval voor een hele verdieping zorgen. Dakramen zijn dan een goede oplossing. Het is vrijwel altijd mogelijk om dakramen te plaatsen, omdat deze kunnen worden geïnstalleerd ongeacht de bestaande dakconstructie of dakbedekking.

Daarnaast kan het toevoegen van dakramen bij een verbouwing of in een nieuwe woning ook een architectonisch doel dienen. Dakramen en het extra licht dat zij toevoegen kunnen het uiterlijk van een huis aanzienlijk veranderen, zowel binnen als buiten. Dakramen worden bijvoorbeeld vaak geplaatst in nieuwe gebouwen met hoge plafonds, waar ze een mooie lichtbron vormen in een open keuken, slaapkamer of badkamer.

Dakramen in nieuwe woningen en bij verbouwingen

Of je nou een woning verbouwt of een nieuwe woning bouwt, dakramen zorgen voor meer leven en licht in huis. Hieronder kan je inspiratie opdoen voor diverse toepassingen van dakramen zodat het raam optimaal wordt toegepast – zowel bij verbouwing als bij nieuwbouw.

Verbouwing:

Bij de verbouwing van een oudere woning kan het een goed idee zijn om dakramen te plaatsen om de woonruimtes onder de nok lichter te maken. Mocht je al dakkapellen hebben maar nog niet vinden dat er genoeg daglicht is, zijn dakramen de perfecte oplossing. Te veel dakkapellen in een dak ziet er vreemd uit en is een dure oplossing. Een dakraam gaat daarentegen op in het dak en zorgt toch voor meer licht.

Nieuwbouw:

Bouw je nieuw en wil je zoveel mogelijk daglicht? In veel nieuwbouwwoningen worden dakramen geïnstalleerd, bijvoorbeeld in een open keuken, woonkamer of slaapkamer, om daglicht toe te laten in de kamers die midden in het huis liggen. Stel je het gevoel voor te koken onder een open hemel, of om extra daglicht te hebben aan de achterkant van een grote woonkamer – de mogelijkheden zijn eindeloos.

Skylite dakramen

Daarom bieden wij bij Sparkozijnen ook Skylite dakramen in standaard maten aan, die we altijd op voorraad hebben. Skylite dakramen zijn energiezuinige dakramen die zijn gemaakt van kwastvrij grenen. De ramen hebben een CE-markering en 5 jaar garantie.

Behalve dat het moderne en energiezuinige ramen zijn, is er ook nagedacht over de functionaliteit van het Skylite assortiment. Zo bevindt de handgreep zich aan de onderkant van het raam, voor extra bedieningsgemak voor iedereen in het huishouden. Ook is er de mogelijkheid van ingebouwde verduisterende rolgordijnen voor optimale warmte- en zonwering.

Je denkt misschien dat het moeilijk is om dakramen te installeren, omdat de positie in het dak een uitdaging kan vormen. Maak je geen zorgen! Het is absoluut mogelijk om zelf dakramen te plaatsen. Bij alle dakramen wordt een gebruiksvriendelijke montagehandleiding geleverd. Je vindt hier ook een installatievideo die alle stappen in de handleiding doorneemt. Maar de dakramen kunnen natuurlijk ook eenvoudig door een vakman worden geplaatst.

Tuimel- of uitzet-tuimeldakramen?

Bij de keuze van een nieuw dakraam heb je twee mogelijkheden: tuimelraam of uitzet-tuimelraam.

Onze tuimeldakramen zijn zeer flexibele ramen die in daken met een helling van 15 tot 90 graden kunnen worden geplaatst. Dit type raam past in alle daken, geprofileerd of valk. Het raam opent met een hendel aan de onderzijde en scharniert in het midden.

Uitzet-tuimelramen openen ook met een hendel aan de onderzijde, maar openen bovenaan. Daardoor opent het raam volledig en is deze ook als nooduitgang te gebruiken. Ook geeft dit type raam meer ruimte in de kamer, omdat het raam volledig naar buiten opent. Dit type raam is te plaatsen in daken met een helling van 20-55 graden en zowel in geprofileerd en vlakke daken. 

Kortom, of je nu verbouwt of nieuw bouwt, dakramen zijn altijd een goede manier om meer daglicht te creëren. 


Wij maken verandering betaalbaar

CHAT

Neem contact op tijdens onze openingsuren

NEEM CONTACT OP

Je kan natuurlijk ook bellen of een e-mail sturen.  
NL: 0800 0200 506 BE: 048 0204 340

SHOWROOM

Bekijk onze digitale showroom en krijg inspiratie voor je project.

OFFERTE

Vind de prijs snel in onze configurator, of vraag een offerte op.