Gratis verzending boven €999
/Bestel uiterlijk 4/6
We zijn jarig: 20% korting!
Vi oplever udfordringer med betalingskort, vi arbejder på at få det løst hurtigst muligt. Venligst ring til os eller send en mail, hvis du fortsat oplever udfordringer.

Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Ingen straksbetaling

Lagervarer - hurtig levering

e-mærket

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
 

Isolatie van kozijnen

Zodra je je ramen hebt geïnstalleerd, is het tijd om de nieuwe ramen van buitenaf te isoleren. Verzamel voordat je begin al het gereedschap dat je nodig hebt. 

Gereedschap en materialen

 • Isolatiemateriaal van glaswol
 • Achterstop in de juiste dikte
 • Bouwkit, een specifieke kit voor ramen en deuren
 • Kitpistool
 • Afstrijkstokjes / afwerkspatels
 • Klein bakje zeepsop

Het is een goed idee om een kitpistool te kopen, of verschillende maten afwerkspatel. Laat houten afwerkspatels goed weken in wat zeepwater voordat je begint. Bij voorkeur een nacht of langer.

Stappenplan:

Ramen voegen is eigenlijk niet zo ingewikkeld als veel mensen denken. Neem de tijd en volg onderstaande stap-voor-stap handleiding:

 1. Stop isolatiemateriaal in de spouw rond het raam. De isolatie moet niet te strak worden ingestopt, want het is de lucht in de glaswol/minerale wol die voor de isolerende werking zorgt. Gebruik een spatel of ander gereedschap om de glaswol erin te proppen.
 2. Na de isolatie de achterstop aanbrengen. Als vuistregel geldt dat de voeg half zo diep als breed moet zijn. Voorbeeld: als de voeg 12 mm breed is, moet de bovenkant van de achterafdichting 6 mm in, gemeten vanaf de buitenrand van het kozijn.
 3. Gebruik bouwkit, een specifieke kit voor ramen en deuren
 4. Spuit de bouwkit buiten de achterliggende voeg, zodat de kit de hele opening tussen het kozijn en het metselwerk bedekt.
 5. Gebruik de juiste dikte van het kitpistool om de voeg aan te drukken. Vervolgens kan de voeg met lange, vloeiende streken worden gladgestreken - vergeet niet de afstrijkspatel vochtig te houden.
 6. Het is een goed idee om één kant van het raam tegelijk te kitten.

Let op: Bij het kitten van hout/aluminium ramen moet het voegmiddel ALTIJD op het houten deel worden aangebracht en niet op het aluminium profiel. Dit houdt de ventilatie in stand en voorkomt vochtophoping tussen het hout en het aluminium.

Bij twijfel kan je altijd contact opnemen met een vakman en natuurlijk helpt Sparkozijnen ook graag bij het plaatsen van je nieuwe ramen en deuren.

Ramen en deuren

Heb je de juiste de ramen en deuren voor nog niet gevonden? Bekijk onze grote selectie.

Wij produceren ramen en deuren precies volgens jouw wensen en behoeften. Kies uit meer dan 300 verschillende modellen.

Veelgestelde vragen

 • Welk gereedschap heb je nodig voor het isoleren van een kozijn?

  Je hebt nodig: glaswollen isolatiemateriaal, kit, een kitpistool en afwerkspatels. 

 • Hoe isoleer je een kozijn?

  Bij Sparkozijnen hebben wij een handleiding opgesteld, zodat je eenvoudig zelf je kozijnen kan isoleren.