Gratis verzending boven €999
/Bestel uiterlijk 4/6
We zijn jarig: 20% korting!
Vi oplever udfordringer med betalingskort, vi arbejder på at få det løst hurtigst muligt. Venligst ring til os eller send en mail, hvis du fortsat oplever udfordringer.

Ingen straksbetaling

Lagervarer på KUN 48 timer

e-mærket

Ingen straksbetaling

Lagervarer - hurtig levering

e-mærket

Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
Vragen of hulp nodig?
0800 0200 506
 

Hout aluminium ramen en deuren - goed om te weten

Hout aluminium deuren en kozijnen - de praktische, functionele en esthetische keuze. 

Sfeerimpressie ramen hout aluminiumSfeerimpressie ramen hout aluminium

Velen van ons zijn gewend aan een druk leven. Daarom willen we graag genieten van onze vrije tijd en klusjes in het weekend zo veel mogelijk vermijden. Dus kiezen tegenwoordig veel mensen voor hout aluminium ramen en deuren. Daar zijn natuurlijk verschillende redenen voor, maar het hele idee om ramen en deuren in een hout-aluminiumcombinatie te produceren is simpelweg dat we de goede, natuurlijke en "warme" eigenschappen van hout combineren met aluminium, dat weerbestendig is en minimaal onderhoud vereist, zodat je de verfkwast niet tevoorschijn hoeft te halen.

Hiermee krijg je een product met de natuurlijke uitstraling van hout, terwijl het aluminium aan de buitenkant het onderhoud minimaliseert. Dit draagt bij aan de duurzaamheid en levensduur van je ramen en deuren.

Wij hebben een grote selectie van verschillende modellen in hout aluminium, bekijk direct onze ramen en deuren.

Kies je voor houten of hout aluminium ramen en deuren?

Of je kiest voor ramen van hout of een hout aluminium combinatie, je krijgt hoe dan ook energiezuinige ramen met een lange levensduur.

De voordelen van massief houten ramen zijn dat ze van buiten naar binnen een klassiek, natuurlijk product zijn. Ze worden gemaakt met een aluminium lijst aan de onderkant om het hout extra te beschermen tegen het water of vocht dat zich hier soms vormt door regen enz. Houten ramen zijn bijzonder geschikt voor woningen die worden gerenoveerd, bijvoorbeeld om het gebouw de juiste klassieke uitstraling te geven.

Bekijk alle ramen en deuren in hout en hout aluminium.

De voordelen van hout aluminium ramen en deuren zijn dat je producten krijgt die een klassieke uitstraling hebben en tegelijkertijd weinig onderhoud nodig hebben. Vroeger vielen aluminium producten op door hun uiterlijk, maar tegenwoordig is het vrijwel onmogelijk om van een afstand het verschil te zien tussen een houten product en een hout aluminium product. Tegenwoordig worden alle hout aluminium kozijnen afgewerkt met een lage glans (glans 35, waar grenen in glans 30 wordt geschilderd). Naast de kleur wordt hout aluminium ook gemaakt met een mooie afwerking, waardoor hout/aluminium moeilijk van hout te onderscheiden is.

Zoals hierboven vermeld bestaat het hout aluminium raam uit een binnenframe van hout en een buitenzijde van aluminium.

Hout aluminium ramen en deuren zijn ook geschikt voor vakantiewoningen omdat ze extra goed bestand zijn tegen weer en wind en daardoor goed van pas komen in kustgebieden. De modellen, die minimaal onderhoud vergen, zijn ook ideaal als u wilt ontspannen en genieten, in plaats van je vakantiewoning te onderhouden wanneer je er weekenden en vakanties doorbrengt.

Dus wat moet je kiezen...? Dat is natuurlijk aan jou, want het gaat vooral om jouw persoonlijke voorkeuren en wensen voor onderhoud. De meeste mensen vinden echter dat houten ramen goed passen bij renovatie van oudere woningen, terwijl hout aluminium ramen meestal worden gebruikt in nieuwere gebouwen.

Dwarsdoorsnede hout aluminium kozijnDwarsdoorsnede hout aluminium kozijn

Heb je hulp nodig?

Bij Sparkozijnen zitten wij altijd klaar met advies. Neem contact met ons op via telefoon, e-mail of chat.

Tlf.: 0800 0200 506 / Mail: info@sparkozijnen.nl